مدتی قبل وارد یک سایت بازی آنلاین شد که در آن بسیار هم موفق بود. زود به زود مراحل را طی می‌کرد و رقبایش را پشت سر می‌گذاشت. می‌توانست با تک‌تک افراد حاضر در بازی صحبت کند و از فضا، حس واقعی‌تری داشته باشد. همه جا تلفن همراه در دستش بود و مشغول بازی. وقت و بی‌وقت نمی‌شناخت. خودش هم می‌دانست که به بازی، اعتیاد پیدا کرده است، اما از بازی خوشش می‌آمد و نمی‌خواست آن را کنار بگذارد.

مرحله‌اش که بالاتر رفت، کم‌کم حرف از شرط‌بندی به میان آمد. او نمی‌دانست قضیه از چه قرار است. موضوع را از همبازی‌هایش پرسید و یکی از آنها برایش توضیح داد که از مرحله 5 بازی به بعد، همه بازیکنان باید شرط‌بندی کنند و به حساب سایت پولی را واریز کنند تا بتوانند بازی را ادامه دهند.

اول تردید داشت‌. نمی‌دانست این کار را انجام دهد یا نه، اما چرا نباید این کار را می‌کرد؟ او که از اکثر افراد بهتر بازی می‌کرد و مدام می‌برد. در زمانی کم هم امتیازش از همه بالاتر رفته بود، اگر شرط‌بندی می‌کرد، همه را می‌برد و پول زیادی به جیب می‌زد.

با همه این فکرها، زمانی که به مرحله 5 رسید با خیال راحت و رضایت کامل، پول درخواستی را واریز کرد و وارد شرط‌بندی شد. اولین مرحله را به خوبی پشت سر گذاشت و همه امتیازات را برای خودش جمع کرد. پول خوبی هم نصیبش شد و همین باعث شد برای مرحله بعدی، پول بیشتری را در شرط‌بندی بریزد.

مراحل پشت سر هم طی می‌شدند و او روز به روز حسابش پرتر می‌شد و امتیازش بالاتر می‌رفت تا این‌که بعد از یک ماه صبح با پیامک عجیبی از طرف بانک شوکه شد. همه موجودی حسابش برداشت شده بود بی‌آن‌که بداند کجا رفته و برای چه خالی شده است. او بتازگی نه خرید کرده بود و نه حتی کارتش را جایی گذاشته بود که کسی حسابش را خالی کرده باشد. نمی‌دانست چه کند. دستش به جایی بند نبود. حتی می‌ترسید به پلیس Police مراجعه کند، چراکه ممکن بود دیگران بفهمند موجودی حسابش زیاد بوده و پیگیری کنند که از کجا این‌قدر پول به دست آورده است. شرط‌بندی یک کار خلاف قانون Law و عرف بود و او به همین دلیل بهتر دید که از شرط‌بندی‌هایش به کسی چیزی نگوید.

با همه اینها به پلیس مراجعه کرد و ماموران را در جریان امور گذاشت. پس از پیگیری‌های فراوان ماموران دلیل خالی شدن حسابش را شرط‌بندی‌های اخیر دانستند.

مدیران سایت درجریان واریز‌های اینترنتی پول شرط‌بندی، به مشخصات حساب مشتری‌های خود دست پیدا کرده و از این طریق حساب این افراد را تمام و کمال خالی می‌کردند.

مجرمان سایبری هر جا اینترنت باشد، هستند و از هر ترفندی برای رسیدن به هدف‌های مجرمانه‌شان استفاده می‌کنند. سایت‌های شرط‌بندی هم یکی از راه‌های کلاهبرداری و سرقت‌های اینترنتی است. این مجرمان ابتدا با پرداخت پول‌هایی طعمه را ترغیب به شرط‌بندی‌های بزرگ می‌کنند و بعد حسابشان را خالی می‌کنند. برخی از این مجرمان هم با راه‌اندازی درگاه‌های جعلی اطلاعات حسب مشتریان را دریافت کرده و از آن سرقت Stealing می‌کنند. ترغیب، وسوسه و پرداخت پول‌های کم در ابتدا از جمله شگردهای این مجرمان در سایت‌ها و کانال‌های شرط‌بندی است.

سرهنگ علی کریمی، رئیس پلیس فتای استان کرمانشاه، فعالیت‌های زیاد و اخیر سایت‌های مختلف قمار و شرط‌بندی را از معضلات فضای مجازی می‌داند و می‌گوید: این سایت‌ها نه تنها فعالیتشان بر پایه جابجایی پول و قمار اینترنتی است، بلکه با شگرد‌های گوناگون افراد را تشویق به عضویت می‌کنند و با فریب، آنها را به دنبال خود می‌کشانند. نکته دیگر آن که در قمار فقط بحث باختن پول مطرح نیست، بلکه مشکلات تمام زندگی فرد را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. مشکل زمانی آشکار می‌شود که فرد به جای فعالیت در زمینه کار، مدرسه یا فعالیت‌های دیگر، تمام وقت را صرف قمار می‌کند و این باعث دوری فرد از خانواده و دوستان واقعی و گرایش او به سمت افراد سود‌جو و کلاهبردار که اغلب در پوشش اعضای فعال در قمار خود را پنهان کرده‌اند، می‌شود.

وی همچنین افزود: در قمار اینترنتی شخص در ارتباط باکاربرانی با هویت ناشناخته قمار را آغاز می‌کند، اما این تنها آغاز کار برای افتادن در ورطه خطرناک قمار است که در اینجا تنها با ضرر‌های مالی روبه‌رو نیستند.

سرهنگ کریمی مراحل درگیر شدن با قمار در سایت‌ها را این‌گونه عنوان کرد: در این بازی‌ها ابتدا، 2 یا 3 مرحله اول بازی هیچ اتفاق خاصی نمی‌افتد، اما پس از آن‌که فرد مشتاق و جذب بازی شد، بحث جابجایی پول مطرح می‌شود و افراد سود جو با ترفند‌های خاص پول بیشتری به جیب می‌زنند.

وی گفت: بررسی پرونده‌های مرتبط با قمار نشان می‌دهد بسیاری از این‌گونه جرایم در ابتدا تنها با یک بازی و جابجایی مالی آغاز شده‌اند، اما با گذشت زمان و جذب شدن افراد به عضوگیری و با استفاده از شگرد‌های مختلف به یک کلاهبرداری بزرگ منتهی می‌شود. برخی از سایت‌های قمار فقط یک نوع خاص از قمار مثل bingo یا poker را به کاربران پیشنهاد می‌دهند؛ در حالی که برخی دیگر طیف وسیعی از انتخاب‌ها را پیش روی کاربران می‌گذارند.

کریمی اظهار کرد: به واسطه بازی قمار افراد کلاهبردار می‌توانند به حساب اینترنتی بانکی فرد قربانی دسترسی داشته باشند و وب‌سایت‌های جعلی با پوشش قمار و از طریق فیشینگ به نام کاربری و رمز عبور فرد قربانی دسترسی پیدا می‌کنند.

فرد قربانی میان بازی‌های قمار به طور ناخواسته اطلاعات خانواده یا دوستان یا جزئیات شغلی خود را فاش می‌کند و مجرمان از طریق ویروس یا نرم افزار‌های جاسوسی که در غالب بازی‌های قمار به کامپیوتر فرد قربانی راه می‌یابند اطلاعات حساب کاربری بانکی و یا دیگر اطلاعات حساس را به سرقت می‌برند.

قمار به هرنوعی جرم Crime محسوب می‌شود و طبق مواد 705 الی 711 قانون مجازات اسلامی قمار‌های اینترنتی نیز جرم است و با مجرمان برابر قانون برخورد می‌شود. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.