تسکین درد بیماری هموروئید با خوردن خرما

خرما میوه‌ای قدیمی است و از درختی به عمل می‌آید که جزو تیره نخل هاست و در مناطق نیمه گرمسیری و گرمسیری پرورش می‌یابد. عده‌ای خاستگاه خرما را هندوستان می‌دانند و باستان شناسان معتقدند کاشت این درخت به پنج هزار سال پیش برمی گردد. این میوه به علت داشتن منیزم ضدسرطان بوده و همچنین برای شنوایی، بینایی، درد کمر، درد مفاصل، درمان سینه و ریهمفید است. خرما به علت داشتن منیزیم، انرژی عضلانی بدن را تقویت می‌کند و نیروی عمومی بدن را افزایش می‌دهد و به علت داشتن فسفر و منیزیم موجب تقویت حافظه می‌شود.

همچنین خرما جایگزین مناسبی برای مصرف شیرینی و دسر است؛ خرما نوعی دسر و شیرینی سالم برای بدن و روح است که علاوه بر برطرف کردن میل شیرینی خوردن، سریع به انسان انرژی می‌دهد و این انرژی برای مدت طولانی در بدن باقی می‌ماند.

در این گزارش علاوه بر بیان خواص، خرما عنوان شده است که اگر هر روز به مدت یک هفته این میوه شیرین و لطیف را مصرف کنیم می‌توان منتظر نتایج زیر باشیم.

۱- کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ

مصرف روزانه سه عدد خرما علاوه بر اینکه باعث می‌شود غذا به روش سالمی در سیستم گوارشی حرکت کند، روده را عاری از باکتری‌های مضر می‌سازد. همچنین زمانی که دستگاه گوارش و روده فعالیت خوبی داشته باشند در این صورت روده بزرگ نیز سالمخواهد بود که در نتیجه خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ کاهش می‌یابد.

یک مطالعه که توسط محققان گروه علوم غذایی انجام شد، نشان داد که سلامت روده بزرگ در افرادی که خرما مصرف می‌کنند بیشتر است. دلیل آن این است که خرما موجب افزایش رشد باکتری‌های خوب و مهار رشد سلول‌های سرطانی در روده بزرگ می‌شود.

۲- تأمین سریع انرژی

خرما حاوی قندهای طبیعی، گلوکز، فروکتوز و ساکاروز است، بنابراین مصرف خرما باعث تأمین سریع انرژی می‌شود و این انرژی بر خلاف انرژی نوشیدنی‌ها و شکلات‌ها مدت طولانی در بدن باقی می‌ماند زیرا خرما حاوی مواد سالم دیگری مانند فیبر، پتاسیم، منیزیم، ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها نیز هست که باعث می‌شود سطح انرژی حاصله از خرما را تقویت کنند و باعث شوند که این انرژی به سرعت از بین نرود.

۳- تقویت سلامت دستگاه گوارش

از دیگر فواید مصرف خرما این است که باعث عملکرد منظم و صحیح دستگاه گوارش می‌شود. با مصرف تنها سه عدد خرما، ۱۲ گرم فیبر در بدن آزاد می‌شود که این میزان ۴۸ درصد میزان فیبر توصیه شده برای مصرف روزانه است.

مصرف میزان مناسب انواع فیبر از طریق جلوگیری از ابتلاء به یبوست و تقویت حرکات منظم روده، به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند.

خرما حاوی نوع مناسب فیبر برای تقویت دستگاه گوارش است. یک مطالعه که در مجله انگلیسی «تغذیه» منتشر شده بود، نشان داد افرادی که روزی هفت عدد خرما به مدت ۲۱ روز مصرف کرده بودند نسبت به افرادی که خرما مصرف نکرده بودند، از عملکرد تقویت شده دستگاه گوارش برخوردار بودند و شکم آنها کارکرد طبیعی و تقویت شده‌ای داشت.

۴- مصرف خرما انسان را باهوش‌تر می‌سازد

خرما حاوی ویتامین B6 است که با کمک به ساخت سروتونین و نوراپی‌نفرین باعث تقویت عملکرد مغز می‌شود.

سروتونین به نوبه خود خلق و خوی انسان را تنظیم می‌کند و نوراپی نفرین به بدن در مقابله با استرس کمک می‌کند. نتایج یکتحقیق نشان داده است که سطح کم ویتامین B6 با ابتلاء به افسردگی ارتباط دارد. بنابراین زمانی که مغز فارغ از استرس است و از نظر خلق و خوی در وضعیت خوبی بسر می‌برد، انسان برای فراگیری و حفظ اطلاعات آماده و هشیار است.

۵- درمان هموروئید

هموروئیدها رگ‌هایی در مقعد و راست روده هستند که ملتهب و متورم شده‌اند. این وضعیت اغلب به واسطه یبوست ایجاد می‌شود که به بخش انتهایی دستگاه گوارش فشار شدیدی وارد می‌کند. هموروئید یک وضعیت بد و اغلب بسیار دردناک اما قابل درمان است و حتی با تغییر رژیم غذایی می‌توان یبوست را کاهش و این وضعیت را التیام داد. بسیاری از پزشکان یک رژیم غذایی پر فیبر را توصیه می‌کنند که شامل خرما می‌شود؛ زیرا خرما با حرکت دادن مناسب غذا در دستگاه گوراش می‌تواند باعث التیام هموروئید شود.

۶- تقویت سلامت قلب و سیستم قلبی- عروقی بدن

این میوه کوچک حاوی پتاسیم است که مشخص شده موجب پایین آمدن میزان کلسترول بد (LDL) می‌شود. کلسترول بد با مسدودکردن شریان‌ها موجب ابتلاء به سکته مغزی و حتی حمله قلبی می‌شود. یک مطالعه بر روی زنان مسن نشان داد که مصرف زیاد پتاسیم با کاهش خطر ابتلاء به سکته مغزی و حتی میزان مرگ و میر ارتباط دارد.

بنابراین با سرمایه‌گذاری در زمینه مصرف خرما – حتی مصرف چند عدد خرما در یک بازه زمانی طولانی – می‌توان شاهد فواید سلامتی طولانی مدت و بادوام این میوه کوچک بود که انسان را شادتر از قبل می‌سازد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.