رکنا گزارش می دهد؛
صادرات لبنیات رکورد زد / فقط گرانی برای مردم ماند / باز هم پای وزارت جهاد کشاورزی در میان است!
رکنا اقتصادی: بر اساس تازه ترین آمار منتشر شده از سوی گمرک، صادرات محصولات لبنی کشور در یازده ماهه نخست سال 1403 نسبت به مدت مشابه سال گذشته 43 درصد افزایش یافته است و این در حالی است که مصرف لبنیات مردم به دلیل گران فروشی های پی در پی شرکت های لبنیاتی به شدت کاهش یافته است.

به گزارش رکنا، طبق گزارش گمرک کشور، مجموعاً 587 هزار و 347 تن انواع لبنیات به 46 کشور مختلف صادر شده که ارزش آن به 948.9 میلیون دلار می رسد. این رشد صادراتی در حالی اتفاق افتاده که نرخ جهانی شیرخشک نیز در 12 ماه گذشته روندی صعودی داشته و به تبع آن، ارزش صادرات این محصول افزایش یافته است. همچنین در یازده ماهه 1403 در مقایسه با مدت مشابه سال 1402شاهد افزایش 43 درصدی ارزش صادرات لبنیات و 19 درصدی حجم صادرات این محصول بوده ایم.
با این حال، آنچه موجب نگرانی کارشناسان حوزه سلامت و تغذیه شده، پایین بودن سرانه مصرف لبنیات در داخل کشور است. طبق اعلام وزارت بهداشت، سرانه مصرف لبنیات در ایران حدود یک چهارم میانگین جهانی است. این آمار نگران کننده در حالی منتشر می شود که لبنیات از مهم ترین منابع تأمین کلسیم و پروتئین در سبد غذایی خانوارها محسوب می شود.
دلایلی همچون افزایش قیمت لبنیات و کاهش قدرت خرید مردم باعث شده تا بازار داخلی با افت تقاضا مواجه شود. این در حالی است که به جای فراهم سازی شرایط برای دسترسی آسان تر و ارزان تر لبنیات برای مردم، شاهد افزایش صادرات محصولات لبنی در سالهای اخیر هستیم که می تواند تبعات منفی برای سلامت عمومی و امنیت غذایی در بلندمدت به همراه داشته باشد.
در این شرایط وزارت جهاد کشاورزی به جای فراهم کردن شرایط تامین لبنیات برای مردم خصوصا قشر ضعیف جامعه، نه تنها مانع صادرات کالایی که در داخل با کمبود و افزایش قیمت مواجه است نمی شود که با عدم نظارت، موجب افزایش صادرات نیز شده است. تولیدکنندگان محصولات لبنی نیز در شرایط عدم نظارت، هم از صادرات سود می برند و هم از افزایش قیمت های پی در پی و در این میان سبد لبنی خانوار، خالی تر می شود.
از سوی دیگر تکلیف تامین و قیمتگذاری 3 قلم محصول لبنی کم کیفیت که قرار بود به دست اقشار کم درآمد و دهک های پایین درآمدی برسد، نیز مشخص نیست.
-
فیلم / لنگیدن عمدی گربه برای جلب توجه
ارسال نظر