شهلا جاهد در زمان اعدام چه گفت؟ / ناگفته های روز اعدام بعد از 11 سال
حوادث رکنا: قاضی جابری که درگذشته مسئول اجرای احکام دادسرای امورجنایی تهران بود در کلاب هاوس ناگفته هایی را از روز اعدام شهلا جاهد در تاریخ 10 آذر سال 89 فاش کرد.
شهلا جاهد زن صیغه ای ناصر محمد خانی 17 مهر سال 1381 لاله سحرخیزان را در میدان کتابی به قتل رساند. شهلا جاهد 21 مهرماه همان سال دستگیر شد ! شهلا جاهد پس از 11 ماه به قتل همسر ناصر محمد خانی اعتراف کرد. شهلا جاهد 10 آذر 89 در زندان اوین به دار مجازات آویخته شد. پرونده شهلا جاهد یکی از پرونده های جنجالی در ایران بود.
به گزارش اختصاصی خبرنگار جنایی رکنا، عصمت الله جابری قاضی سابق اجرای احکام دادسرای امور جنایی تهران گفت: صبح روز اعدام طبق معمول هر مراسم اجرای حکم قصاص در زندان اوین حضور پیدا کردیم، هنوز خانواده لاله سحرخیزان و ناصر محمدخانی به ولایت از فرزندانش در زندان اوین حضور پیدا نکرده بودند.
سکوت شهلا جاهد در زمان اعدام
وی افزود: مدیرکل روابط عمومی قوه قضائیه و تیم فیلمبرداری نیز آمده بودند، به شهلا جاهد فرصت دادیم تا اگر ناگفته ای و تقاضایی دارد اعلام کند و اگر ناگفته ای بیان می کرد که تاثیری در روند پرونده داشت بنده اجازه داشتم مراسم اعدام را به بعد از تحقیقات موکول کنم.
قاضی جابری ادامه داد: شهلا جاهد در آن روز انگار باور نمی کرد قرار است قصاص شود و باز هم با روحیه همیشگی و با غرور رفتار می کرد و گاهی تمسخرآمیز صحبت می کرد.
وی اظهار داشت: وکیل شهلا جاهد نیز در صحنه حضور داشتند و می توانند به صحبت های من شهادت دهند.
جابری عنوان کرد: خیلی اصرار کردیم ناگفته هایی که مرتب ایشان در تماس به خبرنگاران از طریق رسانه ها به مردم وعده می داد را بگوید، هیچ حرفی نزد تا اینکه مادر لاله سحرخیزان و ناصرمحمدخانی وارد زندان شدند.
این مقام قضایی ادامه داد: شهلا وقتی دید قضیه اجرای حکم قصاص جدی است ناگهان سکوت کرد، مادر لاله سحرخیزان از شهلا به خاطر هجمه های غیرمنصفانه نسبت به لاله سحر خیزان انجام داده بود گلایه کرد.
شهلا جاهد اعدام شد
وی افزود: ما انتظار داشتیم شهلا مانند دیگر اعدامی ها سعی کند در پای چوبه اعدام، خانواده مقتول را منصرف کند او نیز همین کار را کرد اما رفتار و گفتارهایش باز متفاوت بود. او از مادر لاله خواست بخاطر ماه مبارک رمضان از قصاصش چشم پوشی کنند اما ماه ها از ماه رمضان می گذشت و نزدیکترین ماه که آن هم 2 ماه از آن می گذشت محرم بود که به او اشاره کردم ماه را اشتباه کرده است و مجدد از مادر لاله سحرخیزان خواست بخاطر ماه محرم او را ببخشد.
عصمت الله جابری گفت: شهلا وقتی دید گذشتی در کار نیست از مادر لاله سحرخیزان بخاطر قتل دخترش عذرخواهی کرد. دقایقی بعد با وجود تلاش های بسیار من و تیم روابط عمومی قوه قضائیه برای بخشش و صلح و سازش، شهلا بدون بیان هرگونه ناگفته ای به دار مجازات آویخته شد.
بازپرس جابری که برای اولین بار از روز اعدام شهلا سخن گفت ادامه داد: من پرونده را مو به مو خوانده بودم و می دانستم شهلا ناگفته ای ندارد اما فرصت زیادی دادیم تا اگر حرفی دارد بزند اما او فقط سکوت کرد و آخرین جمله اش عذرخواهی بخاطر قتل لاله سحرخیزان بود.
جناب نویسنده این خبر نمیدونم متولد چه سالی هستی و تا چه حد روشن بینی داری ولی 1001 ابهامات در پرونده شهلا جاهد وجود داشت که حتی برای قاضی هم محرز بود شهلا جاهد واقعا عاشق بود و عاشقانه مرد جواب بعضی از سوالات رو که برای بعضی ها مبهم است بنده یکیشو پاسخ میدم . نکته ای که برای قاضی اقناع وجدانی برای قصاص شهلا جاهد رو فراهم ساخت باز سازی صحنه قتل بود که در پرونده قتل اولین ارکان فراهم نمودن اقناع وجدانی قاضی هست یعنی نوعا اقرار محسوب میشه و اقرار در دکترین حقوقی در زمره سلطان دلایل هست اما و اما و اما و باز اما ..................که کسی که شاهد قتل هست و یه قتلی رو با چشمهای خودش دیده میتونه بهتر از قاتل باز سازی کنه فقط کافیه خودشو بزاره جای قاتل و یک نفر رو از یه دایره حذف کنه .. من حاضرم برای هر فرضیه که مینویسم فقط یک صدم شمارهخ بدید تا جمعا بشه هزار درصد که قاتل نبود .زیاد قلم فرسایی نکنیمو نکته دوم رو بگم و پایان عمق ضربه دست چپ با راست 21 درصد متفاوت و سخت تر هست طبق یافته های علمی و پزشکی قانونی ضربات طبق گواهی پزشکی قانونی با دست راست وارد شده بود ولی شهلا چپ دست بود و حتی قاضی دستور فیلم رفتار دوساله شهلا ازاد رو تو زندان گرفته بود که توش دو مورد درگیری با هم بندیانش بود که کلا نشون میداد شهلا ازاد با دست راست حتی نمیتونه یه خودکار رو جا بجا کنه .. بقیه بماند تا سرو سرنئشت ما سلامت باشد بالاخره ما هم زن و بچه داریم . النهایه . جناب نویسنده این خبر دنبال حقیقت باش تا مرام خبرنگاریت اوج بگیره نه گفته ها و شنیده ها .. پازل بچین از خودت سوال کن اگه من به گربه اجازه ندم حتی گربه نمیتونه وارد پشت بام خونه من بشه چه برسه گوشت بندازم تا گربه رو دعوت کنم .
رکنا: سلام.نویسنده این خبر از لحظه وقوع قتل تا روز اعتراف شهلا جاهد حتی بازسازی صحنه قتل حتی قبل از اعتراف ۱۱ ماه وقتی بازداشت بود همراه شهلا جاهد بود با تماس های پی در پی گفتمان های بسیار ....
اما درخصوص اینکه فقط بازسازی صحنه قتل باعث شد ایشان به قصاص محکوم شود یا به قول شما اقناع وجدانی بوده است باید بگویم بازسازی قتل تکمیل کننده علم قاضی بود چرا که همه پازل های موجود در پرونده از انگیزه گرفته تا نشانه های زیادی که در پرونده موجود است کاملا نشانگر این بود که شهلا قاتل یا همدست قاتل بوده است و اگر ۱۱ ماه طول کشید به دلیل تمرکز پلیس و قاضی روی یافتن همدست ایشان بوده است و اگر در صحنه بازسازی ابهامی به وجود می آمد که قاتل باید بیش از دو نفر باشد مطمئنا تحقیقات ادامه داشت بارها شاهد اعتراف و بازسازی قتل های زیادی بودم که اقرار و بازسازی صحنه قتل با اصل قتل مطابقت نداشته است اما شهلا جاهد در حضور خود من نه تنها دقیق بلکه خیلی خیلی بازیک بین تر بازسازی صحنه قتل کردند که مشخص می کرد قاتل بیش از یک نفر نبوده است قتل در اثر درگیری تن به تن ۲ زن بوده است که یکی چاقو داشته و دیگری دست خالی.همه جراحات از پاها گرفته تا لای انگشتان مقتوله و کف دست و گردن تا سینه تا ضربه ای روی گوش سمت راست با دلایل شهلا جاهد همخوانی و مطابقت داشت اما ضربات دست چپ یا دست راست که جزو ۱۰۰۱ ابهام فرمایش شما عزیز است و فیلم مربوط به زندان!!! هیچ ضربه ای که در آن تصوری بر راست دست و چپ دست بودن شهلا وجود داشته باشد جای سوال نبود و ضربات چاقو آنهایی که عمیق بودند و به حدفاصل گردن تا سینه مقتوله اصابت کرده بودند یعنی محل نشستن شهلا روی سینه لاله به صورت عمودی وارد شده اند و بواسطه تکان های مقتوله بواسطه فرار از زیر شهلا جاهد که به سمت راست و چپ بود و در اقرار شهلا کاملا وجود داشت برخی ضربه ها به راست و برخی به سمت چپ بزخورد داشته البته با دایره شعاعی کم که می شود گفت مایل به راست و مایل به سمت چپ!که اگر دست راست می بود یا دست چپ تقریبا تفاوتی نداشت.با احترام به نوشتار حضرتعالی اعلام آمادگی دارم شما میهمان رکنا باشید تا با دلایل بیشتری به اقناع برسیم.بنده در مقام نویسنده اصلا کاری با گفته ها و نوشته ها نداشته ام .