کاهش مصرف برق به اندازه یک نیروگاه اتمی با تغییر ساعت رسمی کشور

به گزارش رکنا، مصطفی رجبی‌مشهدی گفت: در تابستان‌ها با افزایش شدید مصرف برق مواجه هستیم و هر راهکاری که به کاهش پیک مصرف کمک کند، برای ما حیاتی است. تغییر ساعت رسمی کشور یکی از ابزارهایی است که در سال‌های گذشته امتحان خود را پس داده است. این موضوع نه‌تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورها به‌عنوان یک سیاست مؤثر در مدیریت تقاضای انرژی اجرا می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس تصمیم مجلس شورای اسلامی در پایان سال 1401، دولت دیگر اختیار تغییر ساعت رسمی را نداشت و به همین دلیل، در سال‌های 1402 و 1403 هیچ تغییری در ساعت رسمی کشور اعمال نشد. این در حالی است که بررسی‌های فنی ما در شرکت مدیریت شبکه برق ایران نشان می‌دهد که همین تغییر ساده می‌تواند تأثیر محسوسی بر کاهش مصرف برق، به‌ویژه در ساعات اولیه شب، داشته باشد.

مدیرعامل توانیر اضافه کرد: بنا بر محاسبات دقیق، اگر ساعت رسمی کشور یک ساعت جلو کشیده شود، بخشی از فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی زودتر به پایان می‌رسد و تقاضا برای استفاده از وسایل برقی، روشنایی و سرمایش در ساعات اوج‌بار کاهش می‌یابد. این کاهش، عدد کوچکی نیست و می‌تواند به اندازه تولید یک نیروگاه بزرگ، به شبکه برق کشور کمک کند.

رکوردشکنی مصرف برق در کشور

با افزایش دمای هوا، میزان روند صعودی مصرف برق آغاز شده که بر اساس داده‌های ثبت شده توسط این شرکت، شامگاه روز چهارشنبه بیستم فروردین در ساعت 19 و 43 دقیقه، میزان مصرف برق از مرز 50 هزار مگاوات عبور کردو به 50 هزار و 196 مگاوات رسید. این افرایش مصرف در سال‌های گذشته معمولا از اواخر اردیبهشت ماه شروع می‌شد.

همچنین روز گذشته در ساعت 12 و 48 دقیقه ظهر، اوج مصرف روزانه برق به 49 هزار و 290 مگاوات رسید. سال گذشته در همین بازه زمانی عدد مصرف برق 45 هزار و 387 مگاوات بوده که میزان مصرف امسال حدود 4 هزار مگاوات (معادل 8.6 درصد) افزایش را نشان می‌دهد.

بنا بر این گزارش اوج مصرف برق در روز جاری (پنجشنبه) در پیک روز در ساعت 12 و 49 دقیقه ظهر، به 50 هزار و 395 مگاوات رسید.

  • مذاکرات ایران و آمریکا امروز در عمان / استقبال شدید ریاض از برگزاری مذاکرات میان امریکا و ایران

اخبار تاپ حوادث