فاصله زمانی مناسب تزریق دُز دوم و اول واکسن کرونا چقدر است؟
رکنا: یک متخصص فیزیولوژی پزشکی گفت: بازه زمانی برای تزریق دو دز واکسن کرونا توسط دانشمندان براساس بیشترین میزان اثربخشی تعیین شده، بنابراین اشخاص قبل از زمان تعیین شده دز دوم را تزریق نکنند.
تزریق عمومی واکسن کرونا مهمترین راهکار پیشگیری از همه گیری این ویروس محسوب می شود. ایران از جمله کشورهای تولیدکننده واکسن کرونا است، اما با توجه به تاخیر در تولید انواع واکسن کرونا ایرانی، همچنان نیاز به واردات واکسن کرونا در کشورمان احساس می شود. همچنین باید توجه داشت که کند پیش رفتن روند تامین و تزریق عمومی واکسن کرونا در ماه های گذشته منجر به بروز موج پنجم کرونا در کشورمان شده است.
به گزارش رکنا، محمدرضا رئوفی، متخصص فیزیولوژی پزشکی گفت: بازه زمانی برای تزریق دو دز واکسن کرونا توسط دانشمندان براساس بیشترین میزان اثربخشی تعیین شده، بنابراین اشخاص قبل از زمان تعیین شده دز دوم را تزریق نکنند.
وی افزود: تزریق واکسن کرونا یک تا دو روز قبل از زمان تعیین شده خطرساز نخواهد بود، اما تغییر این بازه زمانی به مدت مثلا یک هفته میتواند اثربخشی و کارایی واکسن را تحت تاثیر قرار دهد.
وی تصریح کرد: هر یک از واکسنهای ساخته شده و همچنین سیستم ایمنی بدن هر انسان با یکدیگر متفاوت است، اما به طور معمول بازه زمانی برای تزریق دو دز واکسن بیشترین میزان اثربخشی را به دنبال خواهد داشت.
رئوفی توضیح داد: تزریق دز اول واکسن کرونا باعث تحریک سیستم ایمنی شده و بدن را برای مواجهه با عوامل بیماری فعال میکند و تزریق زودهنگام دز دوم میتواند تقویت ایمنی دز اول را با اختلال روبهرو کند.
وی افزود: در صورت ابتلا به کرونا پس از تزریق دز اول نیز دز دوم واکسن باید متوقف شود. تزریق دز دوم در این وضعیت میتواند سبب علائم شدید کرونا شده و همچنین کارایی واکسن را مختل سازد.
این استاد علوم پزشکی گفت: ابتلا به کرونا در حقیقت با ساخت پادتن در بدن همانند یک واکسن طبیعی عمل میکند. سنجش میزان آنتیبادی در بدن نیز میتواند به صورت دقیق سطح ایمنی سیستم بدن را نمایش ندهد، بنابراین در صورت ابتلا به بیماری نیز از تزریق دز دوم خودداری شود.
منبع: ایرنا
ارسال نظر