نجات 41 مسافر شهرهای شمالی از مرگ در دریا + جزییات
حوادث رکنا: نجات جان ۴۱ مسافر ناتوان در فن شنا از آغاز اجرای طرح سالمسازی دریای خزر در سال جاری توسط ناجیان غریق مازندران باعث شده تا پرونده زندگیشان با غرق در دریا بسته نشود.
به گزارش رکنا، سالمسازی دریا عنوان طرحی که مسوولان برای کاهش غریق در مازندران طی یک دهه اخیر اجرا کردند و برای اجرای آن ناجیان غرق در سواحل مستقر هستند و ضمن هشدار به مسافران درباره نقاط خطرناک برای شنا افرادی که غرق می شوند را نجات می دهند.
سواحل و دریای خزر در مجاورت مازندران همواره یکی از حادثه خیزترین آب های کشور محسوب می شود که هر ساله صدها مسافر و بومی را به کام مرگ می کشاند. عمق متغیر، وجود گرداب های زیرسطحی، ساخت و سازهای چندین دهه پیش در زمان پسروی دریا و ورود رودخانه ها و ایجاد جریانات کششی هرکدام باعث شده تا سواحل مازندران میزبان غرقی های بیشماری باشد که اغلب نیز مسافر و بی توجه به هشدارها هستند.
تداوم حادثه خیزی سواحل مازندران که با بی توجهی و سهل انگاری شناگران همراه است سبب شد تا از سال ۱۳۹۱ پروژه ای با عنوان طرح سالمسازی دریا با هدف کاهش غرق شدگان از طریق استقرار ناجیان غریق در مناطق حادثه خیز دریا، همراه با ارائه خدمات برای گردشگران در سواحل مازندران اجرا شود.
بیش از ۱۵ دستگاه اجرایی و دولتی در اجرای طرح سالمسازی دریا که از اول خرداد هرسال آغاز به کار می کند، مشارکت دارند و دیگر نیازی به توضیح نیست که چرا این طرح نتوانسته موفق عمل کند. همین چند پارگی و موازی کاری به همراه مسئولیت ناپذیری نهادهای دخیل باعث شده است که طرح سالمسازی دریا از استقرار نصف و نیمه ناجیان غریق در برخی مناطق ساحلی پا را فراتر نگذارد.
از سوی دیگر مسوولان طی سال های گذشته همواره موفقیت طرح دریا را در کاهش مرگ و میر و غرق شدگان تبلیغ کردند، درحالی که هدف این طرح همان طور که گفته شد بسیار وسیع تر است و نظرسنجی های رسمی نیز عدم استقبال از آن را حکایت میکند.
از پارسال رویه اجرای این طرح تغییر کرده است و با دستور سید محمود حسینی پور استاندار وقت مازندران، جمعیت هلال احمر استان به عنوان مسوول کمیته پیشگیری و کاهش غریق مشخص شد.
مدیر عامل جمعیت هلل احمر استان مازندران به عنوان مسوول این کمیته روز دوشنبه در گزارشی به خبرنگار ایرنا آمار تجمیعی خدمات امدادی و درمانی کمیته پیشگیری و کاهش غریق طرح ساحلی استان را اعلام کرد.
غلامعلی فخاری افزود: کمیته پیشگیری و کاهش غریق طرح ساحلی ۱۴۰۳ استان، در بازه زمانی نهم خرداد ماه با جانمایی سه پایگاه ثابت دریایی، ۵۰ پست سیار موتوری، سه کمپ چادر سلامت، روزانه با گَشت زنی ۱۸۱ نفر نیروی عملیاتی و استقرار یک هزار و ۲۵۰ ناجی غریق فعالیت می کند.
وی ادامه داد: به کارگیری ۳۴ دستگاه آمبولانس، ۱۳ دستگاه خودروی کمکدار، ۵۰ دستگاه موتورسیکلت امدادی، ۲ دستگاه موتورلانس در طول ۴۷۳ کیلومتر نوار ساحلی دریای خزر در مازندران از دیگر اقدامات انجام شده در این طرح است.
به گفته مدیر عامل جمعیت هلال احمر مازندران به پاس تلاش های صورت گرفته ناجیان غریق این نهاد تاکنون ۴۱ غریق نجات یافتند و به زندگی بازگشتند.
وی ادامه داد: همچنین در درمان سرپایی ۳۱۷ نفر و انتقال چهار نفر مصدوم به مراکز درمانی در این مدت انجام شد.
فخاری بیشترین تعداد نجات یافته از دریای خزر در این مدت را مربوط به سواحل بابلسر با ۲۰ غریق، عباس آباد با هشت غریق، تنکابن با چهار غریق برشمرد و گفت: بیشترین تعداد مصدومان انتقالی دریایی و ساحلی مربوط به سواحل عباس آباد سه نفر و بابلسر یک نفر است.
وی توضیح داد: بیشترین تعداد خدمات مراجعه حضوری در سواحل استان مربوط به سواحل محمودآباد ۸۸ نفر نفر درمان سرپایی، فریدونکنار ۳۵ نفر نفر درمان سرپایی و سرخرود ۳۲ نفر نفر درمان سرپایی است.
ارسال نظر