این گروه کوهنوردی متشکل از کوهنوردان چند استان روز صبح یکشنبه صعود خود به سبلان را از شهرستان مشگین شهر آغاز کرده بودند و به خاطر شرایط بد جوی و طوفان مسیر را گم کرده و ۱۲ ساعت سرگردان بودند.

پس از تماس تلفنی اعضای این گروه با پلیس ۱۱۰ امدادگران هلال احمر و ماموران نیروی انتظامی امدادرسانی به گوهنوردان را شروع کرده و با توجه به نزدیکی به شهرستان سرعین آنها به این شهر هدایت شدند.

این کوهنوردان پس از نجات در یکی از هتل‌های سرعین اسکان داده شدند.

با توجه به نامساعد شدن شرایط جوی در اغلب مناطق استان مدیریت بحران استان اردبیل به گردشگران و مسافران در زمینه استقرار در ارتفاعات و مسیرهای سیلابی هشدار داده است .

کوه ۴۸۱۱ متری سبلان که در غرب شهر اردبیل واقع شده، در دامن خود موجب تشکیل شهرهایی مثل اردبیل، نیر، سرعین، سراب و مشگین شهر شده است.

دامنه های سبلان که سومین کوه مرتفع ایران بعد از دماوند و علم کوه محسوب می شود، در طول قرن ها همواره محل زیست جامعه شهری ، روستایی بویژه عشایر منطقه بوده است.

همچنین دامنه‌های شمالی، شرقی و جنوبی کوه سبلان که در زمان های دور آتشفشانی بوده، دارای بیش از صد چشمه آبگرم است و همین جاذبه در کنار برف نشسته بر یال‌ها ، همواره جاذبه ای برای ورزش های زمستانی و کوهنوردی در کوه سبلان بشمار می‌رود.

سبلان به خاطر آبگرم‌های طبیعی دامنه کوه ، طبیعت تابستانی زیبا و پیست اسکی آلوارس مورد توجه گردشگران است.

همچنین برخی کوه سبلان را محل ظهور و زیست زرتشت می‌دانند و از این نظر مکانی مقدس و مورد احترام است که حتی در میان بومیان و عشایر منطقه به نام آن قسم یاد شود.

برای این کوه عظیم ۶۰ کیلومتر طول و ۴۵ کیلومتر پهنا تخمین می‌زنند و وسعت تقریبی آن نزدیک به ۶ هزار کیلومتر مربع است.

کوهستان سبلان سه قله معروف دارد که قله بزرگ آن به سلطان مشهور است و ۲ قله دیگر آن به هرم و کسری معروف هستند.

امتداد کوه سبلان شرقی ـ غربی است و از شرق و شمال و جنوب کوهی به نام قوشه داغ آن را به رشته کوه ارسباران متصل می کند.

در بالاترین نقطه کوه سبلان دریاچه ای در حد یک هکتار در نوک قله و در محل فوران گدازه شکل گرفته که تنها سه ماه از فصل تابستان آب آن ذوب شده و در مابقی ایام سال یخ می‌بندد. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.