فقر کودکان قشر متوسط ، خطری پنهان / محو شدن طبقه متوسط به زودی

سارا رضایی فعال در حوزه کودکان در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی رکنا، درباره این موضوع که کودکان طبقه متوسط این روزها با چه فقری مواجه هستند گفت: قشر عظیمی از طبقه متوسط را کارگران تشکیل می دهند که متاسفانه در چند سال اخیر با توجه به تحریم ها و توقف چرخه تولید بسیاری از آنها با مشکلات معیشتی زیادی روبرو هستند. فشار حاصل از این مشکلات به تبع تاثیرش را برروی کودکان می گذارد و حق انتخاب کودکان را در زمینه های مختلف محدود می کند.

ادغام فقر دو قشربا هم

فعال کودکان افزود: کودکان قشر متوسط در گذشته شاید به کلاس های آموزشی، کلاس های فوق برنامه، ورزش و.. می رفتند اما این روزها به دلایل مسائل مالی از آن محروم شده اند کمااینکه این روزها در مناطق فقیر نشین مشاهده می کنیم که بسیاری از خانواده به دلیل افزایش اجاره بهای مسکن از مناطق متوسط به این نواحی آمده اند.

فعال کودکان با بیان اینکه قشر متوسط باید توانایی خرید یا اجاره یک خانه را داشته باشد و بتواند به میزان مناسب از امکانات بهره ببرد خاطرنشان کرد: قشر متوسط باید بتواند حداقل یک خودرو را خریداری کند اما ما می بینیم که امروز خرید خودرو بسیار سخت شده است کمااینکه خرید خانه نیز تبدیل به یک رویا شده است  همه این مسائل و استرس های موجود در خانه باعث می شود تا کودک نیز متاثر از آنها شود.

درک زودهنگام شکاف طبقاتی در کودکان قشر متوسط

فعال کودکان خاطر نشان کرد: امروز عصر فضای مجازی است و وقتی یک کودک از طبقه متوسط می بیند که از نظر وسایل برخورداری از لوازم صوتی و تصویری، شکاف طبقاتی بین او و طبقه مرفه بسیار زیاد است، بدون شک تاثیرات منفی زیادی برروی او خواهد گذاشت.

طبقه بالادست و پایین دست

فعال کودکان در پاسخ به این سوال که فقر کودکان متوسط چه تاثیراتی در بلند مدت خواهد داشت تصریح کرد: حقیقت این است که در بلند مدت ما دیگر قشر متوسطی نخواهیم داشت چراکه قشر متوسط تعاریفی دارد و امروز می بینیم که دیگر آن تعاریف از معنا و مفهوم افتاده اند بنابراین قشر متوسط در جامعه ایران به زودی محو خواهد شد و افراد در طبقه بالا دست و یا پایین دست قرار خواهند گرفت.

فعال کودکان ادامه داد: امروز قشر متوسط ما در یک وضعیت تعلیق و ناامیدی قرار داد و باید این موضوع را بپذیریم که عادت کردن به ناامیدی از خود ناامیدی بدتر است که متاسفانه این عادت را در جامعه می بینیم.

در ذهن کودکان  اقتصاد پویا و افزایش تولید شکل نگیرد

فعال کودکان با بیان اینکه امروز نوجوانان و جوانان ما به این ذهنیت رسیده اند که حتما برای پیشرفت باید رانت یا ارتباط وجود داشته باشد اضافه کرد: همه این مسائل باعث می شود تا دیگر در ذهن کودکان ما اقتصاد پویا و افزایش تولید شکل نگیرد. البته سیستم آموزش و پرورش ما نیز در این موضوع بی تقصیر نیست چراکه خلاقیت، پویایی، مهارت زندگی و اجتماعی آموزش نداده است.

در قوانین مصالح کودکان در نظر گرفته نشده است

سارا رضایی فعال در حوزه کودکان در پایان تاکید کرد: اولویت در جامعه ما کودکان نیستند یعنی ما در قوانین مصالح کودکان را نظر نمی گیریم و به صورت سیستماتیک به موضوع کودکان نمی پردازیم. فلذا نیاز است تا یک شورای عالی کودک فراجناحی تشکیل شود که برای ارتقا وضعیت کودکان کار کنند.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی