لرستان را جهانی کنیم/ نگرش شرقی؛ الگویی برای نجات زمین

به گزارش رکنا از لرستان؛ داریوش بارانی بیرانوند، در کنفرانس بین‌المللی محیط‌زیست و سلامت شهری، با اشاره به تهدیدات محیط‌زیستی و نقش شهرها، گفت: نگرش به محیط‌زیست و بهره‌گیری از ظرفیت‌های لرستان در سطح ملی و بین‌المللی باید بازنگری شود.

وی اضافه کرد: محیط‌زیست و سلامت شهری، مسئله‌ای مشترک میان همه انسان‌ها و کشورهاست مشکلات محیط‌زیست با وجود تعهدات بین‌المللی، همچنان تهدیدی جدی برای جامعه بشری است.

شهردار خرم‌آباد، بیان کرد: روند تخریب محیط‌زیست با شدت بیشتری ادامه دارد و از انقراض گونه‌های جانوری گرفته تا آلودگی منابع زیست‌محیطی، همگی نیازمند بازنگری در مبانی معرفتی و اخلاقی این حوزه هستند.

توضیح داد: باورهای شرقی، از جمله دین مبین اسلام، نگاه جامعی به محیط‌زیست دارند و می‌توانند الهام‌بخش راهکارهایی عملی باشند.»

شهردار خرم‌آباد تأکید کرد: ما باید از نگاه کلیشه‌ای نسبت به شهرها دست برداریم، زیرا شهرها نه‌تنها بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان منابع و تولیدکنندگان زباله‌اند، بلکه بزرگ‌ترین مراکز تولید دانش، ایده و ثروت نیز هستند.

بارانی بیرانوند توضیح داد که آنچه امروز محیط‌زیست برای بقا نیاز دارد، از درون شهرها تولید می‌شود و بنابراین، شهرها را باید تنها راه نجات محیط‌زیست دانست.

وی اشاره کرد: شهرداری خرم‌آباد امیدوار است با بررسی مطلوب ظرفیت‌های محیط‌زیست، این تغییر نگرش را عملی کند و به‌جای نگاه تهدیدآمیز شهرها را بستری برای نجات و پیشرفت کرد.

شهردار خرم‌آباد عنوان کرد: لرستان و پهنه زاگرس از نعمت‌های بی‌نظیر الهی هستند و اقلیم متنوع، منابع طبیعی فراوان و زیست‌بومی شگفت‌انگیز که نیازمند معرفی در تراز ملی و بین‌المللی‌اند.

بارانی بیرانوند متذکر شد: عدم آمایش سرزمین در حوزه گردشگری، استان‌های شمالی کشور را با چالش‌های جدی زیست‌محیطی مواجه کرده‌است و چنین مشکلاتی می‌تواند گریبان‌گیر لرستان نیز شود.

وی اضافه کرد: لرستان باید در سطح ملی و بین‌المللی شنیده و دیده شود، زیرا ظرفیت‌های گردشگری این استان شایسته بهره‌برداری برای توسعه متوازن و پایدار هستند.

شهردار خرم‌آباد بیان کرد: امیدواریم با فراهم‌سازی زیرساخت‌های لازم، نام لرستان و خرم‌آباد در عرصه گردشگری شهری و زیست‌بومی بدرخشد.

لرستان/ امین پارسا 

وبگردی