باید و نبایدهای تغذیه ای فصل امتحانات/چگونه شب های امتحان شاداب باشیم؟

تغذیه فصل امتحانات:دانش آموزان و دانشجویان برای اینکه در زمان امتحانات با افت قند خون مواجه نشوند باید وعده‌های غذایی اصلی و میان وعده‌ها را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانند.قندهای ساده مانند قند، شکر، آبنبات، شیرینی و شکلات، خرما و آبمیوه به سرعت قند خون را افزایش می‌دهند و سپس افراد با افت قند خون مواجه می‌شوند؛ اشخاص پس از مصرف قند‌های ساده برای مدت کوتاهی احساس شادابی و نشاط دارند اما پس از آن دچار رخوت و سستی می‌شوند، بنابراین دوباره به مصرف قندهای ساده روی می‌آورند و در طولانی مدت دچار اضافه وزن و چاقی می‌شوند. دانش‌آموزان و دانشجویان در زمان امتحانات باید قندهای کمپلکس (پیچیده) مانند نان، برنج، ماکارونی و سیب‌زمینی را بیشتر استفاده کنند. نوشیدنی‌های کافئین‌دار مانند قهوه اثر ۲ گانه‌ای دارند به این صورت که برخی از افراد با مصرف این ترکیبات هوشیار و برخی از آنها خواب‌آلود می‌شوند. بنابراین در صورتی‌که نوشیدنی‌های کافئین‌دار مانند چای و قهوه به هوشیاری ما کمک کنند، می‌توانیم از این نوشیدنی‌ها در زمان امتحانات در حد متعادل استفاده کنیم.

محافظت از قلب Heart و کلیه:محققان دریافته اند که عملکرد کلیه بر سلامت قلب اثر مستقیم دارد؛ کلیه‌ها در تصفیه و حذف مواد زائد خون نقش اساسی داشته و در کنترل میزان فشار خون موثر هستند.جالب است بدانید رعایت برخی نکات پزشکی می‌تواند در سلامت کلیه و قلب مفید باشد؛ توجه به میزان فشار خون، عدم استعمال دخانیات، پرهیز از مصرف زیاد نمک و شکر و چربی‌های اشباع و همچنین انجام روزانه ورزش؛ از جمله توصیه هایی است که با عمل به آن‌ها می‌توانید همزمان از سلامت قلب و کلیه خود مطمئن باشید.

ویتامین D :قرار گرفتن در معرض نور خورشید، آسان ترین راه برای ساخته شدن ویتامین D در بدن است؛ اما کمبود این ویتامین یکی از مشکلات شایع در افراد است.موقعیت یک منطقه جغرافیایی با توجه به زاویه تابش نور خورشید بر میزان جذب ویتامین D در میان ساکنان آن منطقه اثر گذار است؛ به طوری‌که افراد ساکن در شهر‌های شمالی کشور بیشتر در معرض کمبود ویتامین D قرار دارند؛ همچنین افراد چاق نیز بیشتر با کمبود این ویتامین مواجه‌اند زیرا بافت چربی بدن آن‌ها مانع از جذب کامل ویتامین D می‌شود.خانم‌ها نیز کمتر از آقایان این ویتامین را جذب می‌کنند؛ نوع پوشش و استفاده بیشتر از کرم‌های ضد آفتاب و ضد چروک از عواملی است که موجب جذب کمتر ویتامین D در زنان شده است.

پیاده روی :بسیاری از افراد عادت دارند برای شروع یک روز تازه قهوه مصرف کنند؛ اما قهوه حاوی کافئین و اعتیادآور است؛ به همین دلیل اگر روزی فرصت نوشیدن قهوه را نداشته باشید، احتمالا با سردرد مواجه می‌شوید؛ همچنین قهوه جرم Crime دندان‌ها را بیشتر کرده و مصرف شکر همراه آن، به افزایش قند خون منجر می‌شود.به نظر می‌رسد پیاده روی صبحگاهی بهترین جایگزین مصرف قهوه باشد؛ بهتر است کمی از مسیر منزل تا محل کار خود را پیاده بروید تا روزی با نشاط و پر انرژی را تجربه کنید.

روغن کنجد :جالب است بدانید روغن کنجد، بر خلاف روغن‌های معمولی کلسترول مضر را کاهش داده و با حفظ فشار طبیعی خون، فشار خون بالا را پایین می‌آورد؛ روغن کنجد اضطراب را هم کاهش داده و به تقویت گردش خون کمک زیادی می‌کند.به خاطر داشته باشید که زیاده‌روی در مصرف هر چیزی مضر است؛ یک قاشق چایخوری روغن کنجد، تقریبا ۴۵ کیلو کالری انرژی دارد.

کاهش باروری :رعایت نکردن برخی نکات تغذیه‌ای به کاهش باروری در زنان منجر می‌شود؛ برای مثال مصرف بیش از اندازه غذا‌های دریایی موجب افزایش سطح جیوه خون شده و در باروری خانم‌ها اثر منفی دارد؛ همچنین مصرف بیش از حد کافئین در روز یعنی نوشیدن روزانه بیش از پنج فنجان قهوه با کاهش قدرت باروری در زنان همراه بوده و حتی احتمال سقط جنین را هم افزایش می‌دهد.

مکمل‌های هورمونی :مکمل‌های هورمونی حاوی مقادیر زیادی «استروئیدآنابولیک» هستند؛ این ماده با داشتن اثر «آنابولیکی»، با تحریک بدن موجب ساخت عضله می‌شود، اما به دلیل داشتن اثر «آندروژنی» با عوارضی مانند ناباروری در مردان همراه هستند.افزایش کلسترول خون، طاسی، افزایش مو‌های زائد بدن، کلفتی صدا و آکنه از عوارض مکمل‌های ورزشی غیرمجاز هستند.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی