طولانی‌ترین ماه‌گرفتگی قرن رخ خواهد داد + جزئیات

ماه‌گرفتگی پدیده جوی است که گاهی به وقوع می پیوندد. به زودی طولانی‌ترین ماه‌گرفتگی قرن رخ خواهد داد.

به گزارش رکنا، در اولین ساعات ۱۹ نوامبر(۲۸ آبان)، زمین از میان ماه و خورشید عبور خواهد کرد و سایه خود را بر ماه خواهد انداخت. این ماه‌گرفتگی در ساعت چهار صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۱:۳۰ تهران) به اوج خود می‌رسد در این لحظه سیاره ما ۹۷ درصد از ماه را پنهان خواهد کرد و ماه ظاهری سرخ ‌رنگ پیدا می‌کند.

به گفته‌ ناسا، این ماه گرفتگی ناقص به مدت سه ساعت و ۲۸ دقیقه و ۲۳ ثانیه به طول می‌انجامد که از همه‌ ماه‌گرفتگی‌های سال ۲۰۰۱ تا ۲۱۰۰ طولانی‌تر خواهد بود.

طولانی ترین ماه گرفتگی چگونه رویت شود؟

این ماه گرفتگی به صورت جهانی قابل رویت نخواهد بود و تنها مکان‌هایی که ماه بالای افق قرار دارد دیده می‌شود. ساکنین آمریکای شمالی در هر ۵۰ ایالت و همچنین ساکنین کانادا و مکزیک می‌توانند این رویداد را به طور کامل مشاهده کنند.

این پدیده با چشم غیرمسلح نیز قابل رویت است و کافی است در  ساعات ۲:۲۹ صبح تا ۵:۴۷ به وقت منطقه زمانی شرقی آسمان را نگاه کنید.

اما اگر قادر به تماشای  آن به طور مستقیم نیستید امکان تماشای این پدیده به صورت مجازی نیز وجود دارد.

ماه گرفتگی کامل کی رخ می دهد؟

اگر این ماه گرفتگی را از دست دادید نگران نباشید. طبق پیش‌بینی ناسا، ۱۷۹ ماه و خورشید گرفتگی دیگر طی هشت دهه آینده رخ خواهد داد یعنی به طور متوسط  دو گرفتگی در سال به وقوع می‌پیوندد. گرفتگی بعدی در تاریخ ۱۶ مه سال ۲۰۲۲ به وقوع می‌پیوند.

ماه گرفتگی کامل زمانی رخ می‌دهد که زمین به طور کامل بر ماه سایه بیاندازد. در طول ماه‌گرفتگی، قمر زمین چهره‌ای سرخ‌رنگ به خود می‌گیرد که علت آن وجود اکسیژن و نیتروژن در جو زمین است.  این دو گاز طول موج‌های کوتاه‌تر مانند نور آبی و بنفش را پراکنده می‌کنند بنابراین رنگ‌هایی با طول موج بالاتر مثل زرد، نارنجی و قرمز بیشتر باقی‌ می‌مانند بنابراین زمانی که ماه در سایه زمین قرار می‌گیرد نمایی سرخ‌رنگ پیدا می‌کند.