مذاکرات ایران و آمریکا امروز در عمان /  کاخ سفید: مذاکرات با ایران بسیار مثبت و سازنده بود

کاخ سفید: مذاکرات با ایران بسیار مثبت و سازنده بود

کاخ سفید در واکنش به اولین دور مذاکرات غیر مستقیم میان ایران و آمریکا به میزبانی عمان اعلام کرد که مذاکرات با ایران، بی نهایت مثبت و سازنده بود.

کاخ سفید افزود ویتکاف به عراقچی تاکید کرد که دستوراتی از ترامپ دریافت کرده تا اختلافات میان دو کشور تا حد امکان از طریق گفتگو و دیپلماسی حل شود.

کاخ سفید افزود که طرفین آمریکایی و ایرانی درباره برگزاری نشست دیگر در روز شنبه آینده توافق کردند.

کاخ سفید در خصوص مذاکرات

ادعای منابع عمانی: هیات‌های مذاکره‌کننده مهمان ضیافت شام سلطان عمان خواهند بود!

منابع عمانی مدعی شدند: اگر مذاکرات به خوبی پیش برود، از مذاکرات غیرمستقیم به مستقیم تغییر خواهد کرد و هر دو هیات مذاکره کننده در ضیافت شامی که توسط سلطان عمان برگزار می شود، مهمان خواهند بود.

پیام سخنگوی وزارت امور خارجه در شبکه ایکس در مورد آغاز گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط

پیام سخنگوی وزارت امور خارجه در شبکه ایکس در مورد آغاز گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط

گفتگوهای غیرمستقیم دکتر عراقچی وزیر امور خارجه و استیو ویتکوف نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور خاورمیانه با وساطت بدر البوسعیدی وزیر امور خارجه عمان آغاز شد.

 این گفتگوها در محل پیش‌بینی‌شده توسط میزبان عمانی، با استقرار نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و آمریکا در سالن‌های مجزا و با وساطت وزیر خارجه عمان انجام می‌شود و طرفین نقطه‌نظرات و مواضع خود را از طریق وزیر امور خارجه عمان به یکدیگر منتقل می‌کنند.

ادعاهای ضد ایرانی مقام آمریکایی در آستانه مذاکرات عمان

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد:

خبر بزرگ اینجا درباره آن است که هیچ کس نتوانسته بود ایران را به میز (مذاکره) بکشاند و یک چیزی که همه ما می‌توانیم روی آن اتفاق نظر داشته باشیم این موضوع است که در واقع دارد اتفاق می‌افتد.  

اینکه چطور در آنجا (عمان) برنامه‌ریزی می‌شود، اینکه چه کسی در چه اتاقی باشد، من نمی‌توانم درباره این موارد حرف بزنم و ما اطلاعی درباره آنها نداریم.

ویتکاف موفقیت‌های زیادی داشته است و او نماینده فوق العاده‌ای درباره این نوع موضوعات است در حالی که ما با ایران مواجه هستیم، کشوری که بزرگ‌ترین و انگشت‌نماترین حامی دولتی تروریسم در جهان است اما با این وجود، آنها در میز (مذاکره) هستند.

 آغاز نخستین دور گفت و گوهای غیرمستقیم ایران و ایالات متحده تا دقایقی دیگر

 به گزارش ایرنا، گفت‌وگوهای غیرمستقیم «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران و «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور خاورمیانه تا دقایقی دیگر در مسقط پایتخت عمان آغاز خواهد شد.

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

 

 آخرین اخبار از جزئیات مذاکرات در عمان:

مذاکرات در دو سالن مجزا برگزار خواهد شد

 در محل اقامت هیات ایرانی خبرنگاران در تلاش برای دریافت اخبار مذاکرات از مقامات هستند اما طرف میزبان سعی دارد مذاکرات در یک فضای آرام پیش برود

کیهان: ما مشتاقانه منتظر اشتباه آمریکا هستیم و برای جنگ آماده‌ایم!

روزنامه کیهان نوشت : «ایالات متحده باید این را بداند، هر اقدام خصمانه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران، با واکنشی قاطع، دقیق و ویرانگر رو‌به‌رو خواهد شد. ایران امروز، ایران دوران سازش نیست. ما نه فقط آماده‌ایم، بلکه مشتاقانه در انتظار اشتباه بزرگ شما هستیم. ایران گزینه‌های راهبردی و پاسخ‌هایی در اختیار دارد که در هیچ اتاق فکر پنتاگون قابل پیش‌بینی نیست.» روزنامه کیهان در ادامه آورده است : در شرایطی که آمریکا با افزایش تحریم‌های جدید علیه کشورمان، نشان داده همچنان به سیاست فشار و زیاده‌خواهی اعتیاد دارد، دور تازه‌ای از مذاکرات در عمان آغاز خواهد شد. تجربه برجام و عهدشکنی‌های مکرر طرف آمریکایی اثبات کرده که توافق بدون لغو کامل تحریم‌ها و تضمین‌های عملی، نه تنها بی‌فایده بلکه خطرناک و خسارت‌بار است. ایران، امروز نه در موضع متهم بلکه در جایگاه طلبکار ایستاده و کوچک‌ترین عقب‌نشینی در برابر زیاده‌خواهی آمریکا، خیانت به منافع ملت خواهد بود.

از امروز( شنبه ) مذاکرات غیرمستقیم میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا با میانجی‌گری عمان آغاز خواهد شد. این دور از مذاکرات در حالی کلید می‌خورد که طرف آمریکایی نه تنها هیچ‌گونه اراده‌ای برای کاهش تنش‌ها از خود نشان نداده بلکه طی روز‌های اخیر با اعمال موجی جدید از تحریم‌ها علیه ایران، تلاش کرده است با سیاست فشار حداکثری چانه‌زنی خود را در میز مذاکرات افزایش دهد.

در حالی که دولتمردان آمریکایی مدعی دیپلماسی و مذاکره با کشورمان هستند درست در همین زمان شدید‌ترین لفاظی‌ها را در قبال ایران به کار می‌برند، ترامپ در روز‌های اخیر علاوه‌بر تهدید کشورمان به بمباران در صورت عدم توافق از همراهی رژیم صهیونیستی در هدایت حمله مشترک علیه ایران سخن به میان می‌آورد.

وی در همین زمینه با گزافه‌گویی اظهار داشت: اگر نیاز به ارتش باشد، از ارتش استفاده خواهیم کرد و اسرائیل طبیعتا نقش بسیار مهمی خواهد داشت و آنها رهبری را بر عهده خواهند گرفت.

در ادامه همین سیاست دوگانه و مخرب آمریکا نسبت به دیپلماسی پیش رو، بر اساس بیانیه رسمی وزارت خزانه‌داری آمریکا، تحریم‌هایی جدید علیه سازمان انرژی اتمی ایران و همچنین شرکت فناوری سانتریفیوژ سازی ایران اعمال شد. این اقدامات در حالی صورت گرفته که تنها چند روز پیش از آغاز مذاکرات، وزارت خارجه ایالات متحده نیز در اقدامی هم‌سو، از تحریم یک پایانه نفتی در چین که چندین مرتبه نفت ایران را دریافت کرده بود، خبر داد. افزون بر آن، چهار شرکت مدیریتی که مسئولیت اداره کشتی‌های حامل نفت ایران را برعهده داشتند نیز به فهرست تحریم‌ها افزوده شدند. 

این تحرکات به‌روشنی نشان می‌دهد که آمریکا و متحدانش در اروپا، در آستانه مذاکرات، نه‌تنها تمایلی به بهبود فضای گفت‌و‌گو ندارند بلکه از هر اقدام غیرسازنده و تخریبی برای امتیازگیری بیشتر نیز دریغ نمی‌ورزند. این روش شناخته‌شده، پیش‌تر نیز در روند مذاکرات برجام تجربه شده بود؛ جایی که طرف غربی با سیاست چماق و هویج تلاش می‌کرد با ایجاد فشار روانی بر هیئت مذاکره‌کننده ایرانی، خواسته‌های یکجانبه خود را به‌پیش ببرد.

واقعیت این است که تجربه تلخ برجام، درس عبرت بزرگی برای سیاست‌گذاران و مذاکره‌کنندگان کشور ماست. در جریان برجام، دولت روحانی با خوش‌بینی کامل وارد میدان شد و ضمن پذیرش محدودیت‌های گسترده بر فعالیت‌های هسته‌ای خود، بخش مهمی از زیرساخت‌های راهبردی و علمی‌اش را محدود یا متوقف کرد. در مقابل، طرف آمریکایی نه‌تنها به تعهدات خود پایبند نماند، بلکه با روی کار آمدن دولت ترامپ، به‌صورت یکجانبه و بدون کم‌ترین هزینه، از توافق خارج شد.

اکنون و در آستانه مذاکرات جدید، یادآوری این تجربه نه از سر ناامیدی بلکه برای پیشگیری از تکرار اشتباهات گذشته ضروری است. آنچه در برجام رخ داد، محصول ساده‌انگاری سیاسی، اعتماد بی‌مبنا به غرب و یکجانبه‌گرایی در مذاکرات دولت وقت بود. حسن روحانی رئیس‌جمهور اسبق، بار‌ها این گزاره را تکرار کرد که «هر توافقی، بهتر از عدم توافق است». اما امروز تجربه تاریخی برجام نشان داده که چنین گزاره‌ای چقدر خطرناک و بی‌پایه است. توافق بد، نه تنها منافع ملت را تأمین نکرد، بلکه ایران را در موضع تعهد یکجانبه و آمریکا را در جایگاه فرار از مسئولیت قرار داد.

همان‌طور که پیش‌تر نیز گفته بودیم، برخلاف تصور برخی ساده‌اندیشان، مذاکره و توافق بدون پشتوانه و بی‌هدف، نه‌تنها مشکلی از کشور حل نمی‌کند، بلکه در عمل به ابزاری برای مشروعیت‌بخشی به زیاده‌خواهی دشمن تبدیل می‌شود.

ایران امروز، برخلاف تصویرسازی رسانه‌های غربی، کشوری است که طلبکار است، نه بدهکار. ما از دل عهدشکنی‌ها، بدعهدی‌ها و خیانت‌های طرف مقابل سربرآورده‌ایم. آمریکا باید پاسخگوی خسارت‌هایی باشد که با خروج از برجام و اعمال دوباره تحریم‌ها به ملت ایران وارد کرده است. در این میان، نه تنها هیچ‌گونه غرامتی پرداخت نشده، بلکه فشار‌های اقتصادی و سیاسی علیه ایران نیز تداوم یافته است.

از همین رو، توصیه صریح و دلسوزانه کیهان به تیم مذاکره‌کننده کشورمان این است که با درک درست از موقعیت تاریخی کشور، تنها و تنها بر اساس تأمین کامل منافع ملی وارد گفت‌و‌گو شوند. توافقی که در آن، لغو کامل و مؤثر تحریم‌ها محقق نشود، نه‌تنها بی‌فایده بلکه زیان‌بار خواهد بود. آمریکا باید بداند که دیگر نمی‌تواند با تکرار بازی چماق و هویج، ایران را به پذیرش توافقی ناعادلانه سوق دهد.

سیاست فشار حداکثری نه تنها منجر به تغییر محاسبات ایران نشده، بلکه بر استقلال راهبردی کشور افزوده است؛ بنابراین ادامه این رویکرد، تنها به شکست بیشتر دیپلماسی خواهد انجامید.

عزت ملی، خط قرمز مذاکرات است

در همین چارچوب، تیم مذاکره‌کننده ایران باید بر پایه اصول سه‌گانه «عزت، حکمت و مصلحت» حرکت کند و هیچ‌گاه زیر بار فشار و فریب نرود. تجربه نشان داده که تنها زمانی طرف غربی به تعهدات خود عمل می‌کند که در برابر اراده‌ای قاطع و منطقی قرار گیرد.

اکنون زمان آن است که دیپلماسی مقاومت با جدیت پیگیری شده و از دیپلماسی التماسی پرهیز شود. توافقی که بر مبنای منطق مقاومت شکل نگیرد، دیر یا زود به شکست خواهد انجامید. در برابر توافق‌های نیم‌بند، ناپایدار و بدون ضمانت اجرائی باید ایستاد. ما اهل تعامل و مذاکره‌ایم، اما مذاکره از موضع اقتدار و عزت.

همچنین ضروری است که تیم مذاکره‌کننده ایران، از ابزار‌های حقوقی و بین‌المللی برای پیگیری حقوق ملت ایران بهره گیرد. همان‌گونه که آمریکا در نهاد‌های جهانی نفوذ دارد، ایران نیز می‌تواند با

بهره‌گیری از ظرفیت‌های دیپلماتیک خود، صدای مظلومیت و حقانیتش را به جهانیان برساند.

توافق نکردن، بهتر از توافق بد است

توافق نکردن، اگر به معنای حفظ عزت ملی و جلوگیری از پذیرش تعهدات ناعادلانه باشد، بسیار بهتر از توافقی است که تنها به‌ظاهر امتیازاتی نمایشی را دربردارد، اما در عمل منافع ملت ایران را تضییع می‌کند.

ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی، امروز بیش از هر زمان دیگری، از موضع اقتدار، تجربه و منطق برخوردار است. از همین رو، هیچ ضرورتی برای شتاب در رسیدن به توافقی ضعیف و ناپایدار وجود ندارد. آمریکا باید بداند که مسیر جبران بدعهدی‌هایش از مسیر لغو مؤثر و کامل تحریم‌ها می‌گذرد و بدون آن، هیچ توافقی ارزش امضا ندارد.

نغمه نخ‌نما و پوسیده تهدید از دهان دولتمردان آمریکایی نه تنها به مسیر مذاکره و دیپلماسی میان دو کشور کمکی نمی‌کند که بالعکس ادامه روند مذاکره‌ای که از امروز آغاز می‌شود را نیز با دشواری رو‌به‌رو می‌کند. این بار ترامپ، رئیس‌جمهور جنگ‌طلب ایالات متحده، با توهمی تازه، از حمله نظامی به ایران و رهبری آن توسط رژیم جعلی صهیونیستی سخن گفته است؛ توهمی کودکانه و خطرناک که عواقب آن نه در خلیج‌فارس، که در قلب تل‌آویو و پایگاه‌های آمریکایی در منطقه خود را نشان خواهد داد.

ترامپ در حالی از «استفاده از ارتش» سخن می‌گوید که حتی رسانه‌های آمریکایی نیز وی را از آزمودن توان نظامی ایران برحذر داشتند. 

ایالات متحده باید این را بداند، هر اقدام خصمانه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران، با واکنشی قاطع، دقیق و ویرانگر رو‌به‌رو خواهد شد. 

ایران امروز، ایران دوران سازش نیست. ما نه فقط آماده‌ایم، بلکه مشتاقانه در انتظار اشتباه بزرگ شما هستیم.

ایران گزینه‌های راهبردی و پاسخ‌هایی در اختیار دارد که در هیچ اتاق فکر پنتاگون قابل پیش‌بینی نیست. از تل‌آویو تا حیفا، از ناو‌های آمریکایی در خلیج‌فارس، دریای مکران و اقیانوس هند تا پایگاه‌های نظامی در منطقه و تا دیگو گارسیا؛ همه در تیررس هستند و هیچ‌کدام حاشیه امن نخواهند داشت.

اگر خواستار امنیت، دیپلماسی و حل اختلافات هستید، زبان تهدید را کنار بگذارید و راه عقلانیت را انتخاب کنید.

مانع تراشی آمریکا برای شکل‌گیری مذاکره‌ای خوب و سازنده

تهران تایمز:مانع تراشی آمریکا برای شکل‌گیری مذاکره‌ای خوب و سازنده

روزنامه تهران تایمز وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی با انتشار پستی در شبکه اجتماعی نوشت:

به گفته منابع تهران تایمز به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها به دلیل اختلافات داخلی در حال تلف کردن وقت هستند و با طرح ادعاهای عجیب در فضای رسانه‌ای، بنا ندارند مذاکره خوب و سازنده‌ای داشته باشند.

انتظار عربستان از مذاکرات هسته‌ای ایران

نقشه ایران و عربستان

یک شبکه اسرائیلی به نقل از یک مقام سعودی از انتظارات عربستان از مذاکرات جدید هسته‌ای ایران سخن گفت. شبکه کان اسرائیل به نقل از یک منبع در خاندان پادشاهی سعودی، از انتظارات دولت عربستان از هرگونه توافق جدید میان

به گزارش فرارو به نقل از جروزالم پست، شبکه کان اسرائیل به نقل از یک منبع در خاندان پادشاهی سعودی گفت عربستان انتظار دارد هرگونه توافقی که از مذاکرات میان ایران و آمریکا حاصل می‌شود، سبب مهار تهران شود؛ حتی بیشتر از آن چیزی که در توافق هسته‌ای سابق (توافق برجام) حاصل شده بود.

 این اظهارات در حالی بیان می‌شود که مذاکره کنندگان ایرانی و آمریکایی امروز به‌منظور آغاز مذاکرات برای رسیدن به یک توافق برای جلوگیری از آنچه طرف غربی به ادعا، جلوگیری از تسلیحاتی شدن برنامه هسته‌ای ایران می‌خواند، وارد مسقط، پایتخت عمان شدند.

تنها موضوعِ نامۀ ترامپ به ایران چه بود؟

نشریۀ خط حزب‌الله، وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب: ماجرا از جایی متفاوت شد که ترامپ، در نامۀ خود، به نوعی از مواضع پیشین خود عقب‌نشینی کرده و نسبت به محدود شدن مذاکرات به موضوع هسته‌ای چراغ سبز نشان داد.

این موضوع، در کنار تلاش سنگین دولت آمریکا برای مقصّر جلوه دادن ایران در زمینۀ بالا گرفتن تنش‌ها نزد افکار عمومی دنیا و به‌خصوص مردم کشورمان، باعث شد تا جمع‌بندی بر پاسخ جمهوری اسلامی به نامه باشد.

براساس این گزارش، ترامپ در نامۀ خود، عملاً از شرط گفت‌وگو درباره «مجموعه مسائل منطقه‌ای، موشکی و امنیتی» عقب‌نشینی کرده است.

این موضوع نه تنها تغییر آشکار در مواضع قبلی ترامپ است، بلکه اعتراف غیرمستقیم به ناکامی سیاست چندوجهی فشار علیه ایران تلقی می‌شود.

این تحولات نشان می‌دهد که برخلاف تصور رسانه‌های غربی، این ایران است که زمین بازی و قواعد مذاکره را تعیین کرده؛ و آنکه عقب‌نشینی کرده، کاخ سفید است.

اختلاف‌نظر شدید در آمریکا بر سر استراتژی مذاکره با ایران

1744447531-45

رکنا سیاسی:اختلاف‌نظر شدید میان مقامات ارشد آمریکایی بر سر نحوه مذاکره با ایران، در آستانه گفت‌وگوهای عمان، چالش‌های بزرگی را برای تیم دیپلماتیک واشنگتن ایجاد کرده است. دو دیدگاه متضاد درباره استراتژی مذاکره، روند تصمیم‌گیری را پیچیده کرده است. در آستانه گفت‌وگوهای عمان، منابع آگاه از اختلاف نظر شدید میان مقامات ارشد آمریکایی درباره نحوه برخورد با ایران خبر دادند. این اختلاف‌ها به دو دیدگاه متفاوت در میان تصمیم‌گیرندگان کلیدی بازمی‌گردد.

به گزارش فارس، گروهی به رهبری " ویتکاف " معتقدند برای ترغیب ایران به پذیرش محدودیت‌های بیشتر در برنامه هسته‌ای، باید پیشنهاد‌های جذابی در دو حوزه اقتصادی و امنیتی ارائه شود تا فضای اعتمادسازی بهبود یابد.

در مقابل، جناح تندرو به نمایندگی "روبیو" و برخی چهره‌های حامی اسرائیل، خواستار اتخاذ موضعی قاطع با درخواست‌های حداکثری و هشدار‌های جدی هستند. این گروه معتقدند هرگونه انعطاف، ایران را به ادامه برنامه‌های هسته‌ای تشویق خواهد کرد.

ویتکوف و همفکرانش هشدار داده‌اند که در صورت مطرح‌شدن خواسته‌های شدید، ممکن است واکنش تند تهران موجب فروپاشی کل فرآیند مذاکره شود. این نگرانی در حالی مطرح می‌شود که دور جدید گفت‌و‌گو‌ها روز شنبه در عمان آغاز خواهد شد.

هنوز موضع نهایی کاخ سفید در این خصوص مشخص نشده است، اما به نظر می‌رسد رقابت میان این دو دیدگاه، چالش‌های جدی برای تیم دیپلماتیک آمریکا ایجاد کرده است.

گروسی: بهترین‌ها را برای مذاکرات ایران و آمریکا آرزو می‌کنیم

گروسی

مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ضمن اشاره به لزوم دستیابی به یک توافق بین ایران و آمریکا، عنوان کرد که بهترین‌ها را برای مذاکرات بین این دو کشور در عمان آرزو می‌کند.

گروسی افزود: ما می‌دانیم که هنوز اختلاف‌های زیادی وجود دارد اما یک مساله وجود دارد که باید منبع امید باشد، به این معنا که نیاز به توافق به رسمیت شناخته می‌شود. سپس مفاد توافق، محدوده توافق و شرایط توافق، چیزی است که باید مورد مذاکره قرار گیرد.

سید عباس عراقچی:

اگر اراده کافی وجود داشته باشد، درباره جدول زمانی گفتگوها تصمیم می گیریم

آغاز دور جدید مذاکرات غیرمستقیم ایران-آمریکا در عمان؛

وزیر امور خارجه در آستانه آغاز گفت‌وگوی غیرمستقیم با فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا،با بیان اینکه اگر اراده کافی در طرف مقابل وجود داشته باشد، درباره جدول زمانی گفتگوها تصمیم می گیریم گفت: نیت ما رسیدن به یک توافق منصفانه و شرافتمندانه از موضع برابر است.

به گزارش گروه سیاست خارجی ایرنا، «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه پس از دیدار با سید بدر البوسعیدی وزیر امور خارجه عمان و رایزنی درباره ترتیبات «اجرای گفت‌وگوهای غیرمستقیم با آمریکا» گفت: تیمی که بنده را در این سفر همراه می‌کنند از دوستان کاملا متخصص و مطلع در این حوزه خاص هستند که سابقه مذاکراتی هم در رابطه با همین بحث دارند و ما با جدیت لازم شرکت کردیم.

وی با تاکید بر اینکه نیت ما رسیدن به یک توافق منصفانه و شرافتمندانه از موضع برابر است، گفت: اگر طرف مقابل هم از همین موضوع وارد شده باشد، شانسی برای یک تفاهم اولیه که منجر به یک مسیر مذاکراتی شود، وجود خواهد داشت.

وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه در این دیدار خیلی از مسائل اولیه و اصولی روشن خواهد شد، توضیح داد: از جمله اگر اراده کافی در طرفین وجود داشته باشد ما در مورد جدول زمانی هم تصمیم می‌گیریم ولی هنوز برای صحبت کردن در این‌باره زود است.  آنچه که تا الان روشن است این است که مذاکرات غیر مستقیم خواهد بود و از نظر ما فقط در موضوع هسته‌ای و با اراده لازم برای حصول به یک توافق از موضع برابر که منجر به تامین منافع ملی مردم ایران باشد، صورت خواهدگرفت.

به گزارش ایرنا، وزیر امور خارجه که امروز ۲۳ فروردین ماه ۱۴۰۴ به منظور گفت‌وگو غیرمستقیم با فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه در موضوع هسته ای و رفع تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی به همراه اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه، «مجید تخت روانچی» معاون سیاسی، «کاظم غریب‌آبادی» معاون بین‌الملل و حقوقی و مذاکره کنندگان ارشد حوزه رفع تحریم‌ها، هسته‌ای و کارشناسان ذیربط وارد مسقط پایتخت عمان شد.

عراقچی طبق روال مرسوم در دیدار با «سید بن حمد بن حمود البوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان درباره ترتیبات اجرای گفت‌وگوهای غیرمستقیم مشورت و تبادل نظر کرد. وزیر خارجه عمان دیدار مشابهی نیز با همین دستور کار با «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه خواهد داشت.

صالحی: پیامد حمله آمریکا به ایران تا اوکراین و تایوان کشیده می‌شود

علی اکبر صالحی ، رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی ایران

رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی از پیامد حمله آمریکا به ایران گفت : اگر آمریکا آغازگر جنگ با ایران باشد،پیامدهای آن تا اوکراین و تایوان نیز کشیده خواهد شد.

علی اکبر صالحی افزود : در صورت هرگونه تعرض نظامی از سوی آمریکا، این کشور با پیامدهای هولناک و بی ثبات کننده در منطقه و جهان رو به رو می‌شود.

علی اکبر صالحی، رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی در پیامی در شبکه مجازی ایکس نوشت: اگر آمریکا آغازگر جنگ با ایران باشد، نه تنها هدایت‌گر و پایان‌دهنده آن نخواهد بود، بلکه با پیامدهای هولناک، تنش‌زا و بی‌ثبات‌کننده‌ای در منطقه و کل جهان روبرو خواهد شد که شعاع آن تا اوکراین و تایوان نیز کشیده خواهد شد.

وی افزود: آمریکا بداند همیشه مذاکره از جنگ بهتر است. علی‌الخصوص امروز!

منبع : ایسنا

دیدار وزرای خارجه ایران و عمان؛ نخستین برنامه عراقچی در مسقط

دیدار وزرای خارجه ایران و عمان؛ نخستین برنامه عراقچی در مسقط  وزیر امور خارجه در دیدار با  بدر البوسعیدى همتای عمانی درباره ترتیبات «اجرای گفت‌وگوهای غیرمستقیم با آمریکا» مشورت و تبادل نظر کرد.

 وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در راس هیاتی جهت شرکت در گفت‌وگوهای غیرمستقیم با آمریکا در موضوع هسته‌ای و رفع تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی به مسقط سفر کرده است، در بدو ورود به مسقط با وزیر امور خارجه سلطنت عمان دیدار کرد.

به گزارش رکنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، در این دیدار، سیدعباس عراقچی با ابراز مسرت از روابط مستحکم و دیرپای دو کشور در همه زمینه‌ها، از رویکرد مسئولانه عمان در رابطه با مسائل و تحولات منطقه‌ای قدردانی کرد و میزبانی گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران-آمریکا را نشانه‌ای از همین رویکرد دانست و از وزیر امور خارجه عمان به‌خاطر اهتمام آنها نسبت به این موضوع تشکر کرد.

سید بدر البوسعیدی، وزیر امور خارجه سلطنت عمان نیز ضمن خوشامدگویی به وزیر امور خارجه کشورمان و هیات همراه، رابطه دوجانبه عمان-ایران را رابطه‌ای ممتاز توصیف کرد و از جمهوری اسلامی ایران به خاطر انتخاب مسقط برای انجام این گفت‌وگوهای مهم تشکر نمود.

در این دیدار، سید بدر البوسعیدی وزیر امور خارجه کشورمان را در جریان ترتیبات و تمهیدات پیش‌بینی‌شده برای انجام گفت‌وگوهای غیرمستقیم امروز قرار داد.

همچنین در راستای گفت‌گوهای غیرمستقیم ایران-آمریکا، وزیر امور خارجه کشورمان محورها و مواضع جمهوری اسلامی ایران را برای انتقال به طرف مقابل، در اختیار وزیر امور خارجه عمان قرار داد.

انتشار عکس جعلی در مورد هیات مذاکره کننده ایران در عمان

انتشار عکس جعلی در مورد هیات مذاکره کننده ایران در عمان

رکنا سیاسی : درحالی تصویری از محمد جواد ظریف، علی طیب نیا، محسن حاجی میرازیی و مهدی سنایی در فضای مجازی با عنوان تیم مذاکره کننده ایران در عمان دست به دست می شود که راستی آزمایی تصویر نشان می دهد که این تصویر مربوط به بازگشت تیم همراه رییس جمهوری در مهرماه ۱۴۰۳ از نیویورک پس از اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل است.

برخی رسانه به ویژه در فضای مجازی درحالی تصویری صبح امروز( شنبه ) با مضمون تیم مذاکره کننده ایران در عمان را منتشر کرده اند که راستی آزمایی نشان می دهد این تصویر مربوط به بازگشت مسعود پزشکیان رییس جمهوری اسلامی ایران و تیم همراه وی در مهرماه ۱۴۰۳ از نیویورک است.

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران به منظور شرکت در هفتادونهمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد و تشریح مواضع جمهوری اسلامی درباره مسائل بین‌المللی در ۲ مهر ۱۴۰۳ به نیویورک سفر کرد؛ در این سفر یک هیات سیاسی عالی‌رتبه متشکل از حدود ۳۵ تا ۴۰ نفر از وزرا و نمایندگان مجلس، رئیس‌جمهور کشورمان را همراهی کردند.

گفتنی است : «سید عباس عراقچی» امروز( شنبه -۲۳ فروردین- ) به همراه «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه، مجید تخت روانچی معاون سیاسی، کاظم غریب‌آبادی معاون بین‌الملل و حقوقی و مذاکره کنندگان ارشد حوزه رفع تحریم‌ها، هسته‌ای و کارشناسان ذیربط وارد مسقط عمان شد.

«اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران صبح امروز از عزیمت هیات ایرانی به عمان خبر داد و در شبکه ایکس نوشت: «فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَکَّلْ عَلَی اللَّهِ» به اتفاق جمعی از مجرب‌ترین همکارانمان در معیت وزیر امور خارجه عازم مسقط و مصمم به استفاده از همه ظرفیت‌ها برای صیانت از اقتدار و منافع ملی ایران هستیم.

 منبع : ایرنا

مورگان اورتگاس در مذاکره ایران و آمریکا حضور دارد

مورگان دین اورتگاس به عنوان نماینده ویژه ترامپ در امور صلح خاورمیانه منصوب شد

رکنا سیاسی : مورگان دین اورتگاس هم همراه ویتکاف در مذاکرات امروز (شنبه) در مذاکره  ایران و آمریکا حضور خواهد داشت.

مورگان اورتگاس کیست؟

مورگان دین اورتگاس به عنوان نماینده ویژه ترامپ در امور صلح خاورمیانه منصوب شد. او که در دولت قبلی ترامپ سخنگوی وزارت امور خارجه بود، در سال ۲۰۰۲ به عنوان دختر شایسته در ایالت فلوریدا انتخاب شد. او دانشجوی موسیقی بود که حادثه یازده سپتامبر رخ داد و تصمیم به تغییر رشته مسیر زندگی اش را تغییر داد.

مورگان دین اورتگاس که در دولت جدید ترامپ به عنوان معاون فرستاده ویژه ریاست جمهوری در امور صلح «خاورمیانه» منصوب شد، مفسر تلویزیونی، تحلیلگر مالی و مشاور سیاسی است. او از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ در دولت ترامپ به عنوان سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده فعالیت می‌کرد. برهه‌ای پرتنش بین او و ترامپ وجود داشت که حالا رییس جمهور منتخب آمریکا در زمان اعلام انتصاب او به عنوان نماینده ویژه در امور خاورمیانه نیز به این تنش‌ها اشاره کرده است.

دونالد ترامپ در شبکه اجتماعی تروث نوشت که این انتصاب را «نه برای خود»، بلکه به خاطر جمهوریخواهان که خانم اورتگاس از حمایت قوی آنها برخوردار است، انجام می‌دهد و تاکیده کرده؛ «ببینیم چه می‌شود».

ترامپ درباره مورگان اورتگاس نوشته که «آن اوایل سه سال با من جنگید، اما امیدوارم درسش را یاد گرفته باشد؛ این چیز‌ها معمولا جواب نمی‌دهد»، اما به جزئیات بیشتری درباره این کشمکش اشاره نکرده است.

اورتگاس قبلاً به عنوان معاون وابسته و تحلیلگر اطلاعاتی در وزارت خزانه داری ایالات متحده و به عنوان افسر روابط عمومی در USAID منصب دولتی داشت.

او همچنین قبل از انتصابش به عنوان سخنگوی وزارت امور خارجه به عنوان کمک کننده امنیت ملی در فاکس نیوز کار می‌کرد.

به نوشته اکسیوس، مورگان اورتگاس به بسیاری از جمهوریخواهان ارشد نزدیک است؛ از جمله مارکو روبیو گزینه دونالد ترامپ به عنوان وزیر خارجه، لیندسی گراهام عضو ارشد سنا، مایک والتز مشاور امنیت ملی ترامپ و ریچارد گرنل فرستاده ویژه ترامپ در ماموریت‌های ویژه.

مطهری: همه باید از مذاکرات غیر مستقیم با آمریکا حمایت کنیم

علی مطهری ، نماینده ادوار مجلس

رکنا سیاسی : نایب رئیس مجلس دهم با اشاره به اینکه نباید از ابتدا صدای اختلاف در خصوص مذاکرات غیر مستقیم با آمریکا شنیده شود، تاکید کرد: از مذاکراتی که امروز( شنبه )  انجام خواهد شد تا حدودی می توان فهمید که آیا این مذاکرات سیر درستی را طی می کند و به نتیجه عادلانه خواهد رسید یا نمی رسد.

علی مطهری با اشاره به برگزاری مذاکرات غیر مستقیم بین ایران و آمریکا، بیان کرد: مذاکرات قبلی که در قالب برجام به نوعی بین ایران و آمریکا صورت گرفت، اگرچه به طور نسبی اجرا شد اما آثار خوبی برای کشور ما به همراه داشت. در دو سالی که برجام اجرا شد، تورم تک رقمی شد و رشد اقتصادی کشور نیز افزایش پیدا کرد. منتهی هم رقابت های سیاسی در داخل کشور و هم نقض پیمان از سوی آمریکا باعث شد که این توافق تقریبا از بین برود.

رقابت های سیاسی نباید مانع رسیدن به نتیجه مطلوب در مذاکرات شود

وی در ادامه اظهار کرد: این باید یک تجربه ای برای همه ما باشد که این مذاکرات پیش رو را به سرنوشت برجام دچار نکنیم. یعنی رقابت های سیاسی نباید باعث شود که مذاکرات به نتیجه مطلوب خود نرسد. باید توجه داشته باشیم که این مذاکرات غیر مستقیم با آمریکا تصمیم کل نظام است و همه باید متحد باشیم و دنیا باید حرف واحدی از ما بشنود. اینگونه نباید باشد که بعضی ها اعلام کنند که این مذاکرات بر رهبری تحمیل شده است و رهبری موافق نبوده است.

همه باید از مذاکرات غیر مستقیم با آمریکا حمایت کنیم

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: اینگونه نباشد باشد که عده ای بگویند که دولت یا اصلاح طلبان این مذاکره غیر مستقیم را بر رهبری تحمیل کردند. نباید از ابتدا صدای اختلاف بلند شود. همه باید توجه داشته باشند  که این مذاکرات غیر مستقیم با آمریکا تصمیم کل نظام بوده است و همه باید حمایت کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که چگونه می توان  تعهدات طرف مقابل را راستی آزمایی کرد تا اعتماد عمومی به نتیجه مذاکرات جلب شود، بیان کرد: این امر از نگاه بنده بستگی به سیر مذاکره دارد. باید ببینیم که طرف مقابل چقدر حسن نیت داشته  و چقدر به دنبال یک توافق عادلانه است و نمی خواهد از موضع بالا برخورد کند. از مذاکراتی که امروز انجام خواهد شد تا حدودی می توان فهمید که آیا این مذاکرات  سیر درستی را طی می کند و به نتیجه عادلانه خواهد رسید یا نمی رسد.

منبع : ایسنا

 

رویترز به نقل از یک مقام ایرانی آگاه:

آیت الله خامنه‌ای به عراقچی برای مذاکره با آمریکا اختیار تام داده است/ ویتکاف به مسقط رسید

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

رویترز به نقل از یک مقام ایرانی آگاه که نخواست نامش فاش شود گزارش داد آیت الله علی خامنه‌ای به عباس عراقچی برای مذاکرات با آمریکا «اختیارات تام» داده است. این مقام ایرانی گفت: «مدت زمان این گفت‌وگوها که صرفا درباره موضوع هسته‌ای خواهد بود، به میزان جدیت و حسن‌نیت طرف آمریکایی بستگی دارد. »

وزیر خارجه جمهوری اسلامی و هیات همراه او برای دیدار با نمایندگان ترامپ و گفت‌وگو درباره مسئله هسته‌ای عازم عمان شدند. 

اکسیوس: مذاکرات غیرمستقیم آغاز می‌شود اما احتمالا در ادامه روز به دیدار مستقیم بینجامد

یک منبع مطلع به اکسیوس گفت که مذاکرات ابتدا به‌صورت غیرمستقیم آغاز خواهد شد و اگر جلسه نخست فضای مثبتی داشته باشد، احتمال دارد در ادامه روز، دو طرف وارد مذاکره مستقیم شوند.

ریاست هیئت آمریکایی در این مذاکرات برعهده استیو ویتکاف خواهد بود. او مستقیما از روسیه، جایی که با ولادیمیر پوتین دیدار کرده، عازم عمان می‌شود. 

ویتکاف را در این سفر اریک تراگر، مدیر ارشد شورای امنیت ملی آمریکا در امور خاورمیانه، و تعدادی از کارشناسان هسته‌ای وزارت خارجه آمریکا همراهی خواهند کرد.

به گفته یک مقام آمریکایی، ویتکاف در این مذاکرات قصد دارد پیام‌هایی را که در نامه دونالد ترامپ به آیت الله علی خامنه‌ای آمده، به طرف ایرانی منتقل کند.

 این پیام‌ها بر باور ترامپ به صلح و ترجیح او به توافقی دیپلماتیک تاکید دارد، اما در عین حال هشدار می‌دهد که آمریکا اجازه نخواهد داد جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای دست یابد یا از طریق نیروهای نیابتی خود، منطقه را بی‌ثبات کند.

منبع: ایندیپندنت فارسی

 

یک شب مذاکره ایران و آمریکا در عمان چند میلیارد تمام می‌شود؟

به گزارش هفت صبح؛ یکی از هتل‌های لاکچری مطرح در عمان، هتل شانگریلا بار آل‌جسا است که به عنوان یکی از بهترین هتل‌های عمان شناخته می‌شود. این هتل با طراحی‌های مدرن و کلاسیک، امکانات ویژه‌ای برای پذیرایی از مقامات دولتی و برگزاری جلسات رسمی دارد.

هزینه اقامت در این هتل برای هر نفر در هر شب معمولاً بین ۱۲۰ تا ۱۸۰ ریال عمان است که معادل ۳۱ ‌ تا ۴۶ میلیون تومان خواهد بود. این هتل علاوه بر اتاق‌های لوکس، دارای سالن‌های کنفرانس مجهز و رستوران‌های عالی است که می‌تواند نیازهای یک هیات دیپلماتیک را برآورده کند.

هتل قصرالسلطان نیز به عنوان یکی دیگر از گزینه‌های لاکچری برای اقامت هیات‌های دیپلماتیک در عمان مطرح است. این هتل به دلیل طراحی زیبا و امکانات ویژه‌ای که دارد، معمولاً برای اقامت مقامات رسمی و برگزاری نشست‌های مهم انتخاب می‌شود.

هزینه اقامت در این هتل برای هر نفر معمولاً بین ۱۰۰ تا ۱۷۰ ریال عمان است که معادل ۲۶ ‌ تا ۴۴ میلیون تومان خواهد بود.

هزینه‌های امنیتی سفر هیات دیپلماتیک ایران به عمان نسبت به کشورهای غربی پایین‌تر است. تیم‌های امنیتی داخلی ایران که از نیروهای متخصص ایرانی تشکیل می‌شوند، مسئول تأمین امنیت مقامات هستند و هزینه کمتری نسبت به تیم‌های خارجی دارند.

علاوه بر این، دولت عمان نیز بخشی از خدمات امنیتی را به رایگان پوشش می‌دهد، به ویژه برای تأمین امنیت محل اقامت. با توجه به این شرایط، هزینه امنیتی هر شبانه‌روز در این سفر، بین ۳۰ تا ۵۰ هزار دلار تخمین زده می‌شود.

ورود هیات ایرانی به عمان

چه کسانی با عراقچی وارد عمان شدند؟

به گزارش خبرنگار‌ خبرگزاری صداوسیما؛ آقای سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان (صبح شنبه، ۲۳ فروردین) در راس هیئتی سیاسی وارد مسقط پایتخت عمان شد.

آقای مجید تخت روانچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه، آقای کاظم غریب آبادی معاون حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه؛ آقای اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه و تعدادی دیگری از دستیاران و کارشناسان وزارت امور خارجه در این هیئت حضور دارند.

بعد از ظهر شنبه هیئت ایرانی با واسطه طرف عمانی گفتگوهای غیرمستقیم را با هیئت آمریکایی حاضر در عمان آغاز می‌کند.

چه کسانی با عراقچی وارد عمان شدند؟

حسین جابری انصاری، مدیرعامل خبرگزاری ایرنا در توئیتی در شبکه ایکس نوشت: ‌هیئت مذاکراتی ایران به ریاست سید عباس عراقچی وزیر محترم امور خارجه و عضویت معاونان ایشان آقایان مجید روانچی، کاظم غریب آبادی و اسماعیل بقایی برای مذاکرات غیر مستقیم وارد مسقط شده‌اند. همه باید برای حفظ منافع و امنیت ملی ایران به موفقیت نمایندگان توانمندمان در این مذاکرات کمک کنیم.

وندی شرمن: عراقچی سرسخت و باهوش است!

وندی شرمن معاون سابق وزارت خارجه آمریکا و مذاکره کننده ارشد آمریکا: البته به نظر میاد ترامپ اعتماد بسیار زیادی به ویتکاف دارد. این گفت و گوها جنبه فنی بسیار پیچیده ای دارد و عباس عراقچی وزیرخارجه ایران که در زمان گفت و گوها در دوره اوباما طرف مذاکره من بود آدم بسیار سرسخت و باهوشی است او زبان انگلیسی را به طور کامل و مسلط صحبت می کند و از همه جزییات فنی باخبره، بنابراین ویتکاف با رقیب سرسختی رو به روست.

رسانه آمریکایی آکسیوس:

دور اول مذاکرات آمریکا و ایران روز شنبه به طور غیرمستقیم آغاز می شود

اریک تراگر، مقام ارشد شورای امنیت ملی آمریکا و کارشناسان هسته‌ای وزارت امور خارجه به ویتکاف در عمان خواهند پیوست.

قرار است دور اول مذاکرات آمریکا و ایران روز شنبه به طور غیرمستقیم آغاز شود.

اگر جلسه افتتاحیه مثبت بود احتمالا مذاکرات مستقیم انجام شود

ویتکاف محتوای نامه ترامپ را در جلسه تکرار خواهد کرد که او راه حل دیپلماتیک را ترجیح می‌دهد اما اجازه نخواهد داد ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد.

عزیمت تیم ایران به مسقط/ گفت‌وگوهای غیر مستقیم بین ایران و آمریکا در بعد از ظهرامروز

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

به گزارش رکنا پایگاه اطلاع‌رسانی دولت ،« اسماعیل بقائی » سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از سفر تیم مذاکره‌کننده ایران به عمان به‌منظور انجام مذاکره غیرمستقیم با آمریکا خبر داد.  

بقائی امروز( شنبه ) در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَکَّلْ عَلَی اللَّهِ. به اتفاق جمعی از مجرب‌ترین همکارانمان در معیت وزیر محترم امور خارجه عازم مسقط هستیم. 

او همچنین تاکید کرد: مصمم به استفاده از همه ظرفیت‌ها برای صیانت از اقتدار و منافع ملی ‎ایران هستیم. 

گفتنی است ، بر اساس آنچه که اعلام شده، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پیش از شروع گفت‌وگوهای غیرمستقیم بین ایران و آمریکا با وزیر خارجه عمان دیدار و رایزنی می‌کند.  

گفت‌وگوهای غیر مستقیم بین ایران و آمریکا با حضور وزیر خارجه عمان در بعد از ظهر برگزار خواهد شد. ریاست هیئت ایرانی برعهده عراقچی و ریاست هیئت آمریکایی با«استیو ویتکاف» فرستاده ویژه ایالات متحده در امور غرب آسیاست.

طبق آنچه که منابع خبری اعلام کرده‌اند، مکان انجام این گفت‌وگوها در عمان هنوز از طرف مقامات عمانی اعلام نشده است ولی بر اساس آنچه که  این منابع اعلام کرده‌اند، گفت‌وگوها  در یک محل ولی در اتاق‌های جداگانه و به صورت غیرمستقیم و احتمالا مکتوب برگزار خواهد شد.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا چندی پیش نامه‌ای به ایران ارسال کرد که بنا به گفته مقامات ایرانی، ترکیبی از دیپلماسی و تهدید بود و پیشنهاد مطرح شده در آن انجام مذاکرات مستقیم هسته‌ای بود. ایران اما در پاسخ به این نامه با انجام مذاکرات غیرمستقیم در مورد موضوع هسته‌ای موافقت کرد و و زمان و مکان انجام مذاکره توسط ایران مشخص شد.

سخنگوی وزارت خارجه ایران در مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس در مورد گفت‌وگوهای غیرمستقیم بین ایران و آمریکا تصریح کرد: ما با حسن نیت و هوشیاری کامل به دیپلماسی یک فرصت واقعی می‌دهیم. آمریکا باید این تصمیم را که علی‌رغم هیاهوهای خصمانه آنها اتخاذ شده است قدر بداند.

وی با بیان اینکه «ما نه پیش‌داوری می‌کنیم و نه پیش‌گویی»، اظهار کرد: ما در نظر داریم روز شنبه نیت و جدیت طرف مقابل را ارزیابی نموده و متناسب با آن حرکت‌های بعدی را تنظیم کنیم.

به گزارش ایسنا، تصمیم برای انجام گفت‌وگوهای غیرمستقیم با آمریکا تصمیم نظام است و عزم ایران رسیدن به توافق است و در این موضوع جدی است.

ایران بارها تاکید کرده که در این گفت‌وگوها تهدید را نمی‌پذیرد و فقط در مورد موضوع هسته‌ای و بر مبنای مذاکرات برد-برد گفت‌وگو می‌کند.

ایران می‌گوید منطق مذاکراتی تهران در این گفت‌وگوها منطق مذاکراتی برجام یعنی اعتمادسازی در برابر رفع تحریم‌هاست.

 تعدادی از کارشناسان و تحلیلگران عرصه بین‌الملل معتقدند این گفت‌وگوها و مذاکرات به دلایل مختلف از جمله تحولات منطقه بسیار سخت‌تر از زمان مذاکرات برجام است و به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها به دنبال توافقی بهتر از برجام هستند چراکه ترامپ بارها برجام را توافق‌نامه‌ای وحشتناک و یک‌طرفه خوانده و در همین راستا در دور اول ریاست جمهوری خود در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ اعلام کرد که آمریکا رسما از برجام خارج شده است.

علی اکبر صالحی:

آمریکا بداند همیشه مذاکره از جنگ بهتر است؛ علی‌الخصوص امروز!

مذاکره راهی مؤثر برای حل‌وفصل اختلافات است و همواره بر جنگ ترجیح دارد. در شرایط حساس کنونی، اهمیت گفت‌وگو و تعامل به‌ویژه برای آمریکا بیش از پیش احساس می‌شود و می‌تواند از تنش‌ها بکاهد و به ثبات جهانی کمک کند.

2522009_892

تصویری فراگیر در شبکه های اجتماعی با عنوان "مرد دیپلماسی ایران"، در آستانه مذاکرات مسقط

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه

آکسیوس: مذاکرات عمان غیرمستقیم آغاز خواهد شد

برخلاف ادعاهای اخیرِ مقامات آمریکایی مبنی بر مستقیم‌بودنِ مذاکرات ایران و آمریکا ، یک مقامِ آمریکایی به آکسیوس گفت گفت‌وگوی دو طرف به‌صورتِ غیرمستقیم آغاز می‌شود.

به‌ادعای این منبع، در صورتِ پیشرفت جلسات اولیه، مذاکرات ممکن است به‌سمتِ تعاملاتِ مستقیم‌تر پیش برود. البته او جزئیات بیشتری دربارۀ این اصطلاح ارائه نکرده است.

دست برتر ایران، بعنوان تیتر اصلی سایت رسمی آیت الله خامنه‌ای

دست برتر ایران، بعنوان تیتر اصلی سایت رسمی آیت الله خامنه‌ای

قرار گرفتن تصویر دکتر عراقچی با تیتر «دست برتر ایران»، بعنوان تیتر اصلی سایت رسمی آیت الله خامنه‌ای، نشانه حمایت کامل رهبر انقلاب از دکتر عراقچی در مذاکرات امروز است

 

شمخانی و جواد لاریجانی و مجری های تلویزیون، چرا می‌خواهند مذاکره را نابود کنند؟

 اسرائیل، چین، روسیه، ترکیه و تندروهای داخلی،دشمنان گفتکوی عمان هستند

محمدمهاجری و فیاض زاهد در یادداشتی مشترک در روزنامه اعتماد نوشتند:

مذاکرات پیش رو و احتمال توافق میان ایران و امریکا دشمنان زیادی دارد. برخی کشورهای عربی، ترکیه، روسیه، چین، تندروهای داخلی و از همه مهم‌تر اسراییل و لابیرنت قدرتمند آن در امریکا، همه تلاش خود را به کار خواهند بست که این روند شکست بخورد.

به نظر توافقی جامع درون ساختار وجود دارد که عدم توافق ضریب برخورد نظامی و امنیتی با ایران را به ‌شدت افزایش خواهد داد. لذا مراقبت از ستون پنجم دشمن که درصدد تخریب ملت ایران است، ضرورت دارد. در کنار آنها کاسبان تحریم نیز در این دسته‌بندی قرار می‌گیرند.

ویتکاف می‌گوید: احتمالا ایران می‌تواند انرژی هسته‌ای، موشک‌های دوربرد، هایپرسونیک داشته باشد

استیو ویتکاف نماینده ارشدآمریکا درمذاکره با ایران

رکنا سیاسی : جان هادسن خبرنگار دیپلماسی واشنگتن پست در واکنش به مصاحبه ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ درباره مذاکرات ایران و آمریکا گفت که به نظر می‌رسد که دولت ترامپ احتمالا آماده ی توافقی با ایران است که اجازه‌ی مقداری غنی سازی اورانیوم بدهد.

اکانت اسرائیلی «ترور آلارم» نیز در واکنش به این مصاحبه نوشت: بنابراین ویتکاف می‌گوید ایران می‌تواند انرژی هسته‌ای، موشک‌های دوربرد، پهپادها، تکنولوژی هایپرسونیک، هوش مصنوعی و سلاح‌های لیزری داشته باشد، می‌تواند از نیابتی‌ها برای هدف قرار دادن اروپا حمایت کند، اما بمب هسته‌ای خط قرمز است!!!

فلیشا شوارتز خبرنگار پولیتیکو نیز بیان کرد: اظهارات مهمی از سوی ویتکاف پیش از مذاکرات هسته‌ای با ایران بیان شده است.

در حالی که ایالات متحده خواستار برچیدن کامل برنامه هسته‌ای تهران خواهد بود، خط قرمز آن‌ها، تولید سلاح هسته‌ای است. این به‌طور ضمنی به معنای پذیرفتن توانایی غنی سازی ایران است.

 ویتکاف گفته "جایی که خط قرمز ما خواهد بود، این است که نمی‌توان از قابلیت هسته‌ای شما برای تولید سلاح استفاده کرد".

«ترور آلارم» نیز در واکنش به این مصاحبه نوشت: بنابراین ویتکاف می‌گوید ایران می‌تواند انرژی هسته‌ای، موشک‌های دوربرد، پهپادها، تکنولوژی هایپرسونیک، هوش مصنوعی و سلاح‌های لیزری داشته باشد، می‌تواند از نیابتی‌ها برای هدف قرار دادن اروپا حمایت کند، اما بمب هسته‌ای خط قرمز است!!!

 گفتنی است که ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ در آستانه مذاکرات تهران و واشنگتن در عمان به وال استریت ژورنال گفت که به نظر من موضع ما با برچیدن برنامه‌ هسته ای ایران آغاز می‌شود. این موضع امروز ماست.  

  وی افزود: البته این به آن معنا نیست... که تا حدی راه‌های دیگری برای یافتن مصالحه نخواهیم یافت.

 او در ادامه بیان کرد:  خط قرمز دولت ترامپ در رابطه با ایران، جلوگیری از تولید سلاح هسته‌ای توسط آن است.

منبع : انتخاب

ویتکاف: ممکن است در ازای توافق امتیازدهی به ایران لازم شود

رکنا سیاسی : نشریه «وال استریت ژورنال» به نقل از استیون ویتکاف، فرستاده ترامپ به خاورمیانه: ساخت سلاح هسته‌ای توسط ایران برای دولت ترامپ خطر قرمز است. خواسته آمریکا این است که برنامه هسته‌ای ایران برچیده شود. ممکن است در ازای توافق امتیازدهی به ایران لازم شود. اصرار ترامپ بر برچیده شدن برنامه هسته‌ای ایران به معنی عدم ایجاد راه حل میانه نیست. اگر ایران برچیده شدن برنامه هسته‌ای آن را نپذیرد، اتخاذ تصمیم بعدی با ترامپ خواهد بود.

وی افزود :  مذاکرات روز شنبه در مسقط با ایران شرط‌های دقیق توافق بررسی نخواهد شد. اولین نشست مذاکراتی آمریکا با ایران در عمان با محوریت اعتمادسازی برگزار خواهد شد. هر گونه توافق مستلزم ایجاد تضمین‌هایی برای عدم دست‌یابی ایران به تسلیحات هسته‌ای است.

ویتکاف: ممکن است در ازای توافق امتیازدهی به ایران لازم شود

استیو ویتکاف نماینده ارشدآمریکا درمذاکره با ایران

پیام سخنگوی وزارت امور خارجه در شبکه ایکس

فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَکَّلْ عَلَى اللَّهِ

به اتفاق جمعی از مجرب‌ترین همکاران‌مان در معیت وزیر محترم امور خارجه عازم مسقط هستیم.

مصمم به استفاده از همه ظرفیت‌ها برای صیانت از اقتدار و منافع ملی ایران هستیم.

پیام سخنگوی وزارت خارجه

 

مثلث شمخانی، علم الهدی و شریعتمداری / استراتژی سه وجهی مخالفان رفع تحریم در مذاکرات چیست؟

شمخانی، علم الهدی و شریعتمداری

رکنا سیاسی : مذاکرات ایران و امریکا در عمان آغاز نشده، داد و فغان مخالفان داخلی لغو تحریم به آسمان رسیده است. مخالفان داخلی مذاکره و توافق ممکن است شبکه‌ای عمل نکنند، اما به نظر راهبردی ۳ وجهی را دنبال می‌کنند.منبع : انتخاب 

توافق تهران و واشنگتن؛ تحلیل رابرت مالی از شرایط جدید

1744432668-45

رکنا سیاسی:تحلیل رابرت مالی از شرایط جدید توافق تهران و واشنگتن نشان می‌دهد که سبک تصمیم‌گیری ترامپ، برخلاف رویکرد محتاطانه بایدن، شانس بیشتری برای دستیابی به تفاهم با ایران ایجاد کرده است. آیا مسیر تازه‌ای در روابط ایران و آمریکا شکل گرفته است؟ دیوید سنگر در نیویورک‌تایمز نوشت: رابرت مالی ، که در توافق برجام نقش داشت و سپس نماینده اصلی بایدن در مذاکرات با ایران بود، پرسیدم ایرانی‌ها چگونه به دو رئیس‌جمهور اخیر نگاه می‌کنند.

به گزارش انتخاب، در ادامه این مطلب آمده است: مالی گفت: «بایدن نسبت به یک توافق بی تفاوت بود؛ ترامپ مشتاق است. بایدن روی سیاست داخلی تمرکز داشت؛ ترامپ اصلاً به آن اهمیتی نمی‌دهد. بایدن حسابگر بود؛ ترامپ بدون فکر و بی برنامه ریزی حرکت می‌کند.»

مالی اضافه کرد: «ترامپ احتیاط، دقت و منطق را کنار می‌گذارد. به همین دلیل احتمالاً اکنون شانس بیشتری برای رسیدن به یک نوع تفاهم وجود دارد نسبت به زمانی که دولت قبلی در قدرت بود.»

ترامپ: می‌خواهم ایران کشوری فوق‌العاده، بزرگ و شاد باشد!

دونالد ترامپ رئیس‌ جمهور آمریکا

رکنا سیاسی: ترامپ در مسیر فلوریدا با تکرار ادعاهای پیشین خود درباره ایران گفت: «می‌خواهم ایران کشوری بزرگ، شاد و بدون سلاح هسته‌ای باشد.» وی همچنین از نشست مهم روز شنبه با ایران در عمان خبر داد. به گزارش رکنا به نقل ازایرنا، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا جمعه شب به وقت محلی در هواپیمای ایر فورس وان، هواپیمای ریاست جمهوری این کشور در مسیر فلوریدا با تکرار ادعاهایی گفت: «می‌خواهم آنها (ایران) سلاح هسته‌ای نداشته باشند. می‌خواهم ایران کشوری فوق‌العاده، بزرگ و شاد باشد، اما آنها نمی‌توانند سلاح هسته‌ای داشته باشند.»

ترامپ تصریح کرد: «ما روز شنبه با آنها مذاکره می‌کنیم. ما یک نشست مهم با آنها داریم. در مورد ایران، می‌خواهم آنها شکوفا شوند، اما آنها نمی‌توانند سلاح هسته‌ای داشته باشند.»

ترامپ درباره کاهش ارزش دلار در پی اعلام تعرفه های متقابل بر کشورهای جهان نیز گفت: وقتی مردم متوجه شوند چه کارهایی انجام می‌دهیم، فکر می‌کنم ارزش دلار به ‌شدت افزایش خواهد یافت.

ترامپ تصریح کرد: بازار اوراق قرضه و سهام اندکی دچار مشکل شد، اما من آن مشکل را خیلی سریع حل کردم. پایین‌ترین سطح تعرفه بر واردات ۱۰ درصد خواهد بود.

پیش از این، استیو ویتکاف نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه که قرار است رهبری تیم مذاکره‌کننده آمریکا با ایران را در دیدار روز شنبه ۲۳ فروردین در عمان برعهده داشته باشد، در اظهاراتی با بیان اینکه این دیدار درباره این است که چرا رسیدن به یک توافق، حیاتی است و درباره شرایط دقیق این توافق گفت‌وگو نخواهد شد، تاکید کرد: مذاکره امروز با ایران درباره اعتمادسازی است.

چشم انداز مذاکرات آمریکا و ایران؛

آیا ترامپ به دنبال توافق تاریخی با ایران است؟ هدف واقعی چیست؟

دونالد ترامپ ، رئیس جمهور آمریکا و استیو ویتکاف نماینده ترامپ در مذاکرات ایران و آمریکا

آیا ترامپ به دنبال توافق تاریخی با ایران است؟ گزارش‌ها حاکی از آن است که رئیس‌جمهور سابق آمریکا با استفاده از راهبردی مبتنی بر تهدید نظامی، تلاش دارد مذاکرات مستقیم با تهران را برای مهار برنامه هسته‌ای ایران به نتیجه برساند.

به گزارش فرارو به نقل از نشریه ریسپانسیبل استیت کرفت، براساس گزارش‌های اخیر، مقامات ارشد دولت ترامپ از جمله استیو ویتکاف ، نماینده ویژه رئیس‌جمهور قرار است تا پایان هفته جاری در عمان با همتایان ایرانی خود از جمله عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران دیدار کنند.

چرا تهران مذاکره با ترامپ را جدی‌تر از بایدن می‌داند؟

اهمیت این خبر در آن است که دولت بایدن، در طول چهار سال حضور خود در کاخ سفید، هرگز به مرحله‌ای از تعامل مستقیم با ایران در این سطح نرسیده بود. این تحول می‌تواند در واشنگتن چنین برداشت شود که دونالد ترامپ موفق شده است زمینه گفت‌و‌گو‌هایی را با هدف مهار برنامه هسته‌ای ایران فراهم کند؛ آن هم از طریق راهبردی که بر تهدید نظامی صریح و علنی استوار بوده و به‌زعم طرفداران او، توانسته طرف ایرانی را به میز مذاکره بکشاند.

عامل کلیدی‌تر در این معادله، در سوی دیگر آن قرار دارد: به‌نظر می‌رسد تهران اکنون این باور را پیدا کرده است که دونالد ترامپ واقعاً خواهان دستیابی به یک توافق با ایران است و در صورت تحقق این هدف، آمادگی دارد تا تحریم‌ها را به‌طور قابل‌توجهی کاهش دهد. چنین چشم‌اندازی در دوران ریاست‌جمهوری جو بایدن وجود نداشت.

برای جو بایدن، کاهش تحریم‌ها نه‌تنها فرآیندی دشوار و پرهزینه در عرصه سیاست داخلی محسوب می‌شد، بلکه حتی تلاش‌های محدود برای تخفیف فشار‌های اقتصادی نیز در عمل با موانع اجرایی و سیاسی جدی مواجه بود و ثبات لازم را نداشت. در مقابل، ترامپ رویکردی کاملاً متفاوت اتخاذ کرده است. او دیپلماسی با دولت‌های مخالف ایالات متحده را نه به‌مثابه یک ریسک پرهزینه، بلکه به‌عنوان فرصتی راهبردی برای ارتقای جایگاه جهانی آمریکا تلقی می‌کند. برخلاف دولت بایدن، ترامپ تمایلی به حفظ تحریم‌هایی ندارد که به شرکت‌ها و منافع اقتصادی ایالات متحده آسیب مستقیم وارد می‌کند.

چرا نتانیاهو همچنان بر مدل لیبی پافشاری می‌کند؟

بر این اساس، چشم‌انداز ایران در دوران دونالد ترامپ به‌طور محسوسی مثبت‌تر از دوره ریاست‌جمهوری جو بایدن ارزیابی می‌شود. به‌نظر می‌رسد تهران برای بهره‌برداری از این فرصت و پیشبرد مذاکرات، آمادگی دارد امتیازاتی را واگذار کند. هرچند این تنها عامل تعیین‌کننده نیست، اما بدون تردید نقشی محوری در سرعت تحولات جاری ایفا می‌کند. در همین چارچوب و هم‌زمان با شکل‌گیری این روند، بنیامین نتانیاهو در جریان سفر خود به واشنگتن این هفته تلاش کرد تا بار دیگر مدل موسوم به «مدل لیبی» را به‌عنوان چارچوب مطلوب اسرائیل برای توافق با ایران مطرح کند؛ مدلی که بر پایه آن، ایران باید به‌طور کامل و غیرقابل بازگشت از برنامه هسته‌ای خود صرف‌نظر کند.

با این حال، اگر دونالد ترامپ قصد داشته باشد از راهبردی مبتنی بر «مدل لیبی» پیروی کند؛ یعنی خواهان برچیدن کامل برنامه هسته‌ای ایران، توقف کامل برنامه موشکی و قطع روابط تهران با شرکای منطقه‌ای‌اش باشد، احتمال موفقیت چنین رویکردی از همان ابتدا بسیار اندک خواهد بود.

این نوع استراتژی عمدتاً مورد حمایت کسانی است که خواستار رویارویی نظامی با ایران هستند، چرا که به‌خوبی می‌دانند تحقق چنین شروطی از سوی تهران بعید است و در نهایت، این سیاست به شکست خواهد انجامید. اما در صورتی که هدف ترامپ، دستیابی به توافقی قابل راستی‌آزمایی باشد؛ توافقی که تمرکز آن صرفاً بر جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای متمرکز شود، در آن صورت زمینه‌هایی برای خوش‌بینی محتاطانه نسبت به مسیر مذاکرات آینده وجود خواهد داشت.

آیا سیاست خارجی آمریکا به‌دست کسانی افتاده که دنبال جنگ هستند؟

فراتر از محتوای پیشنهادی مطرح‌شده از سوی بنیامین نتانیاهو، انتخاب مشاوران رئیس‌جمهور ترامپ برای هدایت روند دیپلماسی با ایران نیز با چالش‌هایی اساسی روبه‌روست. به‌ویژه نقش نتانیاهو در این میان، با توجه به سابقه‌اش در تلاش‌های مستمر برای تضعیف و ناکام‌گذاشتن مسیر‌های دیپلماتیک طی بیش از دو دهه گذشته، محل تردید جدی است. به‌نظر می‌رسد فراتر از دستیابی به یک راه‌حل دیپلماتیک، نتانیاهو اهداف راهبردی بلندمدت‌تری را دنبال می‌کند؛ اهدافی که می‌توانند ایالات متحده را به‌سمت یک رویارویی نظامی گسترده و شاید بی‌پایان با ایران سوق دهند.

در چنین شرایطی، دونالد ترامپ می‌بایست به هشدار‌هایی که از سوی برخی از چهره‌های برجسته در میان حامیان خود مطرح می‌شود، توجه بیشتری نشان دهد از جمله تاکر کارلسون، شخصیت رسانه‌ای محافظه‌کار، که بار‌ها نسبت به تبعات درگیری نظامی با ایران هشدار داده است. این گروه از منتقدان به‌خوبی دریافته‌اند که یک جنگ تمام‌عیار میان ایالات متحده و ایران می‌تواند پیامد‌های ویرانگر و بلندمدتی برای منافع راهبردی آمریکا در پی داشته باشد. ادامه مسیر همراهی با نتانیاهو و دیگر افرادی که خواهان تشدید تنش و حرکت به‌سمت رویارویی نظامی هستند، خطر آن را در پی دارد که سیاست خارجی ایالات متحده به‌طور فزاینده‌ای از اولویت‌های واقعی شهروندان آمریکایی فاصله بگیرد و در نهایت، منافع ملی ایالات متحده در رده‌های پایین‌تر قرار گیرد.

 

فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت: مذاکره مطلوب ایران یعنی گفت‌وگوی دقیق، بدون هیاهو

مذاکره مطلوب ایران یعنی گفت‌وگوی دقیق، بدون هیاهو. هر پیام، اول مکتوب و روشن؛ بدون نمایش، بدون حاشیه. این کار راه روایت سازی غیرمستند را برای مخالفان مذاکرات متوقف می کند. ایران قالب مذاکره را خودش انتخاب کرده؛ این یعنی عقلانیت دیپلماتیک برای امروز.

فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت

 

خبرنگار صداوسیما:‌ حدود ۲ ساعت از گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا می‌گذرد/ پیش‌بینی می‌شود گفتگوها در ساعات آینده ادامه داشته باشد

عمانی‌ها تلاش می‌کنند تا اجازه ندهند اخبار به راحتی درج پیدا کند و این در حالی است که بسیاری از رسانه‌های غربی به نقل از منابع عمانی برخی اخبار جعلی را منتشر می‌کنند.


خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد که کاروانی که گمان می‌رود حامل فرستاده ترامپ، #ویتکاف، باشد محل مذاکرات با ایران در مسقط را ترک کرده است.


خروج تیم مذاکره‌‌کننده ایرانی از محل مذاکرات

خروج تیم مذاکره‌‌کننده ایرانی از محل مذاکرات

 

پایان این دور از مذاکرات غیرمستقیم ایران و ایالات متحده 

این دور از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در پایتخت عمان به پایان رسید 

سیدعباس عراقچی و استیو ویتکاف بیش از دو ساعت در سالن‌های مجزا با حضور وزیر خارجه عمان مذاکرات غیرمستقیم را پیش بردن

گزارش خبرنگار صداوسیما پس از پایان گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا




براساس اعلام سخنگوی وزارت امور خارجه موضوع دور اول مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا بحث هسته ای بوده است

پایان اولین دور از گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران-آمریکا راجع به موضوع رفع تحریم‌ها و بحث هسته‌ای/ توافق دو طرف برای ادامه گفت‌وگوها در هفته آینده

در این‌ گفتگوها که با وساطت عمان انجام شد، سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و استیو ویتکوف نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور خاورمیانه، در فضایی سازنده و مبتنی بر احترام متقابل مواضع دولت‌های متبوع خود راجع به موضوعات مرتبط با برنامه هسته‌ای صلح‌‌آمیز ایران و رفع تحریم‌های غیرقانونی علیه ایران را از طریق وزیر امور خارجه عمان تبادل کردند.

طرفین موافقت کردند که این گفتگوها در هفته آینده ادامه یابد.

شایان ذکر است پس از پایان بیش از دو ساعت و نیم مذاکرات غیر مستقیم، روسای هیئت‌های نمایندگی ایران و آمریکا در هنگام ترک محل گفتگوها با حضور وزیر امور خارجه عمان دقایقی گفتگو کردند.

عراقچی: به نظر من جلسه ای سازنده بود و در محیط آرام و محترمانه ای انجام شد

وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران: از زحمات وزیر عمان که حدود 4 مرتبه رفت و آمد را میان هیات ایرانی و آمریکایی صورت داد تشکر میکنم

 حدود دو ساعت و نیم گفتگوهای غیر مستقیم داشتیم، هیچ زبان غیر محترمانه ای بکار برده نشد.

عراقچی: گفت‌وگو غیرمستقیم ایران و آمریکا سازنده بود/ شنبه ۳۰ فروردین؛ دور دوم مذاکرات

«سیدعباس عراقچی  » وزیر امور خارجه پس از پایان دور نخست گفت‌وگوهای غیر مستقیم با «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا، در گفت‌وگوی تلویزیونی از مسقط گفت: ما حدود دو ساعت و نیم گفت‌وگوهای غیرمستقیم داشتیم به همت و زحمت آقای بوسعیدی، وزیر خارجه عمان، که بین هیئت‌ها در حال رفت و آمد بودند و فکر می‌کنم حدود ۴ بار این رفت و آمد انجام شد و دیدگاه‌های طرفین به یکدیگر منتقل شد.
جلسه در محیط آرام و بسیار محترمانه انجام شد

وزیر خارجه با اشاره به اینکه این جلسه حدود ۲ ساعت و نیم طول کشید، گفت: به نظر به عنوان جلسه اول، جلسه سازنده‌ای بود و در یک محیط آرام و بسیار محترمانه انجام شد. هیچ زبان غیرمناسبی به کار گرفته نشد و طرفین تعهد خودشان را برای پیشبرد این گفت‌وگوها تا رسیدن به توافقی که مطلوب دو طرف باشد و از موضع برابر صورت بگیرد، نشان دادند.

عراقچی درباره زمان مشخص شده برای برگزاری دور دوم مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و ایالات متحده گفت: قرار ما بر این شد که هفته آینده و شنبه مجدداً دور دوم برگزار شود و در جلسه بعدی وارد چهارچوب کلی که یک توافق می‌تواند داشته باشد بشویم و ببینیم تا کجا این پروسه را می‌توانیم جلو ببریم.

نه ایران و نه آمریکا دنبال مذاکرات فرسایشی نیستند

رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: مسلماً نه ما و نه طرف مقابل خواهان یک مذاکره بی‌حاصل، گفت‌وگو برای گفت‌وگو، اتلاف وقت و مذاکرات فرسایشی اصلاً نیستیم. هر دو طرف و طرف آمریکایی گفتند که آن‌ها هم مطلوب‌شان توافقی است که در کوتاه‌ترین زمان به دست بیاید. ولی این کار آسانی نخواهد بود و نیاز به اراده کامل از هر دو طرف دارد.

عراقچی تصریح کرد: طرف مقابل ما تلاش زیادی کرد تا امروز اراده خود را برای رسیدن به توافق مناسب و عادلانه نشان دهد. در حال حاضر ما باید این دوره از مذاکرات را ارزیابی کنیم و بر روی بحث‌های آن دقیق‌تر کار و فکر کرده و در سطوح مختلف بررسی و مشورت کنیم.

احتمال برگزاری دور دوم مذاکرات در کشوری متفاوت از عمان

وی از برگزاری دور دوم مذاکرات در روز شنبه خبر داد و گفت: قرار است شنبه آینده نیز در همین سطح گفتگوها برگزار شود و محل آن احتمالاً اینجا نخواهد بود. البته میزبانی با عمان خواهد بود، ولی ممکن است که در جای دیگری برگزار شود.

وزیر امور خارجه درباره امکان رسیدن به جدول زمانی هم گفت: امروز فضای جلسه به گونه‌ای بود که این ادامه و استمرار را در حقیقت تضمین می‌کرد و نشان می‌داد. در جلسه بعدی که شنبه آینده برگزار می‌شود، سعی می‌کنیم وارد دستور کار مذاکرات شویم که طبعا در کنار خود جدول زمانی هم خواهدداشت.

وی افزود: این‌ها دیگر شکل مذاکرات است که در جای خودش تعیین می‌شود، ولی مهم محتوا است و اینکه بر چه مبنایی مذاکره کنیم. در این جلسه فکر می‌کنم به مبنای مذاکراتی خیلی نزدیک شدیم. اگر در جلسه آینده بتوانیم مبنا را قطعی کنیم، فکر می‌کنم که بخش زیادی از راه را پیموده‌ایم و می‌توانیم براساس آن مبنا گفت‌وگوهای واقعی را آغاز کنیم.

سلام و علیک هیات ایرانی و آمریکایی موضوع فوق العاده ای نبود

وزیر امور خارجه در خصوص مصافحه خود با نماینده ویژه ترامپ در پایان جلسه نیز گفت: به نظرم بحث کاملاً معمولی بود؛ دو هیئت در هنگام خروج با هم برخورد داشتند و ما چند دقیقه‌ای گفت‌وگو کردیم که امری کاملاً پذیرفته‌شده است. ما در برخورد با دیپلمات‌های آمریکایی همواره نزاکت دیپلماتیک را رعایت کرده‌ایم و این بار هم در حد همان صحبت سلام و علیک انجام شد و سپس محل را ترک کردیم و موضوع فوق‌العاده‌ای نبود.

در دور اول مذاکرات غیر مستقیم ایران_آمریکا به میزبانی مسقط چه گذشت؟



عراقچی:  گفتگوها در فضای احترام متقابل انجام شد

دور اول مذاکرات غیرمستقیم با فرستاده ویژه ایالات متحده آقای ویتکاف، با میزبانی و میانجیگری برادرم جناب بدر البوسعیدی از سلطنت عمان سازنده و امیدوارکننده بود.

گفتگوها در فضای احترام متقابل انجام شد.

من دیدگاه های ایران را قاطعانه و در عین حال با نگاه رو به جلو تشریح کردم. هر دو طرف تصمیم گرفتند که این روند را ظرف چند روز ادامه دهند.

 

توئیت عراقچی

 

عراقچی، عمان را به مقصد تهران ترک کرد: به گفته وزیر امور خارجه دور بعدی گفتگوها در مقصد دیگری غیر از عمان برگزار می‌شود.
 

اخبار تاپ حوادث