برای مقابله با کرونا چه تغییری در سبک زندگی بدهیم؟ + راهکارهای افزایش تاب آوری

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، سبک زندگی بسیاری از ایرانی ها در همه گیری ویروس کرونا تحت تاثیر قرار گرفته است. رعایت یکسری نکات و تغییر سبک زندگی در این روزها ضروری است.

از آنجا که کرونا علاوه بر آسیب های جسمی، ممکن از به روح و روان جامعه آسیب هایی وارد سازد، بهتر است با نگاهی واقع بینانه و بدون وسواس به مسئله کرونا و آسیب های حاصل از آن نگاه کنیم و یکسری مهارت های کاربردی و مفید برای مقابله با فشارهای روانی کرونا از جمله افزایش تاب آوری و مدیریت استرس استفاده کنیم.

حسین سجادی، کارشناس روان شناسی بالینی در خصوص لزوم تغییر سبک زندگی در جامعه با شیوع کرونا به خبرنگار اجتماعی رکنا اظهار داشت: از ابتدای شروع کرونا در کشور بسیاری از متخصصان روان اعلام کردند که بایستی سبک زندگی افراد در کشور تغییر پیدا کند، وقتی اتفاقی مثل شیوع کرونا در جامعه ای رخ می دهد، افراد چندین پاسخ می دهند، گروهی اتفاق را خیلی ساده می انگارند، عده ای میزان واکنش شان به اتفاقات بیشتر از آن چیزی است که رخ داده، این افراد هرکدام به نوبه خود آسیب های خود را می بینند. با این حال دسته دوم که بیش از حد مسئله را بزرگ می انگارند بیشتر مورد توجه روان شناسان قرار می گیرند زیرا زندگی شان تقریباً مختل می شود و به دلیل در معرض استرس و اضطراب قرار گرفتن دچار آسیب های متعددی می شوند. معمولاً به این افراد توصیه می شود که با نگاهی به گذشته و مقایسه زندگی شان با گذشته، ببینند که در آن زمان ها چه فعالیت های لذتبخشی انجام می دادند که در روابط، فعالیت های بدنی و کارهایی که باعث می شد زندگی شان از یکنواختی دربیاید، سعی کنند تا جایی که ممکن است این فعالیت ها را با رعایت نکات بهداشتی در سبک زندگی خود به کار بندند. بسیاری از خانواده ها مدت ها از خانه بیرون نیامدند، این در حالی است که افراط در خانه ماندن و رعایت بیش از حد وسواس گونه نکات بهداشتی موجب آسیب های روانی به خانواده مخصوصاً کودکان می شود، افراد می توانند با رعایت نکات بهداشتی تا جایی که امکان دارد در فضاهای باز و بیرون خانه آن هم به صورت مدیریت شده کودکان را ببرند و یا در خانه های خود فعالیت های بدنی را فراموش نکنند.

لزوم کمک از روان شناس و مشاور

سجادی با بیان اینکه در سبک زندگی دوران کرونا باید نگاهی واقع بینانه به شرایط محیط داشت، اضافه کرد: داشتن سبک نگاه واقع بینانه و کمک گرفتن از یک مشاور یا روان شناس بسیار می تواند به افراد آَسیب پذیر در دوران همه گیری کرونا کمک کند. باید دانست همانطور که جسم انسان نیازمند تمرین و تحرک است، روان و روح انسان نیز باید در حال فعالیت باشد و از آن مراقبت شود، در این خصوص مردم می توانند از سامانه های 4030 و یا روان شناسانی که بعضاً به صورت رایگان اقدام به ارائه خدمات روان شناسی می کنند، استفاده نمایند.

این روان شناس در مورد استفاده از مهارت ها و تکنیک های روان شناسی در خانواده ها و به کار بردن آن ها در سبک زندگی خود اظهار داشت: یکسری مهارت های زندگی وجود دارد که می توان در مواقع بحرانی انجام دهیم تا میزان تاب آوری و تحمل ما در برابر فشار های محیطی کم شود، تاب آوری و قدرت تحمل انسان ها مانند عملکرد عضله های انسان است، می توان آن را با تمرین و تکرار قوی کرد. زمانی که اوضاع نرمال است افراد می توانند مهارت های افزایش تاب آوری و مدیریت استرس را به کار بندند تا در مواقع بحرانی بتوانند از آن استفاده کنند. یکی از مهارت های تاب آوری و مدیریت استرس این است که روابط شان را با دوستان، آشنایان و بستگان حفظ کنند و در فضای مجازی حداقل با آن ها در ارتباط باشند، به هرحال انسان موجودی اجتماعی است و نیازمند ارتباط با دیگران است. یکی دیگر از اقدامات مراقبتی این است که شب ها و موقع خواب، در دفترچه ای همه کارهای خوبی که انجام داده اند را بنویسند، این اقدام می تواند روحیه فرد را بالاتر ببرد و باعث شود که فرد درد طول هفته و در مواجهه با مشکلات زندگی بتوانند راحت تر با آن ها مقابله نماید. از دیگر مهارت های تاب آوری این است که از دیگران قدردانی کنیم، مثلاً از معلم، استاد و فردی که زمانی به ما چیزی آموخته است تشکر کنیم و با ایجاد حس خوب بتوانیم خُلق خودمان را نیز بالا ببریم. این مسئله با مدیریت استرس که مجموعه از اقداماتی است که استرس را کاهش می دهد تقریباً همپوشانی دارد.

روش های مدیریت استرس

این روان شناس بالینی در ادامه با ذکر چند نکته در مدیریت استرس و اضطراب حاصل از کرونا بیان کرد: یکی از مهارت ها این است که مواهب و نعمات موجود در زندگی خود را برشمارند و به نوعی با شکر گذاری بابت نعماتی که دارند حس خوب و با نشاطی برای خود به ارمغان آورند. یکی دیگر از مهارت های کنترل استرس و اضطراب به کار گیری مهارت های ذهن آگاهی و تنفس آگاهانه است، افراد وقتی از ریلکسیشن و تنفس آگاهی استفاده می کنند تا حد زیادی استرس ها و افکار منفی که به ذهن شان هجوم آورده را حل و فصل می کنند و با نگاهی واقع بینانه و به دور از بزرگنمایی می توانند آن ها را مدیریت کنند.  آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

وبگردی