افزایش 31.3 درصدی درآمد ایران از گردشگری در سال 2020 / نحوه تبادلات بانکی و انتقال پول نقد، بزرگترین چالش گردشگران

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، ایران به علت قدمت تاریخی بالا و درخشان در فرهنگ و تمدن، تنوع فرهنگی، نژادی، زبانی و ده ها جاذبه گردشگری قابلیت به ارمغان آوردن جایگاه ممتازی در صنعت گردشگری دارد؛ اما چرا چنین چیزی را در سطح جامعه نمی بینیم؟ در این راستا با معاون سید عزت الله ضرغامی به گفت و گو پرداختیم.

درآمد ایران از گردشگری در سال 2020، 31.3 درصد افزایش داشته است

علی اصغر شالبافیان ، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی در گفت و گو با رکنا در پاسخ به اینکه درآمد ایران در سال گذشته از گردشگری چقدر بوده است؟ گفت: بر اساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد، مجموع هزینه کرد گردشگران بین المللی در سال 2021، 2.5 میلیارد دلار معادل 104710 میلیارد ریال بوده است که نسبت به سال 2020، 31.3 درصد افزایش داشته است. 

او با اشاره به برنامه های این وزارتخانه برای توسعه درآمدها از طریق گردشگری دارد گفت: با توجه به رکود حاکم بر صنعت گردشگری جهانی در دوران شیوع ویروس کرونا و توجه کشورها به گردشگری داخلی و بازگشایی تدریجی فعالیت ها، یکی از مهمترین برنامه های افزایش درآمدهای گردشگری، افزایش تعداد گردشگران ورودی با رعایت پروتکل های بهداشتی است.

شالبافیان افزود: ایجاد بستر و زمینه افزایش هزینه کرد گردشگران خارجی از دیگر برنامه های افزایش درآمدهاست. بازگشایی مرزها با همکاری دستگاه های مربوطه به گونه ای که سلامت شهروندان و گردشگران به خطر نیفتد یکی از مهم ترین اقداماتی بود که در راستای افزایش تعداد گردشگران ورودی صورت گرفت. ایجاد تاسیسات و خدمات گردشگری و حمایت از سرمایه گذاری بخش خصوصی به منظور توسعه امکانات و خدمات در مناطق مختلف کشور با تاکید بر مناطق دارای قابلیت گردشگری و کمتر برخوردار از جمله اقداماتی است که می تواند به ایجاد بستر هزینه کرد گردشگران در مقصدهای مختلف گردشگری کشور منجر شود. 

 لایحه اهداف، وظایف و اختیارات وزارت میراث فرهنگی تدوین شده است

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه با تاکید بر اینکه تبدیل شدن سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به وزارتخانه، تغییر در جایگاه سازمانی در سطح حاکمیتی بود، گفت: تصویب قانون شرح وظایف وزارتخانه جدید یکی از موضوعاتی است که می تواند حدود وظایف و اختیارات این وزارتخانه را تبیین کند. بازبینی و به روزرسانی عضویت وزیر این وزارتخانه در کمیته ها یا شوراهایی که تصمیمات آن بر فعالیت های بخش گردشگری موثر است از دیگر مواردی است که در لایحه پیشنهادی پیش بینی شده است؛ بنابراین پیگیری تثبیت و تبیین جایگاه وزارتخانه جدید در سطح حاکمیتی پس از تشکیل وزارتخانه جدید از ضروریات است.

وی افزود: در حال حاضر لایحه اهداف، وظایف و اختیارات وزارتخانه تدوین شده و مراحل بررسی خود را در کمیسیون های دولت می گذارند. تسریع در فرایند تصویب آن در مراجع قانونی ذی ربط و مجلس شورای اسلامی می تواند در تببین جایگاه وزارتخانه در توسعه گردشگری موثر باشد.

علی اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی در ادامه گفت: افزایش همکاری های بین دستگاهی و رفع موانع و مشکلات مربوط به طرح و پروژه های گردشگری با هدف تسریع و تسهیل در فرایندها از جمله موضوعاتی است که مورد پیگیری قرار گرفته است. شناسایی فرصت های سرمایه گذاری گردشگری با همکاری وزراتخانه های مربوطه همچون راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی و نیرو، اختصاص سوخت یارانه ای به کشتی ها، قایق ها و شناورهای تفریحی، محاسبه قیمت گذاری اراضی در زمان انتقال سند بدون احتساب ارزش افزوده ناشی از سرمایه گذاری از جمله موضوعاتی است که در سطح بین بخشی انجام شده است.

نحوه تبادلات بانکی و انتقال پول نقد، بزرگترین چالش پیش روی گردشگران خارجی در ایران

در ادامه علی اصغر شالبافیان با تاکید بر اینکه یکی از چالش های بسیار مهم گردشگران خارجی برای ورود به کشور، نحوه تبادلات بانکی و انتقال پول نقد است، گفت: همراه داشتن پول نقد و عدم امکان استفاده از کارت های اعتباری بین المللی در تسهیل سفر گردشگران خارجی به کشور بسیار اهمیت دارد. همچنین تاخیر در پاسخ به درخواست های ویزا و طولانی بودن فرایند آن از دیگر گلایه های گردشگران خارجی برای ورود به کشور است. این موضوع به ویژه در زمان شیوع ویروس کرونا که ارائه مدارک سلامت پزشکی و محدودیت زمانی اهمیت بیشتری دارد موجب بروز چالش های بیشتری برای گردشگران خارجی می شود.

شالبافیان در ادامه گفت: تعلل و تاخیر در ورود از مرزها، کمبود امکانات در مرزهای زمینی و کمبود پروازهای مستقیم از کشورهای مبدا از دیگر چالش های موثر بر تسهیل سفر گردشگران خارجی برای ورود به کشور هستند.

بازسازی و به سازی هتل ها، در دستور کار وزارت میراث فرهنگی

وی در پایان گفت: یکی از مهم ترین اولویت های وزارت خانه، به سازی و بازسازی هتل ها و حفظ آن ها در چرخه خدمات رسانی به گردشگران است. به همین منظور از منابع تسهیلاتی به ویژه منابع تبصره ۱۸ و سایر منابع برای نوسازی و بازسازی واحدهای قدیمی اختصاص داده شده است تا در چرخه بهسازی قرار گیرند. این بهسازی بروزرسانی تجهیزات، نوسازی بناها و بازسازی بخش های قدیمی هتل ها را شامل می شود.

وبگردی