افزایش سکته های قلبی در زمستان

به گزارش رکنا، بیماری‌های قلبی در فصل‌های سرد سال حدود ۳۰ درصد افزایش پیدا میکند. قطعا افرادی با زمینه‌ی قبلی بیماری‌های قلبی و عروقی، در فصل سرما بیش از سایرین در شرایط خطر قرار دارند و احتمال تشدید حملات و نارسایی قلبی آن‌ها در هوای سرد افزایش می‌یابد. هوای سرد زمستان با افزایش شاخص‌های التهابی در خون، باعث افزایش خطر ابتلا به سکته قلبی می‌شود. به عبارت دیگر می‌توان سرما را یک عامل خطر برای بروز بیماری‌های قلبی به حساب آورد.

دکتر علی میرابی متخصص قلب و عروق درباره علت این افزایش اظهار داشت: در زمستان هوای سرد رگ‌های قلبی را تنگ و منقبض کرده، جریان فشار خون به اعضای بدن کاهش می‌یابد و در نتیجه خطر سکته قلبی بالا می‌رود، اما علت این اتفاق فقط مربوط به رگ‌های قلبی نیست بلکه هوای سرد می‌تواند باعث گرفتگی رگ‌های خونی شود، آن‌ها را تنگ کند و باعث می‌شود که بدن تلاش کند تا بتواند دمای مرکزی را متناسب نگه دارد و همین امر فشار به رگ‌های خونی را افزایش می‌دهد و باعث گرفتگی و تنگی آن‌ها نیز خواهد شد.

وی افزود: دلیل دیگری که سکته قلبی در فصل زمستان رایج‌تر است، این است که عفونت‌های تنفسی فوقانی افزایش پیدا می‌کند، زمانی که این نوع عفونت‌ها برای بیماران ایجاد شدند، تب و اختلالات تنفسی بار اضافی به قلب وارد می‌کنند و اکسیژن کمتری به آن می‌رسد. عفونت باعث میشود نارسایی قلبی بیمارانی که پمپاژ قلبی خوبی ندارند تشدید شود. التهابات بدن بالا می‌رود و رگ‌ها دیگر تعادل و استقامت قبلی را ندارند و وضعیت بدتر می‌گردد و همین امر عاملی برای افزایش حمله و سکته قلبی خواهد شد.

دکتر میرابی با اشاره به اینکه قلب در زمستان باید سخت‌تر و شدیدتر کار کند، به طوری که رگ‌های خونی بتوانند گرمای کل بدن را حفظ کنند افزود: در زمستان، نرخ ابتلا به امراض دستگاه تنفسی مانند آنفلوانزا و آسم به بیشترین حد می‌رسد که باز هم به دلیل بالا رفتن فشار خون، در این بیماری‌ها بار زیادی به قلب تحمیل می‌شود؛ لذا بیماران قلبی در زمستان باید از ورزش کردن در فضای باز اجتناب نمایند.

وی خاطر نشان کرد: افراد با بیماری‌های زمینه‌ای باید از فعالیت سنگین در هوای سرد خودداری کنند، چرا که عاملی برای تحمیل فشار مضاعف روی قلب محسوب می‌شود. در زمستان عروق بدن به دلیل سرما برای اینکه حرارت از دست ندهند دچار انقباض می‌شوند و کار قلب، بیشتر می‌شود، بخصوص در ساعات اول روز یعنی وقتی که بیمار ناچار است برای کار، صبح زود از خانه بیرون بیاید بیشتر در معرض خطر قرار دارد.

وی گفت: در شهر‌های بزرگ هوای کثیف روز گذشته در طول شب که هوا سرد است به نقاط پایین حرکت می‌کند و در سطح تنفس و زندگی ما قرار می‌گیرد و وقتی که شخص صبح زود از منزل خارج می‌شود در مجاورت این هوای سرد و کثیف قرار می‌گیرد در حالی که زمستان زمانی که به نیمه‌های روز می‌رسیم هوا گرم‌تر می‌شود این هوای کثیف بالاتر می‌رود و از سطح زندگی ما فاصله می‌گیرد و هوا در وسط روز مناسب‌تر می‌شود. به این ترتیب حتی میتوان گفت خطر بروز حمله قلبی صبح‌های زود بیشتر است.

سکته‌های قلبی و مغزی ، شایع‌ترین علل مرگ در میان ایرانیان هستند طبق آمار سازمان جهانی بهداشت ۶۳ درصد مرگ‌ومیر‌ها در ایران، ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی، و ۲۸درصد ناشی از بیماری‌های مغزی و سن ابتلا به این بیماری‌ها در سال‌های اخیر در کشور کاهش داشته است.  آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.