کار کردن فواید زیادی دارد، از شکوفایی استعداد‌ها و نشاط روانی گرفته تا برخورداری از استقلال Esteghlal مالی و بسیاری مزایای دیگر. اما زمانی می‌توانید از این مزایا برخوردار شوید که شغل مناسبی داشته باشید. شغل نامناسب صدمات جدی‌ای به شما می‌زند؛ بنابراین باید از خطرات و تأثیرات شغل خود بر سلامت روحی و جسمی تان آگاه باشید. در ادامه می‌خواهیم ببینیم شغل نامناسب چگونه به سلامت ما صدمه می‌زند.

۱- شما را درگیر اضطراب مزمن می‌کند

اگر واقعا به شغل تان علاقه ندارید، هر روزی که سر کار می‌روید متحمل اضطراب ناشی از شاد نبودن می‌شوید. اضطراب طولانی مدت صدمات جدی زیادی به سلامتی Health شما وارد می‌کند. درگیری دائمی با رئیس خود یا نگرانی‌های ناشی از حجم کار، نواحی مربوط به اضطراب را در مغز فعال می‌کند. با فعال شدن این نواحی، هورمون‌هایی مثل کورتیزول و نورپینفرین درون خون و بعد در سرتاسر بدن شما جریان پیدا می‌کنند که به جسم و روح شما صدمه می‌زنند.

۲- سلامت قلب Heart تان را به خطر می‌اندازد

هورمون‌های اضطراب باعث باریک شدن رگ‌های خونی می‌شوند که این مسأله منجر به بالا رفتن فشار خون می‌شود. همچنین این هورمون‌ها میزان گردش کلسترول درون رگ‌های خونی قلب را افزایش می‌دهند در نتیجه روند ابتلا به بیماری قلبی تصلب شرایین (سفت شدن عروق خونی) سرعت پیدا می‌کند. تحقیقات نشان داده است فشار‌های شغلی مثل اضطراب شغلی و طولانی بودن ساعت کار، به میزان ۱۰ تا ۴۰ درصد در افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی سرخرگ کرونری و وقوع سکته‌ی مغزی نقش دارد.

۳- سیستم ایمنی بدن تان را تضعیف می‌کند

هورمون‌های اضطراب تأثیر زیادی در توانایی بدن در مبارزه با بیماری‌ها دارند. این هورمون‌ها سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کنند در نتیجه در برابر عفونت‌ها آسیب پذیر می‌شوید. در عین حال، این روز‌ها طراحی اغلب دفاتر کاری به گونه‌ای است که هیچ دیوار یا دیواره‌ای برای جدا کردن میز‌های کارکنان وجود ندارد و طبق تحقیقات همین مسأله شما را بیشتر در معرض میکروب‌ها قرار می‌دهد.

هرمون‌های اضطراب همچنین عملکرد سیستم ایمنی بدن را دستخوش تغییر می‌کند به گونه‌ای که بیشتر مستعد ابتلا به بیماری‌های خود ایمنی خواهید شد مثل بیماری کرون (نوعی بیماری التهاب روده)، کولیت زخمی (نوعی بیماری التهاب روده)، آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی) و بیماری پسوریازیس (نوعی بیماری پوستی).

۴- شما را درگیر درد‌های ناشی از پشت میزنشینی می‌کند

طبق تحقیقات دو سوم کارکنان اداری از درد کمر، گردن، کتف و مچ دست رنج می‌برند که ناشی از ویژگی‌های شغل‌های پشت میزی هستند، مثل نشستن طولانی مدت، خم شدن روی کیبورد و خیره شدن به مانیتور. بیشتر کارکنان عمده‌ی ساعات کاری خود را پشت میز می‌گذرانند، یعنی بخش قابل توجهی از عمر خود را نشسته سپری می‌کنند. این مسأله برای سلامتی بسیار مضر است، چون می‌تواند منجر به بالا رفتن وزن و سفت شدن عضلات شود.

۵- تأثیرات منفی آن تا ساعات غیر کاری تان ادامه پیدا می‌کند

اضطراب و افسردگی ناشی از کار بر دیگر جنبه‌های زندگی هم تأثیر منفی دارد. بعد از پایان ساعت کاری، نباید مسائل شغلی تان را از محل کار بیرون ببرید. بعضی افراد توانایی این کار را دارند، اما بعضی دیگر با وضعیت روانی بدی از محل کار خارج می‌شوند و این اضطراب را به دیگران هم منتقل می‌کنند. این مسأله محدود به جر و بحث با اعضای خانواده نمی‌شود. تصادفات رانندگی بعد از ساعات کاری هم می‌توانند ناشی از اضطراب شغلی باشند، چون شخص به قدری درگیر مسائل کاری خود است که توجهی به رانندگی اش ندارد.

۶- شما را منزوی می‌کند

افراط در کار می‌تواند شما را از بقیه‌ی امور زندگی تان باز دارد. افرادی که زمان زیادی را صرف شغل خود می‌کنند به تماشای تلویزیون اعتیاد پیدا می‌کنند و تنهایی را ترجیح می‌دهند. این افراد تغذیه و خواب مناسبی ندارند و در روابط عاطفی خود دچار مشکل می‌شوند. اعتیاد به کار که بیشتر از پنجاه ساعت کار در هفته تعریف شده است، به سلامت روانی صدمه می‌زند.

۷- می‌تواند باعث تضعیف حافظه‌ی شما می‌شود

اضطراب مزمن شغلی فقط بر روحیه و خلق و خو تأثیر نمی‌گذارد و به سلامت ذهنی شما هم صدمه می‌زند مثلاً تمرکز کردن برایتان دشوار می‌شود و نمی‌توانید به وضوح فکر کنید. این مسأله نه فقط روی کار‌ها و محاسبات فوری، بلکه در مجموع روی توانایی شما برای ارزیابی کل یک موقعیت تأثیر می‌گذارد. همچنین در اثر تولید دراز مدت هورمون‌های اضطراب در بدن ممکن است زودتر از زمان طبیعی دچار مشکلات حافظه شوید.

۸- آینده‌ی شما را به خطر می‌اندازد

تحقیقات نشان می‌دهد اضطراب مزمن شغلی در دهه‌های بیست و سی زندگی تان نه تنها زندگی حال شما را خراب می‌کند، بلکه می‌تواند به سلامتی شما در دهه‌های بعدی زندگی تان هم صدمه بزند. محققان پی برده اند کسانی که رضایت شغلی پایینی دارند دچار اختلالات خواب می‌شوند، افسردگی و اضطراب شدید را تجربه می‌کنند، از سلامتی عمومی کمتری برخوردارند، دائما سرما می‌خورند و در میانسالی کمر درد دارند. شدت گرفتن اضطراب و افسردگی می‌تواند منجر به بیماری‌های قلبی – عروقی و دیگر مشکلاتی شود که در سنین پیری آشکار خواهند شد.

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

ترور نافرجام سردار قاسم سلیمانی در عراق / روزنامه "بغداد پست" اعلام کرد + عکس

تجاوز رونالدو به دختر جوان درهتل/ اولین عکس از قرار شیطانی فوتبالیست با دختر شاکی + عکس

هجوم عربستانی ها برای پایین کشیدن علی دایی +سند

شجاعت یک زن جان سرنشینان اتوبوس اصفهان را نجات داد

این آدمکش را می شناسید؟ / او از اول مهر فراری است +عکس

جزئیات تکان دهنده از حادثه تروریستی اهواز / تک تیرانداز از دستور فرمانده اش سرپیچی کرد +فیلم

صحنه وحشتناک درگیری مرد مسلح با پرنده فروش های اهواز زیر پل کارون + فیلم

چهره واقعی شیما قابل تحمل نبود!

عجیب ترین سنگ قبر با عکس سلفی یک دختر! + عکس

پیام قاتل ملکه زیبایی عراق او را لو داد + عکس و جزئیات

عزرائیل حریف رقیه خاتون نشد!

جاسوسانی که عکس قالیشویی «تورقوزآباد» را به اسرائیل فروختند! + فیلم و عکس

ازدواج پنهانی در اتاق مدیر / منیژه داخل شرکت به حجله رفت !

این ابر سمی در آسمان جولان می دهد! + عکس