عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با رکنا؛
هوشمندی در قدرت و ضرورت مذاکره است/ برخی گروهها از شرایط تحریم سود میبرند
رکنا سیاسی: عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به مفهوم "قدرت هوشمند"، تاکید کرد که یک کشور باید در مواقع لازم هم به میدان عمل وارد شود و هم در شرایط خاص، از ابزار مذاکره برای حفظ منافع ملی استفاده کند.

به گزارش رکنا، رضا سپهوند در گفتگو با خبرنگار رکنا در مجلس با اشاره به مذاکرات جاری ایران و آمریکا در عمان گفت: اینکه مذاکره مستقیم یا غیرمستقیم باشد، چندان مهم نیست. آنچه اهمیت دارد، انجام مذاکره در سطح عالی برای حفظ منافع ملی و جبهه مقاومت است.
نماینده مردم خرم آباد در مجلس دوازدهم خاطر نشان ساخت: به اعتقاد من همین الان هم در حال انجام مذاکرات مستقیم هستیم مگر این که منظور از مذاکره مستقیم حضور هیئت های عالی رتبه دو کشور در پایتخت های خودشان باشد که امر دیگری است.
سپهوند از "عقلانیت نظام" در تصمیمگیری برای مذاکره دفاع کرد و افزود: "همه جریانهای داخلی باید از تصمیم نظام پیروی کنند. مخالفان میتوانند نظرات خود را به مذاکرهکنندگان منتقل کنند، اما مخالفت مطلق با سیاستهای کلان نظام، منطقی نیست. من نقل قولی نشنیده ام اما معتقدم مجوزه ای لازم از سوی رهبری به هیئت عالی نظارت داده و توصیه های لازم انجام شده است. موضوعی که در ما در برجام هم دیدیم."
شفافیت در اطلاعرسانی و اعتماد عمومی
وی در پاسخ به انتقادات درباره عدم انتشار اطلاعات مذاکرات از طریق رسانههای داخلی، گفت: "این مسئله جای تاسف دارد. وقتی دولت و رسانههای داخلی اطلاعات را منتشر نمیکنند، فاصله بین مردم و حاکمیت افزایش مییابد."
با این حال، او به ملاحظات امنیتی نیز اشاره کرد و افزود: "برخی گزارشات طبقهبندی شده هستند تا مذاکرات تحت تأثیر کشورهای ثالث قرار نگیرد."
مذاکره مستقیم یا غیرمستقیم؟
سپهوند ادعا کرد که ایران در حال حاضر در مذاکره مستقیم با آمریکا قرار دارد و گفت: "واسطهها حذف شدهاند و هیئتهای دو کشور مستقیماً در حال گفتوگو هستند. نامگذاری مذاکره به مستقیم یا غیرمستقیم اهمیت چندانی ندارد، بلکه نتایج آن مهم است."
وی افزود: "حتی اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، دستاورد آن این است که مواضع طرف مقابل را بهتر میشناسیم و واسطهها نمیتوانند منافع خود را در انتقال پیامها دخالت دهند."
انتقاد از رفتار روسیه و درسهای تاریخی
نماینده مردم خرم آباد در مجلس دوازدهم با اشاره به سابقه همکاری روسیه با ایران، گفت: "ما در مواقع حساس، مانند جنگ تحمیلی و پس از آن، نتوانستیم از حمایت واقعی روسیه بهرهمند شویم."
وی به اظهارات اخیر مسکو مبنی بر عدم حمایت از ایران در صورت درگیری با آمریکا اشاره کرد و افزود: "روسها حتی نام ایران را در جنگ اوکراین مطرح کردند و به وجهه بینالمللی ما آسیب زدند یعنی هم در افکار عمومی جهان بدجلوه کردیم و هم باعث ایجاد تحریم های جدید جهان و آمریکا علیه کشورمان شدند."
کاسبان تحریم و لابیهای داخلی
سپهوند از شبکههای ذینفع در تحریمها انتقاد کرد و گفت: "برخی گروهها از شرایط تحریم سود میبرند و حتی تا ۳۰ درصد قیمت تمام شده محصولات را به جیب میزنند."
وی افزود: "این افراد لابیهای قوی در دولت و مجلس دارند و مانع از اصلاح سیاستهای تحریمی میشوند. این رانتخواری مستقیماً به جیب مردم و منافع ملی آسیب میزند."
سخنان سپهوند نشان میدهد که ایران در حال تجربه یک چرخش استراتژیک در سیاست خارجی است، اما این مسیر با چالشهایی مانند عدم شفافیت و رانتخواری داخلی همراه است بدون تردید. موفقیت در این مسیر مستلزم مدیریت هوشمندانه تناقضها و تقویت اعتماد عمومی است.
-
عراقچی: به نظر من جلسه ای سازنده بود و در محیط آرام و محترمانه ای انجام شد
ارسال نظر