این حجم از بارش برف و باران مشکل کم آبی کشور را حل می کند؟
رکنا: یک مهندس آب گفت: «ما به واسطه بهرهبرداریهای بیرویه، با یک کسری مزمن در منابع آبی کشور مواجه هستیم و قاعدتاً با یک سال بارندگی مطلوب، شرایط آنچنان که باید ایدهآل نخواهد شد.»
به گزارش رکنا به نقل از خبرآنلاین، طی چند دهه اخیر، بحران کم آبی به یکی از اساسیترین معضلاتی تبدیل شده که هر از چندگاهی نواحی مختلفی از کشور را از حیث آب آشامیدنی و آب مصرفی در زمینههای کشاورزی، صنعتی و ... مورد تهدید قرار میدهد. کمبود بارشهای سالیانه و بروز خشکسالی های مکرر نیز عواملی هستند که این تنش را شدت میبخشند. از سوی دیگر بهرهبرداریهای بی حد و حساب از منابع زیرزمینی باعث افت ذخایر آبهای زیرزمینی شده است. بارندگیها نیز در ایران از حدود دو الی سه دهه گذشته، سیر نزولی داشته و ما تقریباً هر ساله با کمبارشی و خشکسالی در کشور مواجه بودهایم. در این میان شاید میزان بارندگی در برخی سالها قابلقبول بوده باشد؛ اما باید توجه داشت که به طور کلی جو بارشی حاکم بر کشور ما محدود و ناچیز است. لیکن با توجه به افزایش سامانههای بارشی در اقصینقاط کشور، پرسش این است که آیا میتوان امیدوار بود که تدوام بارشها در زمینه جبران کمبود آب مؤثر واقع شوند یا نه؟
صادق جمالی، پژوهشگر حقوق آب و محیطزیست، در همین راستا میگوید: « بارندگی مضاعف به منزله رفع مشکل کمبود آب نیست؛ توزیع مناسب آب آشامیدنی وابسته به تأسیسات و زیرساختهای مرتبط با این حوزه است. بسیاری از استانهای ما زیرساختهای فرسودهای دارند و با این وجود حتی اگر بارندگیها بهمراتب بهتر از این هم شود، نمیتوان خیلی امیدوار بود که معضل کمبود آب شرب در استانهایی که دچار تنش آبی هستند، رفع شود. همچنین تا زمانی که برداشتهای گسترده از رودخانهها ادامه یابد، جریان طبیعی بر بستر رودخانه حاکم نخواهد شد و تا جریان طبیعی در رودخانهها جاری نشود، مشکل کمبود آب همچنان پابرجا خواهد بود.»
ارسال نظر