ویتامین ها و خواص موجود در خرما

خرما از میوه­ای شیرین و سرشار از انرژی و ویتامین است که از درخت نخل به عمل می ­آید و بیشتر در مناطق گرمسیری رشد می­ کند.

به گزارش رکنا ، ایران، عراق، عربستان، پاکستان، آفریقا و آمریکا بیشترین میزان تولید خرما را در دنیا دارند. شاید این سوال برای شما پیش بیاید که خرما و رطب چه فرقی دارند؟

در بیانی ساده و کوتاه باید گفت که رطب یک مرحله قبل از رسیدن خرما به طور کامل است. رطب نسبت به خرمای رسیده کمی مرطوب­ تر است. بسیاری از افراد خرما را جایگزین بسیار مناسبی برای قند و دیگر شیرینی‌جات می­ دانند اما به راستی خرما دارای چه ویتامین ­هایی است؟ این سوالی است که ذهن بسیاری از افراد مصرف‌کننده خرما را درگیر کرده است. در ادامه قصد داریم به طور کامل به این موضوع بپردازیم.

انواع خرما

تقریبا تمام افراد می‌دانند که خرما هم به صورت خشک و هم به صورت نرم و تازه وجود دارد؛ اما خوب است بدانید که خرما دارای ۲۱ نوع مختلف است که برخی از مهم­ ترین آن ها شامل: خرمای پیارم، مضافتی، استعمران، زاهدی، کبکاب، ربی و… است.

در بین انواع خرما، خرمای کبکاب و خرمای مضافتی دارای بیشترین محبوبیت هستند. بیشترین میزان مصرف خرما در ایران در ماه مبارک رمضان است. از خرما فرآورده های بسیار زیادی تهیه می­شود؛ شیره، عسل، سرکه، معجون و الکل از اصلی‌ترین فرآورده هایی هستند که از خرما می ­توان تهیه کرد. چیپس خرما نیز از دیگر فرآورده های خرما می­ باشد که مصرف آن برای افرادی که دچار دیابت هستند بسیار مفید است.

فواید و ویتامین های موجود در خرما

خرما سرشار از مواد معدنی، پتاسیم، پروتئین، فیبر، منیزیم، کلسیم، آهن، منگنز و همچنین منبع بسیار خوبی از ویتامین های B1، B2، B3 و B5 است. برای اینکه در طول روز انرژی زیادی داشته باشید، پیشنهاد می­کنیم در وعده صبحانه چند عدد خرما را همراه با شیر میل کنید. در ادامه فواید خرما را به طور کامل و با جزئیات بیان می‌کنیم.

پیشگیری و بهبود کم خونی

با توجه به اینکه خرما منبعی غنی از مواد معدنی است، مصرف روزانه آن نقش قابل توجهی در سلامت بدن دارد. آهن موجود در خرما یک مکمل غذایی عالی برای افرادی است که دچار کم خونی می‌باشند. میزان بالای آهن موجود در این میوه مغذی سبب افزایش انرژی شده و احساس خستگی و سستی بدن را کاهش می‌دهد.

افزایش سلامت قلب

خرما نقش مؤثری در افزایش سلامت قلب دارد و برای افرادی که از بیماری های قلبی رنج می‌برند بسیار مفید است. بر اساس تحقیقات به عمل آمده، خرمایی که به مدت یک شب خیس خورده باشد اثر مثبتی بر قلب های ضعیف دارد و مانع بروز بیماری های قلبی و همچنین سکته مغزی می‌گردد. جالب است بدانید که اگر دوبار در هفته از این میوه خوشمزه مصرف کنید، به سلامتی قلب خود کمک شایانی خواهید کرد.

افزایش سلامت سیستم عصبی

با توجه به ویتامین های موجود در خرما مصرف این میوه نقش مهمی در افزایش سلامت سیستم عصبی دارد و سبب بهبود سطح هوشیاری و فعالیت مغزی می‌گردد. از آنجا که این میوه قدرت شگفت‌انگیزی در سلامت سیستم عصبی و پویایی ذهن دارد برای افراد مسن بسیار مناسب است.

افزایش قدرت استخوان

به این دلیل که خرما حاوی مواد معدنی بسیاری است، می‌توان از آن به عنوان یک ماده مغذی جهت افزایش سلامت استخوان استفاده کرد. مصرف مداوم خرما مانع از بروز بیماری هایی نظیر پوکی استخوان می‌گردد. ویتامین های موجود در خرما نظیر پتاسیم، مس، منیزیم و… سبب استحکام استخوان و قدرتمندی آن می‌شود؛ بنابراین مصرف خرما برای بچه ها و افراد میانسال بسیار مفید است و روند رشد استخوان در کودکان و ضعیف شدن استخوان در افراد میانسال را بهبود می‌بخشد.

از بین برنده یبوست

با توجه به فیبر بالای موجود در خرما مصرف آن برای افرادی که یبوست دارند، بسیار مفید است. فیبر موجود در خرما اختلالات گوارشی را از بین می‌برد و به بهبود عملکرد سیستم گوارش کمک می‌کند. مصرف مداوم خرما می‌تواند یبوست را تسکین بخشیده و حتی مانع بروز آن گردد. جالب است بدانید که خرما در دسته مواد غذایی ملیّن قرار دارد و اگر آن را پس از مدتی خیس خوردن مصرف کنید اثر بیشتری در روند هضم غذا خواهد داشت.

موارد فوق از اصلی­ ترین فواید ویتامین های موجود در خرما است. با توجه به مطالب فوق پاسخ سوال «خرما دارای چه ویتامین ­هایی است؟» به طور کامل داده شد؛ اما باید دانست که در کنار این ویتامین ها و خواص، مصرف بی ­رویه و نادرست خرما دارای چه مضراتی است.

مضرات خرما

در کنار تمامی ویتامین ها و فواید خرما مصرف آن در برخی از موارد ممکن است مضراتی را به همراه داشته باشد. مصرف خرما می ­تواند سبب ایجاد حساسیت شده و این حساسیت ممکن است به آسم نیز منجر شود. کپک های موجود بر روی خرما خشک هم برای کسانی که دارای آسم هستند خطرناک است.

برای نگهداری بهتر از خرما خشک و نابودی باکتری­های مضر باید به آن سولفات اضافه کنند. این ترکیب شیمیایی در بعضی از افراد حساس به سولفات سبب درد­هایی در ناحیه شکم می­شود.

برای تازه­تر نشان دادن خرما در طولانی مدت روی آن­ را با روکشی مومی می‌پوشانند. این روکش ممکن است با استفاده از اسپری های شیمیایی انجام گیرد که برای سیستم گوارش بسیار خطرناک است.

به دلیل سفت و سخت بودن خرما ممکن است این میوه برای کودکان خطرناک باشد و در قسمت نای کودک گیر کند؛ علاوه بر این به دلیل آنکه روده کودکان هنوز به طور کامل تکامل پیدا نکرده، ممکن است هضم خرما در آن ها با مشکل روبه‌رو شود.

خرما اصلی­ ترین خشکبار­ مصرفی در جنوب کشور و همچنین عضو مهم سفره روزه­‌داران ماه مبارک رمضان است.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

وبگردی