به گزارش رکنا،
مجری طرح از احتمال آبگیری سد چم شیر در سال آینده خبر داد / مخالفت وزارت نفت با آبگیری چم شیر سیاسی است!
رکنا: مجری طرح سد چمشیر گفت: با توجه به برنامه زمان بندی سعی داریم بعد از طی مراحل قانونی آبگیری سد چمشیر را امسال انجام دهیم اما این احتمال وجود دارد که آبگیری این سد به سال آینده موکول شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، محمود محضرنیا ظهر امروز شنبه 26 آذر ماه در نشست خبری در خصوص سد چمشیر اظهار کرد: سد چمشیر بزرگترین سد RCC کشور است که روند مطالعاتی این طرح از سال 77 انجام گرفته است و بسیاری از مسایل و ابهاماتی که در این روزها پیرامون این طرح مطرح می شود در جلسات کارشناسی مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه تمامی پروژه های عمرانی تبعاتی را متوجه محیط زیست می کنند و این امری انکار ناپذیر است، افزود: در مورد وجود چاه های نفت قبلا با نمایندگان وزارت نفت به جمع بندی رسیدیم و توافقات مکتوبی را با آنها داشته ایم اما برخی از این ابهامات این روزها در فضاهای غیرکارشناسی مطرح می شود.
مجری طرح سد چمشیر بیان داشت: اختلافات مطرح شده توسط وزارت نفت در خصوص احداث این سد جنبه سیاسی دارد وگرنه مسایل ما با وزارت نفت سال 96 حل شده است.
وی در پاسخ یکی از خبرنگاران که آیا حکمیت نهاد ثالث را در مورد آبگیری این سد قبول دارند یا خیر؟ عنوان کرد: ما حکمیت مرکز پژوهش های مجلس، سازمان برنامه و بودجه و سازمان محیط زیست را در مورد این آبگیری این سد قبول داریم و اگر آنها مخالف آبگیری این سد باشند ما نظر آنها را قبول خواهیم کرد.
محضرنیا گفت: برای آبگیری این سد دو مرحله وجود دارد و ما باید در این دو مرحله مجوزهای لازم را دریافت کنیم در این مراحل کمیته هایی متشکل از نمایندگان نهادهای مرتبط حضور دارند و قبل از طی این دو مرحله آبگیری انجام نخواهد شد.
مجری طرح سد چمشیر اضافه کرد: برخی از ادعاها که عنوان می کند بعد از آبگیری مخزن سد 500 هزار تن نمک در رودخانه زهره حل خواهد شد ادعای درستی نیست و در این خصوص مرکز پژوهش های مجلس نیز ایراداتی را به طرح وارد کرده است که گزارش نهایی پاسخ به این ایرادات را امروز برای آنها ارسال کردیم.
وی بیان کرد: پیمانکار این مجموعه یک شرکت چینی است که تامین مالی آن را نیز بر عهده داشت. این پیمانکار یکی از بهترین پیمانکاران سد ساز در دنیا است و این مساله که فشارهایی از سوی پیمانکار چینی برای آبگیری وجود دارد درست نیست زیرا مباحث این حوزه حقوقی و فنی است.
محضرنیا تصریح کرد: این پروژه توسط این شرکت چینی 230 میلیون یورو فاینانس شده بود و 55 میلیون یورو در فاز افزایش به آن اضافه شده است و دوره بازپرداخت آن 5 ساله است.
مجری طرح سد چمشیر گفت: سوال ما از منتقدان این است که چرا پروژه ای که سالهاست روند مطالعات و احداث آن به طول انجامیده و تمامی مراحل آن در رسانه ها مورد بحث و گفت و گو قرار گرفته اکنون و در زمان آبگیری مورد حجمه های غیرکارشناسی انجام می گیرد؟
وی در پایان بیان کرد: در طی دو ماه گذشته و بعد از دستور رییس سازمان محیط زیست برای ارزیابی مجدد این پروژه یک تیم کارشناسی در محل حضور پیدا کردند و مسایل فنی را از نزدیک مورد بررسی قرار دادند و به مطالعاتی که از پیش انجام یافته بود صحه گذاشتند.
ارسال نظر