مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران
خودروهای اسقاطی می توانند معاینه فنی بگیرند
رکنا: حسین مقدم گفت:طبق قانون هوای پاک خودروهای فرسوده نمی توانند معاینه فنی بگیرند اما کشور در شرایط خاص قرار دارد. به همین دلیل به خودروهای فرسوده فرصت داده شده تا آخر سال 98 به مراکز معاینه فنی مراجعه کرده و در صورت احراز شرایط لازم، معاینه فنی دریافت می کنند. اما این معاینه فنی خودروهای فرسوده 3ماهه است چرا که این خودروها ایراداتی دارند که پس از برطرف کردن بیشتر از 2-3 ماه دوام نمی آورند.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی رکنا، مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران گفت: طبق قانون هوای پاک خودروهای فرسوده نمی توانند، معاینه فنی بگیرند اما کشور در شرایط خاص قرار دارد و به خودروهای فرسوده فرصت داده شده تا آخر سال 98 به مراکز معاینه فنی مراجعه کرده و در صورت احراز شرایط لازم، معاینه فنی دریافت می کنند.
حسین مقدم با اشاره به وسایل نقلیه عمومی تاکید کرد: قطعا وسایل نقلیه عمومی باید مرحله معاینه فنی را پشت سر بگذارند. وسایل نقلیه عمومی به دلیل کارکرد زیاد باید یکسال بعد از تولید به مرکز معاینه فنی مراجعه کنند، در حالی که خودروهای شخصی با گذشت 4 سال بعد از تولید شامل قانون معاینه فنی می شوند. خودروهای تولید شده قبل از 1393 (خودروهای وارداتی ماقبل 2014) مشمول معاینه فنی می شوند.
وی با اشاره به این که برخی سازمان ها از مینی بوس و اتوبوس های اسقاطی یا فرسوده برای سرویس کارکنان خود استفاده می کنند، افزود: متاسفانه برخی از این خودروها به ویژه خودروهای سنگین عمدتا پلاک عمومی داشته به سن فرسودگی رسیده اند و با دشواری معاینه فنی می گیرند. طبق قانون هوای پاک خودروهای فرسوده نمی توانند معاینه فنی بگیرند اما کشور در شرایط خاص قرار دارد. به همین دلیل به خودروهای فرسوده فرصت داده شده تا آخر سال 98 به مراکز معاینه فنی مراجعه کرده و در صورت احراز شرایط لازم، معاینه فنی دریافت می کنند. اما این معاینه فنی خودروهای فرسوده 3ماهه است چرا که این خودروها ایراداتی دارند که پس از برطرف کردن بیشتر از 2-3 ماه دوام نمی آورند.
مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران درباره معاینه فنی های جعلی گفت: ما متولی مراکز معاینه فنی شهر تهران هستیم ولی. متاسفانه این حقیقت وجود دارد که مراکز معاینه فنی اقماری خارج از شهر تهران با روش نادرست یا جعلی معاینه فنی صادر می کنند. این مراکز مجوز لازم را از وزارت کشور یا ستاد معاینه فنی شهر یا شهرستان دریافت می کنند و نقص در نظارت و کنترل بر مراکز معاینه فنی شهرستان ها یا شهرهای اقماری یکی از علل وجود خودروهای آلاینده در شهر تهران شده است. قانونی وجود ندارد که شهروندان را ملزم کند در شهر خود معاینه فنی بگیرند. اگر اینطور باشد معاینه فنی یک شهروند تهرانی نیز در شهرستانها فاقد اعتبار می شود.
حسین مقدم با بیان این که 3میلیون موتور سیکلت در شهر تهران داریم، تاکید کرد: میزان آلایندگی برخی از موتورسیکلت ها چند برابر یک خودروی استاندارد یورو2 و تعداد این موتور سیکلت ها در تهران زیاد است. از نظر قانون کلیه وسایل نقلیه موتوری باید برای تردد گواهی معاینه فنی اخذ کنند. پلیس نیز به عنوان ضابط قانونی باید از تردد موتورسیکلت های بدون گواهی معاینه فنی جلوگیری کند. مراکز معاینه فنی شهر تهران به 10 خط تست معاینه فنی موتورسیکلت مجهز است اما سالانه تعداد انگشت شماری به این مراکز مراجعه می کنند. با این حال شاهد برخورد پلیس با موتورسیکلت های فاقد معاینه فنی نبودیم.
خبرنگار: پریسا هاشمی
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر