پاسخ شهردار بجنورد به نگرانی قطع کاج‌ها/ تغییر الگوی کاشت درخت آغاز شده است

به گزارش رکنا، سید محمدعلی کشمیری دوشنبه شب در جلسه شورای اسلامی شهر بجنورد در خصوص قطع درختان چند نقطه از شهر بجنورد اظهارکرد: درختان بومی، پهن برگ و فاقد مضرات کاج در دستور کاشت قرار خواهد گرفت و البته درصدد حذف ۱۰۰ درصد توزیع نهال این نوع درخت هستیم.

وی افزود: شهرداری با منابع طبیعی مکاتباتی انجام داده که در ایام درختکاری توزیع نهال کاج انجام نشود زیرا که اینگونه درختان مواد شیمیایی ترشح می کنند، چتر آن گسترده و سطحی است و نه تنها نقش اکسیژن و تصفیه ندارد بلکه آلرژی و مضراتی به دنبال دارد.

شهردار بجنورد با اشاره به درخواست های متعدد مردمی مبنی بر قطع درختان کاج چند نقطه این شهر اضافه کرد: بازدیدهای میدانی توسط کارشناسان صورت می گیرد که قبل و حین قطع مستندات تهیه و اطلاع رسانی خواهد شد؛ لذا بایستی اقناع‌سازی صورت گیرد تا شبهه ای به وجود نیاید.

وی با اشاره به برخی از مضرات درخت کاج ادامه داد: این نوع درخت همیشه آلوده و کثیف است، میوه های خشک آن سقوط می کند و پس از عمر بالای آن ریشه آن بیرون می آید و به موزاییک های منطقه آسیب می زند.

کشمیری تاکید کرد: همچنین در مواقع بارندگی وزن درخت چند برابر می شود و با ورزش باد سقوط می کند که اکنون مازاد پرداخت چندین فقره سقوط درخت هستیم.

چند روزی است که قطع سه درخت تنومند در حاشیه خیابان افق بجنورد رسانه ای شده است.

قطع این درختان در حالی انجام شده است که بجنورد را به عنوان شهر سرسبز با درختان سر به فلک کشیده و خیابان های پوشیده از سایه می شناسند و در آخرین موارد قطع درختان در خیابان نادر بجنورد برای نمایان شدن یک ساختمان توسط سازنده نیز دردسرساز شده بود.

شهرداری بجنورد آفت، طول عمر، حرکت ریشه و سست شدن پایه ریشه را دلیل قطعی این درخت ها می داند و معتقد است که اگر این درختان پوسیده قطع نشود در مواقع وزیدن باد شدید امکان آسیب به شهروندان را دارد.

شهر بجنورد مرکز خراسان شمالی حدود یکهزار و ۲۰۰ هکتار فضای سبز دارد.

خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است.