لزوم تشکیل کمیته‌ های مشترک ایران و چین برای حل مسائل قضایی موجود میان دو کشور

به گزارش رکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای که به منظور شرکت در بیستمین اجلاس رؤسای نظام‌های قضایی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، به شهر هانگژو چین سفر کرده است، در مصاحبه با سه رسانه چینی «سی‌جی‌تی‌ان»، «چاینا دیلی» و «شینهوا»، به تشریح اهداف سفر هیئت عالی قضایی جمهوری اسلامی ایران به چین و تبیین ظرفیت‌های بالای کشورهای سازمان شانگهای جهت توسعه مناسبات و تعاملات قضایی و حقوقی و همچنین تبیین مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در راستای استقرار و تثبیت صلح و امنیت بین‌المللی و مقابله با اَشکال تروریسم، پرداخت.

محسنی‌اژه‌ای در ابتدای این مصاحبه اظهار کرد: به منظور افزایش ظرفیت‌ها و استفاده بهینه از این ظرفیت‌های افزایش‌یافته در سازمان همکاری شانگهای، نیاز به بازنگری در خصوص روش‌هایی است که اعضای این سازمان مهم تاکنون در راستای پیشبرد اهداف‌شان اتخاذ کرده‌اند. بدون تردید افزایش سطح همکاری‌ها و هم‌افزایی‌های اعضای شانگهای، یک اصل اساسی است؛ برای تحقق این مهم، هر یک از اعضا می‌توانند از موقعیت‌ ژئوپلیتیکی خود و عضویت‌شان در سایر سازمان‌های مهم منطقه‌ای و جهانی بهره بگیرند.

رئیس قوه قضائیه در ادامه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران قربانی تروریسم است و در عین حال دارای تجاربی ارزنده در مقابله و مبارزه با پدیده شوم تروریسم و عناصر تروریستی است، گفت: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در ۴۶ سال قبل، عناصر و گروهک‌های تروریستی وابسته به استکبار جهانی حدود ۲۳ هزار تَن از نیروهای حاکمیتی نظام ما، علما، معتمدین و مردم کوچه و بازار را ترور کرده‌اند؛ ما برای مقابله با این سازمان‌های تروریستی و حامیان و پناه دهندگان به آنها، دارای تجارب و دستاوردهای ارزنده‌ای هستیم که می‌توانیم این تجارب و دستاوردها را با سایر کشورها، از جمله کشورهای عضو شانگهای و کشورهایی که آنها نیز قربانی تروریسم محسوب می‌شوند، به اشتراک بگذاریم.

تجارب ایران در مقابله ایران با قاچاق بویژه قاچاق مواد مخدر و قاچاق سازمان‌یافته و تشکیلاتی

وی بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران همچنین در مسیر مقابله با قاچاق بویژه قاچاق مواد مخدر و قاچاق سازمان‌یافته و تشکیلاتی، دارای تجارب گرانبهایی است و در این مسیر حدود هزار شهید و مجروح داشته است. ما آمادگی داریم تجربیات خود در این زمینه را نیز با کشورهای دیگر به اشتراک بگذاریم.

عناصر منتسب به جریانات تروریستی، اعضای باندهای قاچاق و جرائم سازمان‌یافته هستند

بهترین و هدفمندترین روش‌ها را برای مقابله با جرائم به کار ببریم

رئیس عدلیه تصریح کرد: عناصر منتسب به جریانات تروریستی، اعضای باندهای قاچاق و جرائم سازمان‌یافته و همچنین مفسدین اقتصادی، از جمله مرتکبین طراز اول جرم پولشویی هستند؛ در همین راستا، ما اعضای شانگهای می‌توانیم با همکاری و معاضدت در زمینه‌های قضایی و اطلاعاتی، در گام نخست از وقوع این قبیل جرائم که به پولشویی ختم می‌شوند پیشگیری کنیم و در گام بعد، بهترین و هدفمندترین روش‌ها را برای مقابله با این جرائم به کار ببریم و در شناسایی و مجازات مرتکبین آنها، به اصولی‌ترین و حرفه‌ای‌ترین شکل ممکن عمل کنیم.

دستاوردهای ایران در حوزه امنیت سایبری و مقابله با آسیب‌های فضای مجازی

همواره هدف دنیای استکبار برای حمله سایبری به زیرساخت‌های حیاتی خود بوده‌ایم

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای با اشاره به دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه امنیت سایبری و مقابله با آسیب‌های فضای مجازی، اظهار کرد: حوزه سایبر و هوش مصنوعی، عرصه تحولات شگرف و روزانه است؛ ما در جمهوری اسلامی ایران در راستای تسهیل و تسریع خدمات‌رسانی قضایی و حقوقی به مردم، اتقان آرای قضایی و گسترش آموزش حقوقی، از فضای سایبر و هوش مصنوعی بهره می‌گیریم. در عین‌حال باید توجه داشت که تهدیدات و آسیب‌هایی نیز در این فضا نهفته است؛ ما همواره هدف دنیای استکبار برای حمله سایبری به زیرساخت‌های حیاتی خود بوده‌ایم، فلذا در عرصه پدافندی در این حوزه تجربیاتی را کسب کرده‌ایم و در مسیر مقابله با آسیب‌ها و تهدیدات این فضا، دستاوردهایی را حاصل کرده‌ایم.

آمادگی ایران برای تبادل اطلاعات و تجربیات حوزه سایبر و هوش مصنوعی با کشورهای عضو شانگهای

وی تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران آماده است تا در حوزه سایبر و هوش مصنوعی به تبادل اطلاعات و تجربیات با کشورهای عضو شانگهای که برخی از آنها همچون چین از طلایه‌داران این عرصه هستند، بپردازد.

استفاده قدرت‌های استکباری از حربه «تحریم» علیه ملل مستقل

در برابر این تحریم‌ها مقاومت پیشه کردیم

رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به استفاده قدرت‌های استکباری از حربه «تحریم» علیه ملل مستقل، بیان کرد: قدرت‌های استکباری با وضع تحریم‌های به تعبیر خودشان فلج‌کننده علیه ایران، قصد داشتند تا اقتصاد کشور ما را به سمت فروپاشی سوق دهند؛ اما ما در خلال این تحریم‌ها، تولید قدرت کردیم و بر سطح و دامنه بازدارندگی خود افزودیم؛ ما در برابر این تحریم‌ها مقاومت پیشه کردیم و با تکیه بر توانایی‌های داخلی، بسیاری از این تحریم‌ها راخنثی گرداندیم. البته من منکر تاثیر سوء تحریم‌ها بر معیشت مردم کشورم نیستم؛ بلکه تاکید دارم که هدفگذاری واضعان تحریم فروپاشی ایران بود، که محقق نشد.

رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه تحریم‌های وضع شده توسط قدرت‌های استکباری با مفاد کنوانسیون‌ها و قوانین بین‌المللی مرتبط با حقوق بشر در تعارض و مغایرت آشکار است، گفت: ضروری است کشورهای عضو شانگهای که جمعیت و جغرافیای وسیعی را شامل می‌شوند، با همکاری و هم‌افزایی، در مقابل مستکبرینی که سعی دارند با حربه تحریم، مقاصد و اغراض خود را پیش ببرند، بایستند. جمهوری اسلامی ایران در خلال تحریم‌ها، از تهدیدها، فرصت خلق کرد و در این زمینه مجرب است و می‌تواند به سایر اعضا مشورت دهد. ما معتقدیم کشورهای عضو شانگهای باید با اقدامات مشترک حقوقی و بین‌الملی، کاری کنند که هزینه و تاوان تحریم کردن، برای تحریم‌کنندگان افزایش یابد و به‌ گونه‌ای بر پیوستگی و استحکام همکاری‌های خود بیفزایند که در صورت تحریم یک عضو، سایر اعضا از لحاظ سیاسی، اقتصادی و حقوقی، مساعدت‌های لازم را به عضو تحریم شده انجام دهند.

صلح پایدار، آرامش و امنیت را برای همه بشریت در سراسر کره خاکی می‌خواهیم

رئیس عدلیه با اشاره به ظرفیت‌های بالای سازمان شانگهای جهت استقرار و تثبیت صلح و امنیت جهانی، بیان کرد: کشورهای عضو سازمان شانگهای، به لحاظ جمعیت، وسعت و بهره‌مندی از امکانات مادی و مؤلفه‌های قدرت، در جهان برجسته و ممتاز هستند؛ علاوه بر آن، اعضای شانگهای در سایر سازمان‌ها و پیمان‌های مهم و متنفذ جهانی نظیر «بریکس» نیز عضویت دارند و نقش‌آفرین هستند؛ اینها ظرفیت‌های شگرفی است که می‌توان آنها را هر چه بیشتر به فعلیت رساند تا صلح پایدار برای همه جهان و جهانیان محقق شود و مناطقی از جهان که زیر یوغ سلطه و استکبار غربی هستند رهایی یابند و جهان از شر انگاره‌های یکجانبه‌گرایانه و تک‌قطبی‌گری رهایی یابد. ما صلح پایدار، آرامش و امنیت را برای همه بشریت در سراسر کره خاکی می‌خواهیم.

استفاده ابزاری سلطه‌گران غربی از مفاهیمی نظیر حقوق بشر

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای با اشاره به استفاده ابزاری سلطه‌گران غربی از مفاهیمی نظیر حقوق بشر، گفت: ما در اسلام، رعایت حقوق انسان‌ها را یک اصل اساسی و خدشه‌ناپذیر می‌دانیم؛ در مقابل، سلطه‌گران غربی در خصوص حقوق بشر، رویکردی گزینشی و تبعیض‌آمیز را اتخاذ می‌کنند؛ آنها بعضاً بشر و حقوق او را بر مبنای مبانی منحط خود تعریف می‌کنند و سعی می‌کنند این تعریف ناصواب را به همه جهان تحمیل کنند و حتی تهدید می‌کنند که اگر با معیارهای آنها به موازین حقوق بشری عمل نشود، کشورهای خاطی را تحریم و محاصره می‌کنند! جمهوری اسلامی ایران در برابر این رویکرد تحمیلی و یکجانبه ایستاده‌ است و اعتقاد داریم که همه ملل مستقل باید چنین ایستادگی‌ را اتخاذ کنند.

رئیس قوه قضائیه افزود: جهانیان طی حدود یک سال و نیم اخیر مشاهده کردند که مدعیان دروغین حقوق بشر، به حمایت تمام و کمال سیاسی، اقتصادی، تسلیحاتی و لجستیکی از رژیم کودک‌کش صهیوینستی می‌پردازند؛ رژیمی که فجیع‌ترین جنایات را علیه مردم غزه مرتکب شده است؛ جنایاتی که بعضاً در تاریخ بی‌سابقه است؛ حال سؤال ما آن است که آیا مردم غزه در دایره حقوق بشر ادعایی غربی‌ها نمی‌گنجند؟!

امروز ما آمادگی داریم در همه زمینه‌ها به کشور چین کمک کنیم

تلاش برای بهترین استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های چین

محسنی اژه‌ای با اشاره به سابقه طولانی و دیرین مراودات و مناسبات میان ایران و چین، اظهار کرد: کشورهای چین و ایران، دارای تمدن و فرهنگ کهنی هستند و از دیرباز با یکدیگر ارتباط و مراوده داشته‌اند. بعضی از استان‌های این دو کشور از گذشته، عقد اخوت بسته‌اند و به همدیگر کمک می‌کنند. در سال‌های اخیر و پس از انعقاد سند جامع راهبردی و نقشه راه ۲۵ ساله که میان ایران و چین تعریف شد نیز دو کشور متعهد شدند از تجربیات، ظرفیت‌ها و توانمندی‌های همدیگر در حوزه‌های مختلف استفاده کنند؛ ایران پس از پیروزی انقلاب، پیشرفت‌ها و جهش‌های قابل ملاحظه‌ای را در بسیاری از رشته‌های علمی کسب کرده و در بعضی از موضوعات؛ در تراز چند کشور اول دنیا قرار گرفته است. امروز ما آمادگی داریم در همه زمینه‌ها به کشور چین کمک کنیم؛ همچنین تلاش ما این است تا بهترین استفاده را از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های چین داشته باشیم.

رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه هر اندازه رفت و آمدها، تجارت‌ها و تعاملات میان دو کشور افزایش پیدا کند، باید قوانین، اقدامات و سازوکارهای حقوقی و قضایی نیز توسعه یابد، گفت: ما امروز موانع حقوقی قضایی که ممکن است بر سر راه ایرانیان در چین یا چینی‌های در ایران وجود داشته باشد را احصاء و راهکارهای رفع این موانع را نیز پیش بینی کرده‌ایم؛ به طور مثال مشخص کرده‌ایم که اگر یک سرمایه‌گذار چینی بخواهد به ایران بیاید و یا یک تاجر ایرانی بخواهد در چین حضور پیدا کند، ممکن است با چه مشکلات و موانع حقوقی و قضایی مواجه شود.

وجود برخی از اختلاف قوانین کشورهای ایران و چین با یکدیگر

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به برخی از اختلاف قوانین کشورهای ایران و چین با یکدیگر، اظهار کرد: باید تا آنجا که ممکن است و مبانی حقوقی و قضایی دو کشور ایران و چین اجازه می‌دهد، مسائل و موضوعات مختلف را با همدیگر همسان و نزدیک کنیم.

باید یک سازوکار داوری میان دو کشور نیز وجود داشته باشد

رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران گفت: ما معتقدیم که با توجه به مناسبات و تعاملات تجاری قابل توجه ایران و چین، باید یک سازوکار داوری میان دو کشور نیز وجود داشته باشد؛ راهکار حل و فصل بسیاری از مشکلات و برطرف کردن موانع را می‌توان در این داوری‌ها پیش‌بینی کرد.

لزوم تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و چین برای رفع موانع و مسائل قضایی موجود میان دو کشور

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای گفت: امروز با توجه به ظهور و بروز فناوری‌های جدید، دیگر لازم نیست که برای بسیاری از مسائل قضایی، افراد مسافت‌های طولانی را طی کنند؛ بسیاری از موارد داوری و میانجیگری‌های حقوقی و قضایی، در بستر فناوری‌های جدید صورت می‌گیرد. باید در راستای کاهش موانع حقوقی و قضایی میان دو کشور ایران و چین، از این قبیل فرصت‌ها و ظرفیت‌ها نهایت استفاده را ببریم.

بر اساس گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، وی عنوان کرد: باید کمیته‌های مشترک ایران و چین برای حل مسائل قضایی موجود میان دو کشور به وجود بیایند تا موانع و مسائل قضایی موجود میان دو کشور را در اسرع وقت حل و فصل کنند.

  • فیلم رقص ادا اطواری یه دختر بچه/ که از هر حرکتش نمک و عشوه میباره!!!

اخبار تاپ حوادث

وبگردی