رمز ارزها؛ فرصت تحریم‌شکنی یا بستر پولشویی؟

پوردهقان در گفتگو با خبرنگار پارلمانی رکنا، با استناد به گزارش‌های بین‌المللی خاطرنشان کرد: «بررسی‌ها نشان می‌دهد ایران و روسیه به شکل قابل توجهی از رمزارزها برای مبادلات تجاری خود استفاده می‌کنند. این فناوری در شرایط تحریمی توانسته روزنه‌ای برای ادامه مراودات اقتصادی ایجاد کند.»

اگر چه به گفته وی، حجم قابل توجهی از تجارت خارجی کشور در این بستر انجام می‌شود، اما در عین حال هشدار داد که همین ویژگی‌های رمزارزها می‌تواند به معضلی برای اقتصاد کشور تبدیل شود: «متأسفانه ماهیت ناشناس و غیرقابل ردیابی رمزارزها، آن را به ابزاری ایده‌آل برای پولشویی و فعالیت‌های غیرقانونی مانند قاچاق در حوزه های مختلف از جمله مواد مخدر تبدیل کرده است. بسیاری از جرائم مالی در این تاریکخانه دیجیتالی انجام می‌شود.»

مصطفی پوردهقان در پاسخ به این سوال که "چرا نمی‌توان این حوزه را به طور کامل قانونمند کرد؟ "چنین گفت: «ماهیت فرامرزی رمزارزها باعث می‌شود کنترل کامل آن ممکن نباشد. حتی کشورهای پیشرفته هم نتوانسته‌اند به طور صددرصد بر این فضا مسلط شوند، هرچند توانسته‌اند کنترل نسبی بر آن اعمال کنند.»

 نماینده اردکان در مجلس دوازدهم به اختلاف نظرها در مورد نحوه برخورد با این پدیده اشاره کرد و افزود: «در ابتدای بحث قانون‌گذاری، نگرانی‌هایی وجود داشت که ممکن است با سخت‌گیری بیش از حد، این روزنه اقتصادی را از دست بدهیم. حتی در بانک مرکزی برخی معتقدند باید احتیاط کرد تا این امکان برای مبادلات اقتصادی باقی بماند. اما به هر حال باید برای شفاف‌سازی این فضا تلاش کنیم.»

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در پایان تأکید کرد : یافتن تعادل میان بهره‌برداری از فرصت‌ها و مقابله با تهدیدات رمزارزها، نیازمند تدبیر و برنامه‌ریزی دقیق است. لذا با توجه به ماهیت خاص این فناوری، باید راهکارهای نوآورانه‌ای برای نظارت و کنترل آن طراحی شود.

اخبار تاپ حوادث