آموزش بورس به زبان ساده

در گذشته برای وارد شدن و کار کردن در بازار، اکثر افراد از شاگردی کردن برای دیگران شروع می کردند وپس از چند سال شاگردی کردن برای خودشون یک حجره در بازار می خریدند و در نهایت به یک تاجر تبدیل می شدند. این اتفاق هنوزم در بازار هایی مثل بازار آهن تهران و ... رخ میده. برای موفق شدن بازار های مالی مثل بورس هم، تو باید در ابتدا آموزش ببینی و بعد از اون تجربه کسب کنی و بعد از دو تا سه سال به یک سرمایه گذار ماهر تبدیل بشی. در این مقاله می خواهیم درباره آموزش بورس با شما صحبت کنیم.

به طور کلی سه قسمت اصلی در آموزش بورس وجود داره:۱-آموزش تحلیل تکنیکل۲-آموزش تحلیل بنیادی۳- آموزش مدیریت سرمایه

تحلیل تکنیکال:

تحلیل تکنیکال، علم آنالیز و بررسی نمودارهای بورسی، با استفاده از ابزارهای تحلیل در بازارهای مالیه. به زبان ساده تر ما میاییم نمودار قیمت- زمان رو با استفاده از ابزارهایی تحلیل می کنیم. در تحلیل تکنیکال باید سه تا اصل رو بپذیریم.

۱-همه اطلاعات، توی قیمت یه سهم هست. یعنی تمامی اتفاقات اجتماعی و سیاسی و ... که میوفته در نمودار قیمت سهم خودش رو نشون میده.

۲- آینده شبیه به گذشته است و تاریخ تکرار می شود. تحلیل گر ها اعتقاد دارند هر اتفاقی که چندین بار رخ داده، احتمال دارد که باز هم رخ بده.

۳-بازار همیشه یک روند دارد و معامله گران، بر اساس روند بازار معامله می‌کنند. معامله طبق روند اهمیت خیلی زیادی داره. مثلاً اگر روند بازار صعودیه نباید در خلاف جهت بازار معامله کنیم و جهت روند بازار همیشه مثل یک دوست برای ماست و به ما کمک می کنه که راحت تر سود کنیم.

تحلیل بنیادی:

تحلیل بنیادی به این معنی هستش که ما بریم بنیادی یک سهام رو بررسی کنیم. به عبارتی از ریشه ببینم که ارزش اون شرکت چقدره، برنامه های آینده شرکت چیه؟  به طور کلی در تحلیل بنیادی چهار حوزه رو تحلیل می کنیم.

تحلیل وضعیت اقتصادی کشور:

همیشه اتفاقاتی که در اقتصاد یا حوزه های دیگه ای در کشور رخ میده، تاثیر خودش رو در بازار بورس و نمودار قیمت ها میزاره. مثلاً یک شخصیت سیاسی از دنیا میره یا این که اتفاقی در بحث بین المللی میوفته. برای مثال وقتی که ترامپ برجام رو از بین برد و بعدش در مجلس برجام رو آتش زدن، تاثیر خودش رو روی قیمت ها گذاشت.

تحلیل صنعت

در این قسمت صنعتی که سهام مورد نظر ما در اون قرار داره رو تحلیل می کنیم. برای مثال اگر بخواهیم سهام شرکت خودرو( ایران خودرو) رو بخریم، باید به طور کلی صنعت خودرو کشور رو بررسی کنیم و ببینیم که روند رشد صنعت خودرو مثبت بوده یا منفی، چقدر روی شاخص کل اثر گذار بوده و ...

تحلیل وضعیت شرکت

در این قسمت میایم وضعیت شرکتی که قصد داریم سهامش رو بخریم، بررسی می کنیم.

مثلاً بررسی می کنیم که فلان شرکت بدهی داره یانه؟ چقدر سود ساز بوده و در گذشته چه عملکردی داشته و...

بررسی برنامه‌های آتی و آینده‌ی نماد

در این مورد برنامه هایی که سهام مورد نظر برای آینده خودش داره رو بررسی می کنیم و می بینیم که تا چه مقدار کشش سود دادن رو داره.

مدیریت سرمایه:

اگر در هر دو مورد بالا متخصص هم که باشی، تا زمانی که این مورد آخر رو رعایت نکنی نمی تونی سود های خوبی رو تجربه کنی. مدیریت سرمایه یا به عبارتی مدیریت ریسک چند تا اصل ساده داره که اگر اونها رو رعایت کنی، هرگز ضرر های بزرگی رو تجربه نمی کنی. البته امکان داره که گاهی ضرر های کوچکی رو تجربه کنی اما در کل و در دراز مدت که نگاه کنی روند مثبتی خواهی داشت.

همه تخم مرغ هات رو در یک سبد نزار:

همونطور که اگر همه تخم مرغ ها در یک سبد باشه، وقتی که سبد از دستت بیوفته زمین،‌ همش میشکنه، اگر همه پولت رو در یک سهام بزاری وقتی که ضرر کنه همه پولت رو از دست میدی. حالا چطور همه پولمون رو در یک سهم قرار ندیم؟

کن در سبد سرمایه گذاری خودت از صنعت های مختلف سهام بخری. مثلاً یکی از سهام هات از شرکت های دارویی باشه، یکی دیگشون از خودرویی ها، یکی از پتروشیمی.

این طوری وقتی که صنعت دارویی میریزه، خودرویی ها هنوز پا بر جا هستن.

البته نباید تعداد سهام هات هم خیلی زیاد باشه چون که پیگیری کردن اونها سخت میشه مثلاً اگر ۵۰ میلیون سرمایه داری حداکثر باید ۵ تا سهام ا ز صنعت های مختلف بخری.

ریسک به ریوارد:

یکی دیگه از روش های مدیریت سرمایه رعایت کردن بحث ریسک به ریوارده. در هر معامله ای که شرکت می کنی باید سودت سه برابر ضررت باشه. مثلاً اگر طبق تحلیل هات در یک معامله اندازه ۱۰ هزارتومن ضرر می کنی باید مقدار سودت ۳۰ هزار تومن باشه در غیر این صورت نباید وارد معامله بشی.

خیلی از افراد هستند که در بازار بورس فعالیت می کنند و تحلیل تکنیکال و بنیادی هم کار کردن ولی نتونستن نتیجه بگیرن. اگر می خوای جز اون دسته نباشی باید در هر حوزه خیلی عمیق بشی و مدیریت ریسک رو هم کاملاً یاد بگیری. ما در سایت ماهان تیموری آموزش های زیادی  در زمینه ایده سازی برات گذاشتیم که می تونی با استفاده از اونها خیلی اصولی تحلیل تکنیکال و بنیادی  و مدیریت سرمایه و  هرچیزی که برای سود کردن در بازار و آموزش بورس بهش نیاز داری رو برات قرار دادیم.

وبگردی