11 قدم که به مرگ خاموش نزدیک تان می کند!

فشار خون بالا بیماری‌ای بسیار خطرناک و جبران‌ناپذیر است، تاجایی‌که به آن مرگ خاموش می‌گویند. اما خبر خوب این است که این بیماری خطرناک، قابل کنترل است و به کمک برخی داروها می‌توان برای همیشه آن را خاموش نگاه داشت. ابتلا به بیماری فشار خون، یکی از دلایل اصلی بروز ناراحتی‌های قلبی به‌خصوص گرفتگی عروق و سکتۀ قلبی‌ست، به همین دلیل در این بخش از پروندۀ قلب Heart قصد داریم تا مختصری در مورد فشار خون برایتان توضیح دهیم. اگر می‌خواهید دربارۀ این بیماری بیشتر بدانید، در ادامه با روزچین همراه باشید.حدود ۶۵ میلیون در ایالات متحده با بیماری فشار خون دست‌وپنجه نرم می‌کنند. این یعنی به طور میانگین از هر سه نفر، یک نفر در آمریکا مبتلا به بیماری فشار خون است. این بیماری در آمریکا بیشتر بین سیاه‌پوستان آفریقایی اتفاق می‌افتد و درصد آن بین افراد سفیدپوست کمتر است. در حقیقت آفریقایی‌‌ها در مقایسه با دیگر گروه‌های آمریکایی، خیلی زودتر به بیماری فشار خون مبتلا می‌شوند. آن‌ها همچنین دارای فشار خون ماکزیمم بالاتری هستند و نرخ مرگ‌ومیرشان بر اثر این بیماری از گروه‌های دیگر بیشتر است.

درصد ابتلا به فشار خون با افزایش سن بیشتر و بیشتر می‌شود. نیمی از افراد بالای ۶۰ سال در آمریکا به بیماری فشار خون مبتلا هستند. مواردی که در داشتن یک فشار خون طبیعی به شما کمک می‌کنند، شامل ورزش، مصرف غذاهای سالم و قرار داشتن در محدودۀ وزنی سالم است. اما چه مواردی ریسک ابتلا به فشار خون را افزایش می‌دهد؟ در ادامه می‌توانید این موارد را بخوانید:

اضافه وزن و چاقی

سن بیشتر از ۴۵ سال در مردان

سن بیشتر از ۵۵ سال در زنان

سابقۀ خانوادگی در بالا بودن فشار خون

مصرف بیش‌از‌حد نمک

مصرف بیش‌ازحد الکل

عدم دریافت پتاسیم کافی در رژیم غذایی

کم‌تحرکی و نداشتن برنامۀ ورزشی روزانه

مصرف برخی داروهای خاص

داشتن استرس و نگرانی طولانی‌مدت

سیگار کشیدن

بیماری فشار خون بالا به قاتل The Murderer خاموش معروف است؛ زیرا شما می‌توانید سال‌ها به این بیماری مبتلا باشید بدون آنکه خودتان خبر داشته باشید. تنها راه اطلاع از ابتلا به این بیماری، اندازه‌گیری منظم فشار خون است. بهتر است یک دستگاه اندازه‌گیری فشار خون در منزل داشته باشید و به‌صورت منظم فشار خون را اندازه‌گیری کنید. به‌خصوص اگر فرد سالمندی در منزل دارید، داشتن دستگاه فشار خون برایتان امری ضروری‌ست. با اینکه فشار خون بالا علامت یا نشانۀ خاصی ندارد، اما ابتلا به آن در درازمدت عواقب جبران‌ناپذیری به همراه دارد. نکتۀ حائز اهمیت در این بین این است که با کنترل منظم فشار خون بتوانید از بیماری‌تان مطلع شده و عکس‌العمل صحیح را نسبت به آن نشان دهید.

تشخیص ابتلا به بیماری فشار خون تنها به عهدۀ پزشک Doctor شماست و به‌هیچ‌عنوان خودتان نمی‌توانید این بیماری را تشخیص دهید. معمولاً پزشک معالج برای تشخیص این بیماری، فشار خون شما را طی چند روز و توسط تجهیزات خاصی مورد بررسی قرار داده و بعد از آن نظر نهایی خود را اعلام می‌کند. بنابراین بهتر است اقدامات خودسرانه انجام ندهید و بعد از اینکه توسط پزشک از ابتلا به این بیماری مطلع شدید، با مصرف منظم داروهای تجویزشده، فشار خونتان را کنترل کنید.

 

وبگردی