تأثیر ماینرهای غیرمجاز بر شبکه برق: تا ۵ درصد افزایش مصرف!
رکنا: ماینرهای غیرمجاز تا ۵ درصد از پیک مصرف برق کشور را به خود اختصاص میدهند که فشار مضاعفی به شبکه وارد کرده و حتی موجب خساراتی نظیر آتشسوزی شدهاند؛ شرکت برق خواستار استفاده از مسیرهای قانونی برای استخراج رمزداراییها شد.

به گزارش رکنا، شرکت تولید انتقال و توزیع نیروی برق اعلام کرد که ماینرهای غیرمجاز بین ۳ تا ۵ درصد پیک مصرف شبکه برق را اشغال میکنند.
تأثیر ماینرهای غیرمجاز بر مصرف برق
هادی سفید مو، مجری نظارت و ساماندهی استخراج رمزداراییهای شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق، در گفتوگو با خبرگزاری صدا و سیما اظهار داشت: «ماینرهای غیرمجاز ۳ تا ۵ درصد پیک مصرف شبکه برق را به خود اختصاص میدهند که این مقدار برابر با مصرف دو نیروگاه اتمی است.»
قانونی بودن استخراج رمزارز در کشور
وی همچنین تأکید کرد که استخراج رمزارز در کشور غیرقانونی نیست و امکان انجام این فعالیت به صورت قانونی وجود دارد. سفید مو افزود: «افراد میتوانند با دریافت پروانه تأسیس و بهرهبرداری، در مناطق صنعتی و نواحی ویژه اقتصادی برق مورد نیاز خود را دریافت کرده و فعالیتهای قانونی خود را در زمینه استخراج رمزدارایی انجام دهند.»
خطرات مراکز غیرمجاز استخراج رمزدارایی
به گفته سفید مو، این ماینرهای غیرمجاز باعث وارد شدن خسارت و فشار اضافی به شبکه برق کشور میشوند. او بیان کرد: «به شرط اطلاعرسانی صحیح، میتوان با مراکز غیرمجاز به طور مؤثر برخورد کرد. لازم به ذکر است که هفته گذشته دو فقره آتشسوزی ناشی از ماینرهای غیرمجاز گزارش شده است. کمک هموطنان در این زمینه میتواند به حل سریعتر این مسئله کمک کند.»
نظرات کارشناسان درباره مصرف غیرمجاز برق
در ادامه این برنامه، غلامرضا کریمیشاد، کارشناس اقتصادی گفت: «در حال حاضر بین ۳ تا ۵ درصد مصرف برق کشور توسط ماینرهای غیرمجاز مصرف میشود که این موضوع فشار زیادی به شبکه برق وارد میکند.»
ماینرها و چالشهای اقتصادی
کریمیشاد به مشکلاتی که ماینرها برای شبکه برق و اقتصاد کشور ایجاد میکنند اشاره کرد. وی بیان کرد: «این برق میتواند به جای استفاده در استخراج رمزارز، در صنایع و کارخانجات کشور مورد استفاده قرار گیرد و موجب رشد اقتصادی شود.»
راهکارهای مدیریت مصرف برق ماینرها
وی اضافه کرد: «ماینرهایی که با مجوز رسمی وزارت صمت و نیرو فعالیت میکنند، قانونی هستند؛ اما در موارد غیرمجاز، تخلف و جرم محسوب میشود. با استفاده از کنتورهای هوشمند میتوان جلوی استخراج غیرمجاز رمزارز را گرفت. تاکنون دو میلیون کنتور هوشمند در کشور نصب شدهاند. همچنین وزارت صمت تا امروز هزار و ۲۰۰ مجوز استخراج رمزارز صادر کرده که از این تعداد، ۶۳ مورد فعال هستند.»
-
در دور اول مذاکرات غیر مستقیم ایران_آمریکا به میزبانی مسقط چه گذشت؟
ارسال نظر