چرا تزریق واکسن آنفلوآنزا اهمیت دارد؟

در نیمکره جنوبی به ویژه استرالیا در زمستان اخیر بسیاری از سالمندان به بیماری آنفلوآنزا مبتلا شده اند به همین دلیل کارشناسان هشدارمی دهند افراد سالمند، کودکان، زنان باردار، افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن از جمله سرطان یا ضعف سیستم ایمنی در صورت نداشتن منع پزشکی حتماً در سال جاری واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند.کارشناسان استرالیایی در زمستان امسال ابتلای بیش از ۱۰۰ هزار نفربه ویروس H۳N۲ را تایید کرده اند و حال بسیاری از مقامات بهداشتی در کشور‌های مختلف دنیا نگران ابتلای افراد به این بیماری در فصول سرد سال هستند.

براساس گزارش‌ها در سال ۱۹۶۸ بیش از یک میلیون نفر در اثر ابتلا به آنفلوآنزای فصلی در کشور هنگ کنگ جان خود را از دست داده اند؛ کارشناسان هشدار می‌دهند تنها در کشور آمریکا سالانه بر اثر بیماری آنفلوآنزا بیش از ۲۴ هزار نفر جان خود را از دست می‌دهند که سال گذشته از این تعداد حدود ۱۰۵ نفر کودک خردسال بوده اند.

از جمله راه‌های پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا، مصرف مواد غذایی سالم شامل میوه و سبزی‌های تازه، حبوبات و غلات، پروتئین و مواد لبنی کم چرب، خودداری از تماس مستقیم و محافظت نشده با افراد بیمار، شستن منظم دست ها، ورزش، مصرف مکمل‌های ویتامینی، مشاوره با متخصص و تزریق واکسن آنفلوآنزا، استفاده از ماسک و استفاده از لباس گرم و مناسب است.به دلیل نامشخص بودن نوع ویروس آنفلوآنزای فصلی در هر سال کارشناسان تزریق واکسن را راه حلی مناسب برای افزایش قدرت مقاومت بدن در مقابل این بیماری می‌دانند.

همچنین مراجعه دیر هنگام به پزشک، ناپرهیزی و مصرف نکردن دارو، کمبود استراحت و ضد عفونی نکردن وسایل فرد می‌تواند سبب تشدید علائم بیماری، بروز مسمومیت خونی یا ذات الریه و حتی مرگ فرد براین اثر و سرایت بیماری به عده زیادی از اطرافیان شود.

تزریق واکسن آنفلوآنزا معمولاً عارضه جانبی خاصی ندارد، زیرا ویروس مرده است و تنها ممکن است فرد با اندکی تب و مواردی از این دست چند روز پس از تزریق مواجه شود. اما در افراد مبتلا به بیماری یا افرادی که دچار گونه‌هایی از حساسیت هستند تزریق واکسن باید با نظارت کامل پزشک انجام شود.
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی