آخرین خبرها از بازگشایی مدارس و ثبت نام جاماندگان
رکنا: وضعیت بازگشایی مدارس و ثبت نام جاماندگان به چه صورت خواهد بود؟
بازگشایی مدارس در وضعیت مبهمی قرار دارد. وزارت آموزش و پرورش دولت قبل به دنبال آن بود که با واکسیناسیون معلمان بازگشایی مدارس انجام شود. اما رئیس جمهور جدید شروط سختگیرانه ای را برای بازگشایی مدارس تعیین کرده است. بنابراین معلوم نیست بازگشایی مدارس در سال جدید به صورت حضوری باشد. در این گزارش به بررسی آخرین خبرها درباره بازگشایی مدارس پرداخته شده است.
به گزارش رکنا و نقل از ایسنا، مدارس کشور آموزش سال گذشته را به صورت غیرحضوری به پایان رساندند؛ اما نگرانی از دور ماندن دانش آموزان از تحصیل حضوری و تبعات آن مسئولان وزارتخانههای آموزش و پرورش و بهداشت را بر آن داشت که سال تحصیلی جدید را به صورت حضوری – ولو حضور یک روز در هفتهای دانش آموزان – برگزار کنند و به این منظور واکسیناسیون معلمان و رانندگان سرویس مدارس در دستورکار قرار گرفت؛ در حالیکه والدین در دو به شک نحوه آموزشها بودند، رئیس جمهور در آخرین اظهارات خود در این باره از غیرحضوری بودن آموزشهای دانش آموزان خبر داد.
طی هفتههای اخیر نیز زمزمه بازگشایی مدارس به صورت حضوری از سوی مسئولان ذی ربط تکرار میشد؛ تا جایی که واکسیناسیون فرهنگیان که از مرداد ماه آغاز شده و همچنان ادامه دارد، به عنوان یکی از پیش شرطها و الزامات بازگشایی ذکر و در دستورکار قرار گرفت.
حاجی میرزایی، وزیر فعلی آموزش و پرورش در تیرماه اعلام کرده بود که اگر در مهر ۱۴۰۰ ما با وضعیتی روبهرو شدیم که ایمنی جمعی ایجاد شده باشد، حضور دانشآموزان مخاطره نداشته باشد و مسئولان بهداشت تأیید کنند، آموزش را حضوری برگزار میکنیم و در این باره معاونانش نیز در سخنان خود به این امر تاکید میکردند و بدین ترتیب والدین و دانشآموزان خود را برای آموزش حضوری آماده میکردند به طوریکه معاون پارلمانی وزارت آموزش و پرورش نیز بازگشایی مدارس به صورت حضوری را اولویت اصلی وزارتخانه متبوعش عنوان و شرط آن را واکسینه شدن فرهنگیان و رعایت پروتکلهای بهداشتی عنوان کرده بود.
با این حال بسیاری بازگشایی مدارس را منوط به وضعیت کنترل بیماری در هفتههای آتی و تصمیم دولت سیزدهم میدانستند. وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش نیز در برنامه پیشنهادی خود برای این وزارتخانه به تصمیم برای بازگشایی غیرمتمرکز مدارس اشاره و تاکید کرده که «تمهید آغاز سال تحصیلی جدید و بازگشایی مدارس به نحو مناسب با رویکرد برنامهریزی غیرمتمرکز» از جمله اقدامات فوری و اولویت دار در صورت اخذ رای اعتماد از نمایندگان مجلس در یک ماه پیش رو خواهد بود.
روز گذشته رئیس جمهور بر این رویکرد صحه گذاشت و در جلسه روسای کمیتههای تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا، با اشاره به نزدیک شدن فصل بازگشایی مدارس و پیشنهاد اعضاء، گفت که مقرر شده ابتدا تمام شرایط و زیرساختهای بهداشتی ضروری، نظیر تامین استانداردهای مطلوب سرویسهای بهداشتی در مدارس، ایجاد امکان رعایت حداقل تراکم در کلاسهای درس، تهویه کلاسها، واکسیناسیون معلمان و کادر اداری، واکسیناسیون والدین دانشآموزان و در صورت تامین واکسن، واکسینه کردن آن دسته از دانشآموزان که دارای بیماریهای زمینهای هستند، انجام شده و سپس درباره دایر شدن حضوری کلاسهای درس تصمیمگیری شود.
بر این اساس سال تحصیلی جدید از ابتدای مهر آغاز خواهد شد، اما آموزش حضوری تا فراهم شدن شرایط بهداشتی مقرر به تعویق خواهد افتاد و مصوبات این جلسه برای بررسی و تصویب در جلسه بعدی ستاد ملی مقابله با کرونا انجام خواهد شد.
علی رغم اهمیت غیرقابل انکار آموزش چهره به چهره و حضوری در رشد آموزشی، اجتماعی و روانشناختی دانش آموزان به ویژه در سالهای اولیه تحصیل، به نظر میرسد با توجه به شرایط غیرقابل پیش بینی شیوع بیماری، صدور حکم قطعی برای بازگشایی حضوری مدارس امکان پذیر نیست، همانطور که بروز پیک پنجم کرونا نیز حساب و کتاب وزارت آموزش و پرورش را برای این تصمیم به هم ریخت و هرگونه اقدام برای بازگشایی حضوری مدارس از سوی دولت سیزدهم به تعویق افتاد.
از این موضوع نیز نمیتوان غافل شد که همچنان شماری از مدارس با مشکلات زیرساختی نظیر عدم وجود فضای مناسب کلاسی، سرویسهای بهداشتی استاندارد، تهویه مناسب و تراکم جمعیت دانش آموزی روبه رو هستند که برنامه ریزی را برای تحصیل حضوری با چالش مواجه میکند.
در پایان ذکر این نکته لازم است که اگر تا کنون برخی خانوادهها به علت نگرانی از بازگشایی حضوری مدارس نسبت به ثبت نام فرزندان خود اقدام نکردهاند در نظر داشته باشند که طبق اعلام معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، دانشآموزانی که به هر دلیلی تاکنون موفق به ثبت نام نشدهاند بعد از تعطیلات کرونایی اخیر میتوانند به مدارس مراجعه و در این رابطه اقدام کنند.
ارسال نظر