فرسودگی 100 درصد ون ها و 60 درصد تاکسی های تهران

به گزارش رکنا، به نقل از ایلنا، محسن هرمزی، معاون حمل و نقل شهرداری تهران در نشست خبری خود که صبح امروز برگزار شد، گفت: درسال ۹۵ مناقصه برگزارشد که مسیر آن از طریق فاینانس بود که ۶۳۰ دستگاه واگن برای تهران خریداری شود که این جدا از بحث قرارداد چین است. ۸۵ درصد این قرارداد فاینانس بود. ۱۵ درصد پیش پرداخت این قرارداد از محل بند ز تبصره ۱۹ است که سازمان برنامه و بودجه مصوب کرده بود و حواله نفت برای آن دریافت کردیم.

وی ادامه داد: اولین محموله نفت توسط بانک شهر دریافت شد و نفت فروش رفت. ما ۹.۷ را پرداخت کردیم که این اعتبار از طریق اخذ تسهیلات بود. این تسهیلات شخصی نبوده و با پشتوانه حواله نفت و سازمان شهرداری ها بود.

هرمزی افزود: مهمترین کارهای مدیریت شهری عملیاتی کردن این قرارداد بود که اگر انجام نمی شد امروز این ۶۳۰ دستگاه واگن را نداشتیم و فاینانس از دست ما می رفت. سهم دولت از این قرارداد ۱۵ درصد که ۹.۳ آن پرداخت شده و در جلسه ای که در این خصوص داشته ایم منابع ریالی در سازمان شهرداری ها تامین شده است. مسیر تخصیص ۵.۳ باقی مانده باز شده و تامین خواهد شد. طرف چینی پول را گرفته و قرارداد عملیاتی شده و پروسه تولید انبوه شروع شده و در بهمن ماه اولین رام را تحویل گرفته و به کشور وارد کنیم.

وی با بیان اینکه از سال آینده به طور مشخص رام های واگن وارد خواهد شد، گفت: سهم داخلی سازی ۵۵ درصد است باتوجه به عملیاتی شدن فاینانس بخشی از این پول به شرکت واگن سازی واریز شده و باتوجه به ادامه روند ساخت واگن ها در کشور باید این شرکت توسعه پیدا کند.

هرمزی درباره قرارداد چین گفت: موضوع این قرارداد موتورسیکلت برقی، اتوبوس و تاکسی بود. ناوگان ون تاکسیرانی صدرصد فرسوده و ناوگان خودروهای تاکسی ۶۰ درصد فرسوده است در اتوبوسرانی هم متوسط عمر اتوبوس ها ۱۶ سال است. مهمترین کار ما نوسازی ناوگان در حوزه مترو، تاکسی و اتوبوس است.

معاون شهردار تهران خاطرنشان کرد: ۲۷ هزار و ۵۰۰ دستگاه تاکسی در این قرارداد جریان ناوگان حمل و نقل را در شهر تهران تغییر خواهد داد. نهضت برقی سازی در شهر تهران در حال انجام‌ است و آیندگان قضاوت خواهند کرد. ما کار را شروع کردیم و زیر بار این مسئولیت رفته ایم. ۱۵۰ تاکسی آینده تا ابتدای مهر اگر در ترخیص به مشکل نخوریم وارد خواهد شد. برای ادامه این تعداد ۲۷ هزار و ۵۰۰ تاکسی هم پیش پرداخت ها انجام خواهد شد و ظرف ۴ ماه کل محموله به تهران وارد خواهد شد. بانک مرکزی در کمیسیون ذخایر ارز موضوع قرارداد ما را مطرح کرده و مسیر پیش پرداخت در این زمینه مشخص شده است.