10 نکته برای جلوگیری گازگرفتگی مرگبار در زمستان + فیلم و عکس
حجم ویدیو: 47.60M | مدت زمان ویدیو: 00:06:30

گازگرفتگی یکی از حوادثی است که در فصل سرما شاهد آن هستیم. گازگرفتگی به دلیل رعایت نکردن نکات ایمنی رخ می دهد. سالانه افراد زیادی براثر گازگرفتگی جان خود را از دست می دهند. هرساله آتش نشانی درباره جلوگیری از گازگرفتگی شهروندان پیام های هشداری می دهد. در این ویدیو ده قدم از مواردی را که از گازگرفتگی جلوگیری می کند اشاره کرده ا یم.

به گزارش رکنا، اگر  دهه چهلی،پنچاهی و یا شصتی باشید حتما کرسی را به خاطر می آورید. یک چهارچوب چوبی با یک لحاف ضخیم. اما با پیشرفت تکنولوژی و باز شدن پای نفت وگاز به به خانه های مردم کم کم کرسی ها فراموش شدند و به خاطرها پیوستند. بعد بخاری ها میهمان خانه هایمان شدند.در برخی از خانه ها نیز شوفاز نصب شد و بعضی ها به سراغ شومینه رفتند. هرچند زندگی راحت ترشد اما به هرحال هر موضوعی می تواند یک جنبه تلخ و حوادثی هم داشته باشد درست مثل ماجرای بخاری ها، گاز co2  و مرگ خاموش.

شاید بارها از طریق صداو سیما و رسانه ها با نکات ایمنی در زمان راه اندازی وسایل گرمایشی آشنا شده باشید اما در این ویدیو سعی داریم به صورت کامل و در ده پیشنهاد به این موضوع مهم و حیاتی بپردازیم.

1.اگر تخصص و تبحری در نصب و راه اندازی وسایل گازسوز ندارند از افراد حرفه ای کمک بگیرید.برای نصب وسایل جدید بهتر است از نمایندگی مجاز بخواهید تا این کار را برای شما انجام دهند.اگر قصد استفاده از وسایل سال های گذشته را دارید، قبل از نصب آنها را از نظر ظاهری و سلامت کامل دستگاه چک کنید و هرقسمتی که نیاز به تعویض یا مرمت دارد تعمیرکنید. و حتما از قطعات باکیفیت استفاده کنید. در این خصوص شیشه بخاری ها بسیار حائز اهمیت است. اگر آنها شکسته یا ترک برداشته اندحتماً نسبت به تعویض آنها اقدام کنید.

2.از بستن سیم یا مفتول به جای بست خودداری کنید. بست مخصوص گاز، فلزی و پهن است و کارائی لازم را دارد.این کار می تواند باعث بریده و زخمی شدن شیلنگ و انتشار گاز در محیط شود.

3.از شیلنگ مخصوص گاز استفاده کنید. شیلنگ مخصوص گاز، دو یا چند لایه است و فرمول ساخت آن به گونه ای است که مقاومت لازم را در برابر عبور جریان گاز در مدت زمان طولانی را دارد. اما شیلنگ های متفرقه مثل شیلنگ آب این مقاومت را ندارد و پس از مدتی دچار خوردگی و ساییدگی می شود و باعث نشت گاز می شود.حداکثر طول شیلنگ گاز نباید بیش از 5/1 متر باشد و برای مواردی که متراژ بیشتری نیاز دارید بهتر است به جای شیلنگ از لوله های مسی استفاده کنید.

 

4.طول شیلنگ گاز را با محلول آب و کف چک کنید.بعد از نصب، برای اطمینان از عملکرد درست خود، تمام قطعات، بستها و طول شیلنگ گاز را با محلول آب و کف چک کرده و از عدم نشت گاز اطمینان حاصل کنید. هرگز برای این کار از شعله کبریت یا فندک استفاده نکنید.

5.شومینه از وسایلی است که بیشتر از سایر وسایل می تواند حادثه ساز شود.اگر شهروندان از وسایل شعله دار استفاده می کنید، هرگز تمام راه های ورودی هوا را نبندید و حتماً مسیر مناسبی را برای ورود اکسیژن و هوای تازه به محیط در نظر بگیرید. نیازی نیست که تمام در و پنجره ها را باز بگذارید، بخشی از پنجره یا زیر در واحد کافی است. هرچه مسیر ورود هوا به وسیله گرمایشی نزدیک تر باشد، بهتر است. درخانه های زیر 95 متر نباید از شومینه استفاده شود.

6.اگر از پکیج استفاده می کنید بهتر است از انواع فن دار باشد که به وسیله آن، آلاینده ها را به خارج هدایت می کند.

7.نقص در سیستم دودکش ها از مهم ترین عوامل تولید و انتشارگاز کشنده مونوکسید کربن است. قبل از نصب بخاری از باز بودن مسیر دودکش های داخل دیوار اطمینان حاصل کنید. به این منظور می توانید از سطح پشت بام یک وزنه کوچک را با ریسمان به داخل دودکش فرستاده و اگر تا انتها پایین آمد نشان دهنده باز بودن مسیر است و حتما در پشت بام از کلاهک اچ استفاده کنید.

8.فقط از دودکش های ورق سفید گالوانیزه استفاده کنید

هرگز از دودکش های شکسته یا دودکش های نامناسب مثل لوله پولیکا یا قوطی های فلزی به جای دودکش سیمانی داخل دیوار استفاده نکنید.بهترین وضعیت برای نصب دودکش ها، حالت عمود یا قائم است که در این حالت آلاینده ها به سهولت خارج می شوند و هرچه شیب دودکش پایین تر رود خروج آلاینده ها سخت تر خواهد شد.

9.وجود دستگاه های هشدار دهنده گاز مونوکسید کربن در محیط تا حد بسیار زیادی می تواند به کاهش خطرات و حوادث ناشی از این گاز کمک کند. در انتخاب این دستگاه ها دقت کنید.بعضی از این وسایل کیفیت و کارایی لازم را ندارد. به تازگی برخی انواع اروپایی و ترکیه ای به بازار آمده که استانداردهای لازم را دارا می باشد.

10.بخاری های بدون دودکش (هرچند بعضی از آنها استاندارد هستند) اما برای نصب در منازل و به ویژه اتاق خواب مناسب نیستند. اگرچه آنها قطعه ای به نام (ODS) که درصورت کاهش اکسیژن شعله را قطع می کند، اما باید بدانیم که در این قطعه احتمال خرابی و نقص وجود دارد و در این صورت باعث انتشار این گاز کشنده در محیط خواهد شد. استفاده از این بخاری ها در مغازه ها و فروشگاه ها و نقاطی که در و پنجره ها باز است و هوا در آن جریان دارد و کسی شب ها در آن مکان نمی خوابد منعی ندارد.

 

 

وبگردی