چگونه اعتماد مردم به واکسن های ایرانی کرونا جلب می شود؟/ متخصصان بهداشتی پاسخ دادند

واکسن های ایرانی کرونا تا چند ماه آینده در فرایند واکسیناسیون علیه کرونا در کشورمان قرار می گیرند.

واکسن های ایرانی کرونا مراحل کارآزمایی خود را طی کرده اند و به گفته مسئولان وزارت بهداشت، تا شهریور ماه 1400 واکسیناسیون علیه کرونا با واکسن های تولید داخل آغاز می شود. یکی از نکاتی که کمتر به آن توجه شده است، میزان اعتماد مردم به انواع واکسن های کرونا از جمله واکسن تولید کشومان است. متخصصان و کارشناسان بهداشتی معتقدند که ارائه گزارش های شفاف و علمی به مردم می تواند در جلب اعتماد مردم نسبت به تزریق واکسن های ایرانی کرونا موثر واقع شود.

دکتر مسعود مردانی

گزارش های علمی در مورد واکسن های ایرانی کرونا، موجب جلب اعتماد مردم می شود

دکتر مسعود مردانی در مورد میزان اعتماد عمومی مردم به واکسن های ایرانی کرونا و راهکار افزایش جلب اعتماد آن ها برای دریافت واکسن ایرانی به خبرنگار اجتماعی رکنا اظهار داشت: زمانی که واکسن های کرونا مراحل کارآزمایی بالینی خود را طی کردند و نوبت به تزریق عمومی مردم شد، بهتر است تولید کنندگان واکسن ها صریحاً به مردم اعلام کنند که مثلاً واکسن کووایران برکت چند درصد عوارض داشته، همینطور واکسن های پاستور، فخرا، رازی و سایر تولیدکنندگان نیز میزان و درصد عوارض جانبی واکسن های خود را به مردم اعلام کنند.

وی به واکسن های خارجی کرونا اشاره کرد و گفت: اکنون اعلام شده است که واکسن مدرنا تا 95 درصد و واکسن سینوفارم تا 80 درصد برای افراد ایمنی ایجاد می کنند، بنابراین مردم خودشان انتخاب می کنند که بر اساس این ویژگی ها و مشخصات دیگری که هر یک از واکسن ها دارد، چه واکسنی را تزریق کنند. در خصوص جلب اعتماد عمومی برای واکسن های ایرانی کرونا نیز لازم است تا هر کدام از تولیدکنندگان اعلام کنند که میزان کارآیی و عوارض هر یک واکسن هایشان چقدر است.

عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا در مورد میزان اثربخشی و اعتماد مردم به واکسن های ایرانی کرونا افزود: تولید کنندگان واکسن های داخلی باید یافته های خود را مقاله کنند و در سطح بین المللی آن ها را ارائه و مورد نقد و بررسی قرار دهند، در این صورت است که سازمان جهانی بهداشت واکسن های کرونای ما را تایید یا رد می کند، با این حال هرچقدر تاییدیه های بین المللی برای اثربخشی واکسن کرونا بیشتر باشد، نشانگر اعتبار و کیفیت بالای آن است.

مسعود مردانی تاکید کرد: با مصاحبه های 3 دقیقه ای در مورد اثربخشی واکسن های کرونا نمی توان اعتماد عمومی را جلب کرد، راهکار این است که گزارش های علمی و دقیقی درباره هر یک از واکسن ها به عموم مردم داده شود.

دکتر علی اکبر حق دوست

شفافیت، بیان علمی و غیرتبلیغاتی اعتماد مردم را به واکسن های ایرانی جلب می کند

دکتر علی اکبر حق دوست، معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد اعتماد مردم به واکسن های ایرانی کرونا با توجه به آغاز واکسیناسیون علیه کرونا با واکسن های ایرانی تا چند ماه دیگر به خبرنگار رکنا گفت: تا زمانی که آزمایشات واکسن های کرونا انجام نشود، نمی توان در مورد اعتبار آن ها و به طبع آن اعتماد مردم به آن ها صحبت کرد. تا کنون مراحل آزمایشی این واکسن ها به خوبی طی شده و نتایج ارزنده ای نیز به دست آمده است.

وی ادامه داد: مهمترین مرحله برای ارزیابی واکسن های کرونا، بررسی ایمنی و عوارض آن ها در فاز سوم است، باید توجه داشت که البته این مرحله بایستی طولانی تر و جدی تر پیگیری شود. اکنون به کسانی که واکسن ایرانی تزریق شده باید زمانی دو ماهه داد تا اگر خدای ناکرده عوارض یا واکنشی ایجاد شد که البته نادر است، روی آن ها دوباره بررسی و نتایج آزمایشات پیگیری شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت در مورد نتایج آزمایشات واکسن های ایرانی کرونا و جلب اعتماد مردم گفت: اگر بخواهیم به صورت علمی نتایج آزمایشات را اعلام کنیم، خوشبختانه تا کنون مراحل آزمایش این واکسن ها با موفقیت طی شده است و جای نگرانی وجود ندارد. ضمناً برای جلب اعتماد عمومی نسبت به واکسن های ایرانی کرونا اولین اقدام شفافیت است، دومین نکته نیز آن است که با مردم به صورت علمی حرف بزنیم و تبلیغاتی با آن ها سخن به میان نیاوریم. باید توجه داشت که اگر مقایسه های اثربخشی و عوارض واکسن های کرونا با سایر واکسن های بین المللی به طور شفاف و صریح به مردم اعلام شود، مردم نیز با کمال میل به واکسن های ایرانی کرونا اعتماد می کنند و آن را می پذیرند.  آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.