تکرار فاجعه / فیلم سگ کشی فجیع به بهانه تشریح حیوانات در کرمانشاه !
حجم ویدیو: 3.61M | مدت زمان ویدیو: 00:00:29

هشدار / این ویدئو حاوی صحنه های دلخراش است، دیدن آن به همه توصیه نمی شود

فیلم 18+ تشریح حیوانات آن هم موجودان زنده بسیار تکاندهنده است این بار بعد از انتشار فیلم 18+ سگ کشی در دانشگاه شوشتر یک فیلم 18+ دیگر از سگ کشی توسط 2 دانشجو در کرمانشاه منتشر شد که در این فیلم 18+ دیده می شود سگ زنده برای تشریح به طرز فجیعی کشته می شود!

این یک واقعیت است که تشریح حیوانات در برخی دانشگاه های علوم پزشکی کشور به طرز وحشتناکی رخ می دهد.

روش های تشریح حیوانات در دانشگاه های کشور لازم است تا با استفاده از روش های نوین انجام شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، در دانشگاه های علوم پزشکی کشور، تشریح و آزمایش روی حیوانات به صورت مکرر اتفاق می افتد. به عنوان مثال در یکی از کلاس های دانشگاه آزاد شوشتر، فیلم رگ زدن یک سگ برای تشریح علمی در کلاس درس، رسانه ای شد. این مورد اگرچه با واکنش های مختلف روبرو شد اما عنوان شد که سگ دارای بیماری خاصی بوده است. با این حال برخی دانشجویان حاضر در آن کلاس گفته اند که سگ ماده ای که پس از تزریق ماده بیهوشی، از حال نرفت و مجبور به رگ زدن آن شدند، سالم بوده و فقط کمی لاغر بوده است.

فیلم 18+ از سگ کشی برای تشریح حیوانات

البته این تنها مورد تشریح حیوانات نبوده و همانطور که در فیلم بالا قابل مشاهده است، در تاریخ 20 دی سال 99 نیز دو دانشجو در یکی از دانشگاه های علوم پزشکی استان کرمانشاه، سگی را به طرز دردناکی خفه کرده و برای تشریح درس دانشگاه او را بیهوش می کنند.

گفتنی است استاد دانشگاهی که به گفته خودش شخصاً داروی بیهوشی کِتامین را به رگ گردن سگ مذکور تزریق کرده است، عنوان می کند که در جریان تشریح سگ، کار غیراخلاقی و انسانی انجام نشده است و اگر یک درصد هم احتمال خفه کردن آن وجود داشته باشد، آن سگ با داروی نامبرده بیهوش شده است.

این اتفاقات تلخ و ناگوار در حالی رخ می دهند که وزارت علوم، سال 98 در بخشنامه ای تاکید کرده است دانشگاه ها باید استفاده از حیوانات زنده برای آموزش را محدود و تنها به موارد خاصی منحصر کنند تا «به هیچ وجه» امکان استفاده از روش های جایگزین وجود نداشته باشد.

در دو حادثه اخیر نیز به گفته فعالان حقوق حیوانات، روش های جایگزین و بدون خشونت بسیاری به جای کشتن یک حیوان زنده جهت آموزش دانشجویان دامپزشکی وجود داشته است، اما ظاهرا دانشگاه و اساتید مربوطه آن مانند بسیاری از دانشگاه های دیگر هیچ توجهی به این روش ها نداشته اند.

بخش نامه وزارتخانه های مختلف علیه حیوان آزاری دانشگاه ها

سال 98 سه وزارتخانه علوم، آموزش و پرورش و بهداشت و درمان بخشنامه هایی را برای محدودسازی استفاده از حیوانات زنده در آزمایشگاه ها و کلاس ها صادر کرده اند.

بخشنامه

بخشنامه

بخشنامه

عدم پایبندی دانشگاه ها به بخشنامه وزارت علوم

دکتر رامک روشنایی، مدیر موسسه جایگزینی های آزمایش روی حیوانات چندی قبل در گفت و گو با رکنا گفت: مشکل اصلی که منجر به بروز این اتفاقات می شود، این است که بیشتر دانشگاه‌ ها هیچ گونه پایبندی به بخشنامه وزارت علوم ندارند و خود وزارتخانه نیز در نظارت بر اجرای این مصوبه جدی نیست.

روشنایی در مورد استفاده از سایر روش های تشریح حیوانات در دانشگاه ها گفت: وقتی روش های رایگان یا ارزان قیمت جایگزین استفاده از حیوانات در کلاس های تشریح وجود دارد، اساسا استفاده از حیوانات، به خصوص حیوانات زنده در این کلاس ها هیچ توجیهی ندارد.

این موضوع در بخشنامه وزارت بهداشت نیز آمده است که در موارد مقتضی بهتر است به جای حیوانات از نرم افزار های شبیه ساز استفاده شود و اگر استفاده از حیوانات در امر آموزش اجتناب ناپذیر بود، استفاده از شبیه سازها توصیه نمی شود.

لزوم استفاده از روش های نوین تشریح حیوانات

یکی دیگر از راه های جایگزینی آزمایش روی حیوانات، استفاده از حیوانات مُرده است. مدیر موسسه جایگزینی های آزمایش روی حیوانات در این رابطه گفت: از جمله روش های مهم جایگزینی زجرکش کردن حیوانات زنده در کلاس های تشریح، استفاده از حیوانات مرده است. ما ده سال است که در بسیاری از کلینک های دامپزشکی سطح کشور فرهنگسازی کرده و از مردم خواسته ایم زمانی حیوانات خانگی شان فوت می کند، آنها را برای تشریح به دانشگاه ها تحویل دهند؛ ضمن این که هر روز حیوانات مختلفی در کشورمان بر اثر تصادف یا حوادث دیگر فوت می کنند که می توان از اجساد آنها برای درس تشریح استفاده کرد.

البته بسیاری از دانشگاه ها و مخصوصاً دانشکده های دامپزشکی از این موضوع استقبال نمی کنند و مایل اند تا از حیوانات زنده در کلاس خود استفاده کنند. با این حال با توجه به روش های علمی مختلفی که برای فیکس کردن اجساد حیوانات مُرده وجود دارد، می توان بار ها از بافت های حیوانات در درس تشریح استفاده کرد.

با این حال لازم است تا با وجود پیشرفت حوزه های علمی و ابزارهای تشریح حیوانات از جمله استفاده از حیوانات مُرده، فیلم ها و نرم افزارهای آموزشی رایگان و استفاده از دستگاه های مجازی تشریح، روش غلط استفاده از حیوانات زنده و کشته شدن و زجر کش کردن آن ها توسط دانشگاهیان فرهیخته به اتمام برسد تا دیگر شاهد چنین صحنه های دلخراشی نباشیم.

فیلم + 18 / سگ کشی برای تشریح در دانشگاه

مسئولان دانشگاه آزاد شوشتر پس از انتقاد فعالان حقوق حیوانات نسبت به کشتن و تشریح یک سگ زنده در دانشگاه آزاد شوشتر در بیانیه ای تاکید کردند با توجه به این که این سگ به نوعی اسهال عفونی مبتلا بوده است، از آن برای کلاس تشریح استفاده کرده اند.

براساس روایت هایی که دانشجویان دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد شوشتر در فضای مجازی منتشر کرده اند، 25 خرداد در کلاس تشریح دانشگاه آزاد شوشتر، زمانی که استاد دانشگاه می خواست از سگی زنده برای آموزش دانشجویان خود استفاده کند، بعد از این که پس از تزریق چند دُز آمپول کتامین (داروی بیهوشی) نتوانست سگ را بکشد، رگ پای او را برید تا آن قدر خون از بدن سگ برود که بمیرد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، کشتن سگ زنده در کلاس تشریح دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد شوشتر در شرایط رخ داده است که وزارت علوم سال 98 در بخشنامه ای تاکید کرده است که دانشگاه ها باید استفاده از حیوانات زنده برای آموزش را محدود و تنها به موارد خاصی منحصر کنند که «به هیچ وجه» امکان استفاده از روش های جایگزین وجود نداشته باشد.

در این ماجرا نیز به گفته فعالان حقوق حیوانات ، روش های جایگزین و بدون خشونت بسیاری به جای کشتن یک حیوان زنده جهت آموزش دانشجویان دامپزشکی وجود داشته است، اما ظاهرا دانشگاه مربوطه و استاد آن مانند بسیاری از دانشگاه های دیگر هیچ توجهی به این روش ها نداشته اند.

بعد از انتقاد فعالان حقوق حیوانات نسبت به کشتن یک سگ زنده در درس تشریح ، دانشگاه آزاد شوشتر در بیانیه ای تاکید کرده است که سگ کشته شده به یک نوع اسهال عفونی مبتلا بوده و به همین دلیل از این حیوان برای درس تشریح استفاده شده است.

 

این توجیه اما موجب تشدید انتقادات فعالان حقوق حیوانات شده و آنها تاکید کرده اند که حتی وقتی یک حیوان خودش در شرف مرگ باشد، انسان حق ندارد که برای سرنوشت زندگی اش تصمیم بگیرد. البته بعضی دانشجویان کلاس تشریح دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد شوشتر در فضای مجازی گفته انند که این حیوان ظاهری سالم داشته و به نظر نمی رسید که مشکل خاصی داشته است.

وبگردی