روزه گرفتن بدون سحری ممنوع!

گرچه غذا خوردن آخر شب و خوابیدن کامل در طول شب برای بعضی از روزه­ داران مطلوب به­ نظر می ­رسد اما درواقع، روزه بدون خوردن غذای کامل هنگام سحر اصلا درست نیست.

به گزارش رکنا ، این حالت بدن را در گرسنگی شدیدی قرار می ­دهد و مانع از انرژی کافی در طول­ روز خواهد شد. برای آنکه از عوارض داشتن این عادت غلط غذایی مطلع شوید، بهتر است که این مطلب را تا انتها بخوانید.

عوارض روزه بدون سحری

سحری نخوردن موجب می شود تا طول مدت روزه ­داری افزایش پیدا کند زیرا بدن باید از منابع دریافتی از افطار یا شام برای نیازهای روز و تامین انرژی استفاده کند. زمانی که بدن متحمل گرسنگی بیشتر به­خاطر سحری ­نخوردن قرار می ­گیرد، ریتم طبیعی بدن برای پاکسازی و دفع سموم نیز برهم­ می ­خورد. در این شرایط، بدن در حالت قحطی قرار می­ گیرد و دچار استرس شدید می ­شود که در نتیجه غدد فوق­ کلیه هورمون­ هایی مانند کورتیزول (هورمون استرس) را ترشح می­ کند.

عملکرد سوخت و ساز بدن از طریق هیپوفیز و همچنین عملکرد هورمون­ های تیرویید دچار اختلال شده که در چنین شرایطی به ­جای تجزیه چربی­ ها، عضلات بدن دچار تحلیل می ­شوند. ازطرفی مشکلات دیگری مانند بی­ حوصلگی در طول روز، سردرد، کاهش آب­بدن، ایجاد بوی­ نامطبوع دهان و ولع شدید برای خوردن در وعده افطار نیز از دیگر پیامدهای گرسنگی شدید ناشی از سحری ­نخوردن خواهد بود.

سحری باید کامل باشد، نه سنگین!

سحری، وعده ­غذایی مهم در ماه­ رمضان است که به­ هیچ ­وجه نباید حذف شود اما به ­معنای بدخوری و پرخوری نیست. غذای سحری باید سبک اما مغذی و سرشار از منابع فیبرهای­ غذایی (حبوبات، غلات، میوه ­ها و سبزیجات) باشد. این غذاها، حجم بیشتری از آب را ذخیره کرده و با آزادسازی در طول­ روز موجب کاهش تشنگی و بهبود روند دفع سموم از بدن می­ شوند.

آسیب جدی به کلیه ها با سحری نخوردن

براساس تحقیقات انجام شده آسیب‌های جدی و جبران‌ناپذیر به کلیه‌ها یکی از عوارض روزه بدون سحری است

برای جلوگیری از تشنگی بعد از وعده سحر ۱ یا ۲ لیموترش تازه بخورید. در ماه رمضان شنا و پیاده‌روی کنید، چرا که از گرفتگی عضلات و بروز یبوست پیشگیری می‌کند.

متخصصان تغذیه معتقدند که سحری باید صبحانه کامل و حاوی پروتئین موجود در لبنیات، غلات سبوس­دار و حبوبات باشد. مصرف گوشت­ های سرخ شده با مقدار نمک و روغن فراوان باعث احساس سنگینی در طول ­روز می ­شود و احساس تشنگی را تشدید می­ کند. مصرف یک عدد میوه، پرهیز از نوشیدن چای و قهوه، آهسته غذا خوردن و اجتناب از غذاهای چرب، شور و حجیم از دیگر توصیه ­های تغذیه ای برای وعده سحری است.

بهترین گزینه ها برای سحری

حلیم خانگی به خاطر مقدار فراوان فیبرها، هضم طولانی­ تری(حدود 8 ساعت) دارد که در نتیجه تحمل روزه­ داری را راحت­ تر می­ کند. البته نباید چرب ، پرنمک و خیلی غلیظ باشد.

سالاد فصل شامل سبزیجات خام و پخته همراه با یک منبع پروتئینی مانند سینه­ مرغ و ران بوقلمون آب­پز یا بخارپز می تواند سحری کاملی را تشکیل بدهد. البته افرادی که کلسترول بالایی ندارند، می­ توانند در ترکیب سالادشان از تخم ­مرغ آبپز استفاده کنند.

شیر­برنج کم­ چرب یا فرنی همراه با بادام و کمی عسل یا شیره انگور نیز پیشنهاد سالم و مفیدی برای سحری هستند که در کنار تامین انرژی بالا، تحمل گرسنگی را افزایش می­ دهند. آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

ترجمه: مریم سادات کاظمی

وبگردی