مهرنوش ثابت ، روانشناس در گفت و گو با رکنا مطرح کرد ،
لزوم برخورد صبورانه والدین با خرابکاران کوچک / در دوران کرونایی
رکنا: کودکان با شیوع کرونا و تعطیلی مهدکودک و مدارس از فضای اجتماعی که در آن حضور داشتند و در آن مکان آموزش می دیدند محروم شدند. برای کودکان دوری از دوستان و مربیان خود سخت است و چندان آشنایی با مفهوم قرنطینه ندارند. کودکان بیش فعال بیشتر از دیگر کودکان از دوری دوستان و مربیان خود رنج می برند و والدین آن ها باید وقت و توجه مناسب و بسیاری برای این کودکان درخانه نشان دهند تا این بچه ها آسیب کمتری ببینند. درباره وضعیت کودکان بیش فعال و آسیب های وارده به آنان در دوران کرونا با یک روانشناس صحبت کردیم.
مهرنوش ثابت - روانشناس در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی رکنا درباره وضعیت کودکان بیش فعال در دوران شیوع کرونا و قرنطینه گفت: به طور قطع در ایام کرونا و قرنطینه های خانگی بیشترین فشار ها بر روی کودکان خواهد بود. آن ها از محیط های دوستانه خود مثل مهدکودک و مدرسه دور شده اند. دیگر امکان بیرون رفتن از خانه را ندارند و این مسئله برای والدین این کودکان سخت خواهد بود زیرا سرگرم کردن ،کنترل و نظارت کودکان در این ایام به مراتب سخت تر از قبل است و نیاز به زمان و توجه بیشتری دارد . حال اگر در خانه ای کودک بیش فعال وجود داشته باشد قطعا مشکلات بیشتری گریبان گیر خانواده خواهد بود.
وی در ادامه افزود: کنترل کودکان بیش فعال در خانه و قرنطینه سخت تر از کودکان عادی است . آن ها خرابکاران کوچکی هستند که بر روی تکانه هایشان خود کنترلی کمی دارند و یا اصلا خودکنترلی ندارند ، پر جنب و جوش هستند و آرام و قرار نمی گیرند.
باید برای کودک بیش فعال پاداش های مادی و عاطفی درنظر گرفت
این روانشناس درباره نحوه برخورد والدین با این کودکان در دوران قرنطینه اظهار داشت: والدینی که کودک بیش فعال دارند در این ایام باید با صبر و حوصله بیشتر با این کودکان رفتار کنند. هرگونه واکنش هیجانی ، عصبانیت یا خشم برای این کودکان آسیب زا است و احساس شکست را به آن ها منتقل میکند و حتی تحریک کننده است. این کودکان ممکن است عصبانیت والدین برای کارهای اشتباه انجام داده شده را پاداش دانسته و با دریافت این پاداش رفتار اشتباه خود را باز هم تکرار کنند به همین دلیل نافرمانی و توجه طلبی از ویژگی های این کودکان است.بهتر است والدین به جای سرزنش این کودکان طی این روز ها با برنامه ریزی های انعطاف پذیر این کودکان را سرگرم کنند و با در نظر گرفتن لیست پاداش های مادی و عاطفی آن ها را به انجام کارهای خوب برنامه ریزی شده تشویق نمایند.
نوع رفتار والدین با کودکان بیش فعال مهم است
ثابت درارتباط با نوع رفتار والدین در این دوران قرنطینه افزود: والدین باید برای صبح تا شب کودک خود همراه با او برنامه ریزی کنند . هرچند که کنترل کردن و در چارچوب بردن کودک بیش فعال و دارای نقص توجه بسیار مشکل است اما با تلاش و حوصله والدین میتواند میزان استفاده از درمان دارویی را کم و کودک بیش فعال را بهتر هدایت نمود . برنامه کودک باید شامل بخش های متنوع و هیجان انگیز باشد هم بازی های هیجان انگیز را شامل شود و هم قوانین عادلانه دلخواه والدین را دارا باشد و بعد از انجام برنامه های روزانه کودک پاداش های معقول و مناسب تلاشش را دریافت کند .از نکات مهمی دیگری که والدین در برنامه ریزی روزانه خود برای کودک بیش فعال باید بدان توجه کنند تغذیه کودک است. بهتر است در برنامه غذایی او موادی که دارای نگهدارنده های مواد غذایی است مانند کنسرو ها و کمپوت ها نباشد. نوشیدنی های دارای کافیٔن مصرف نکنند، شکلات ها ،رنگ های غذایی ، سس ها ،نوشابه های انرژی زا و شیرین را تا حد امکان از کودک بیش فعال دور نگه دارند زیرا مناسب کودکان بیش فعال نیستند.
باید با کودک بیش فعال بازی های گوناگون انجام داد
این روانشناس در پایان درباره بازی هایی که والدین می توانند با کودک بیش فعال خود انجام دهند بیان داشت:چند بازی مناسب برای کودک بیش فعال که قدرت تمرکز و توجه آن ها را هم افزایش دهد را در درون این برنامه ریزی قرار دهید.مثل بازی فوت کردن توپ های تنیس در مسیر های مشخصی شده با نی تا در درون ظرف قرار داده شده کنار میز بیفتد . چیدن برج تعادل با وسایلی مثل لیوان های پلاستیکی کارت ها یا اسباب بازی های مناسب . جدا سازی مهره های درهم رنگی یا نخود لوبیا های درهم . بازی لب خوانی کلمات و جمله ها از آن دست بازی هایی است که به یادگیری، آموزش و سرگرمی این بچه ها بسیار کمک می کند.بازی راه رفتن روی یک خط به صورت قدم چین و ...
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر