بمناسبت آغاز بهکار نمایشگاه فرش دستباف در اصفهان؛
هویت تاریخی در تار و پود فرش دستباف ایرانی
رکنا: بیست و هفتمین نمایشگاه تخصصی صادراتی فرش دستباف در محل نمایشگاههای بینالمللی اصفهان آغاز به کار کرد.
احمدرضا طحانیان مدیرعامل شرکت نمایشگاه بینالمللی اصفهان در مراسم افتتاحیه بیست و هفتمین نمایشگاه تخصصی صادراتی فرش دستباف اظهار کرد: اختتامیه سومین دوره جشنواره قالی فاخر با افتتاحیه بیست و هفتمین نمایشگاه تخصصی صادراتی فرش دستباف اصفهان همزمان شده است.
وی با بیان اینکه صحبت در مورد صنعت فرش بسیار دشوار است، افزود: بیست و هفتمین نمایشگاه فرش دستباف اصفهان با شش ماه تلاش و پیگیری فعالان حوزه فرش، اتحادیهها، اصناف و هنرمندان به نتیجه رسیده و در فضایی بیشتر از 6 هزار و 500 متر از 7 تا 12 بهمن برگزار میشود.
طحانیان با اشاره به شرکت کنندگان و غرفه داران این نمایشگاه تصریح کرد: 110 شرکت و برند در نمایشگاه حاضر هستند که 63 درصد را شرکت کنندگان استان اصفهان تشکیل میدهند و بقیه نمایندگان از 11 استان دیگر هستند. همچنین هیئتهای ازبکستانی و عراقی در نمایشگاه فرش دستباف اصفهان حاضر هستند.
وی رشد کمی و کیفی برندهای حاضر در نمایشگاه را مهمترین تفاوت و پیشرفت نمایشگاه فرش دستباف نسبت به سال گذشته دانست و افزود:6 نشست تخصصی در حاشیه نمایشگاه برگزار خواهد شد. همچنین آثار منتخب جشنواره قالی فاخر در نمایشگاه نمایشگاه فرش دستباف اصفهان به نمایش گذاشته خواهد شد .
فرش صنعت نیست، هویت مااست/صادرات فرش آزاد شود
همچنین امیر کشانی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان در این جلسه اظهار کرد: از وزیر صمت و رئیس جمهور میخواهیم که تحریمهای داخلی صنعت فرش برداشته شود. در سال 1373 ما حدود 2 میلیارد دلار صادرات فرش داشتیم اما امروز این عدد به 40 میلیون دلار رسیده است و قطعا دلیل آن عدم تولید فرش نیست و مشکل از سیاست گذاری غلط است.
وی با بیان اینکه ما امروز باید به صادرات 5 میلیارد دلاری فرش دستباف میرسیدیم و فرش باید 10 درصد صادرات کشور را به خود اختصاص دهد، ادامه داد: فرش برای ما یک صنعت نیست فرش هویت ماست، فرش داستان زندگی همه ماست.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان تاکید کرد: درخواست داریم امکان صادرات فرش آزاد شود و در حالی که ما از بیرون تحریم هستیم باید تحریم های داخلی را حذف کنیم تا بخشی از راه را رفته باشیم.
«مرکز ملی فرش ایران» با ساختار جدید در وزارت صمت احیاء شد
سید داود موسوی سرپرست معاونت توسعه بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این جلسه گفت: موضوع فرش در ساختار و سیاستهای پیشین وزارت صمت، در حد یک اداره زیر مجموعه اداره کل دیگری قرار داشت اما با ساختار و رویکرد جدید در این وزارتخانه، «مرکز ملی فرش ایران» بطور مجدد احیاء شد.
وی افزود: این مرکز با رویکرد جدیدش و در پرتو تعامل با مجموعهها و کمیتههای مختلف دیگر، مباحث این حوزه را بطور جدی پیگیری و رفع خواهد کرد مشکلات بیمه قالیبافان و دیگر چالشهای حوزه فرش را ناشی از کاهش صادرات و نبود ساختار منسجم در این عرصه است.
سرپرست معاونت توسعه بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: مرکز ملی شمارهگذاری در این وزارتخانه بعنوان یکی از زیرساختهای لازم در راستای شناسنامهدار کردن فرش بعنوان یک کالای نفیس فراهم شده است که بسیاری از چالشهای حوزه فرش دستباف از این طریق برطرف خواهد شد.
وی اضافه کرد: تشکیل کمیته صادرات بعنوان نخستین اقدام در زمینه صادرات فرش انجام شده است و ما چالشهای مد نظر فعالان این صنعت را در این کمیته بررسی خواهیم کرد.
موسوی با اشاره به اینکه مواد ۸۳ و ۴۸ قانون برنامه هفتم در زمینه توسعه زنجیرههای تولید مورد تاکید قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: قوانین لازم و کافی در زمینه فرش وجود دارد و تنها باید با همافزایی بین بخشهای دولتی و خصوصی، کارها را بخوبی پیش ببریم.
وی تصریح کرد: تحریم غرب پیش از نفت در باره فرش اعمال شد که نشان از اهمیت این موضوع دارد و در این زمینه باید در کشور، خودتحریمی را برطرف تا در فضای آرام با همکاری و همافزایی، افزایش صادرات فرش را بعنوان یکی از مباحث اصلی دنبال کنیم.
ایجاد هویت «دیجیتال» فرش ایرانی برای حفظ اصالت در بازار جهانی است
همچنین کوروش خسروی معاون اقتصادی استانداری اصفهان گفت:ایجاد هویت دیجیتال برای فرش فاخر ایرانی راهی به سوی ردیابی و حفظ اصالت در بازار جهانی و توسعه فناوری های نوین در صنعت فرش است.
وی افزود: فرش ایرانی امروز در بازارهای جهانی وضعیت خوبی ندارد و بخش عمدهای از آسیبها و نابسامانیهای که در بازار جهانی برای آن ایجاد شده، ناشی از اعمال سیاستهای غلط دولت در سالهای گذشته است.
وی ادامه داد: بافندگان دیگر کشورها از جمله پاکستان، چین، هندوستان و بنگلادش که فرشهایی را با نام و برند ایرانی تولید و روانه بازار جهانی میکنند هم لطمه جدی به بازار فرش کشورمان وارد کردهاند.
معاون اقتصادی استانداری اصفهان اظهار داشت: مشتریان کماطلاع و ناآگاه ما در اروپا، آمریکا و کشورهای عربی فریب مارکهای تقلبی را میخورند و کشور ما بخشی از بازار جهانی فرش را به این دلیل از دست داده است.
وی اضافه کرد: در گذشته میتوانستیم بگوییم که بافنده متقلب خارجی، فرش ایرانی را وارد بازار میکند و هیچ راهی هم برای مقابله با آن وجود نداشت اما امروز با وجود فناوریهای جدید مانند فناوری بلاکچین و هوش مصنوعی و دوقلوی دیجیتال میتوان برای هر فرش فاخر یک دوقلوی دیجیتال غیرقابل تقلب درست کرد.
خسروی تاکید کرد: زمانی میتوانیم از فناوری های نوین در صنعت فرش استفاده کنیم که بافندهها و صادرکنندگان با این فناوریها آشنایی کامل داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه اصفهان بعنوان یکی از قطبهای بزرگ صنعت فرش، باید از این فرصت استفاده کند، افزود: ارتباط مؤثر بین صنعتگران و دانشگاهها میتواند به انتقال دانش و فناوری کمک و سرمایهگذاران خارجی را ترغیب به انتخاب درست کند.
وی افزود: این فناوریها به ما این امکان را میدهد که هویت فرش خود را بطور دقیق ثبت و از آن برای تسهیل معاملات و حفظ حقوق مالکیت خویش استفاده کنیم.
اصفهان/ بهمن راعی
ارسال نظر