۱۲ دلیلی که باعث شکست رژیم لاغری شما میشود
رکنا: برای قدم گذاشتن در مسیر کاهش وزن ۱۲ دلیل که باید آنها را رعایت کرده تا به وزن مورد نظر خود برسید را در این مطلب با هم بررسی خواهیم کرد.
به گزارش رکنا، شما در حال فعالیت و ورزش هستید، رژیم غذایی خود را کنترل میکنید و مدام به دنبال محاسبه کالری دریافتی خود هستید؛ اما با این وجود بهبودی در مسیر کاهش وزن اضافه شما حاصل نشده است. این یعنی یک جای کار میلنگد! و باید به دنبال حل مشکل بود.
بسیاری از افراد بدون اطلاع از دانستن قوانین کاهش وزن دست به انجام رژیمهای غذایی بسیار شدید میزنند و درنهایت زمانی که با عدم موفقیت در رسیدن به وزن ایده آل مواجه میشوند، نا امیدتر از همیشه دوباره روند صعودی افزایش وزن خود را طی میکنند.
برای قدم گذاشتن در مسیر کاهش وزن ۱۲ دلیل که باید آنها را رعایت کرده تا به وزن مورد نظر خود برسید را با هم بررسی خواهیم کرد:
۱) تغییر مداوم رژیمهای غذایی، اولین عامل شکست
یکی از اصلیترین نکات در رسیدن به وزن ایده آل داشتن یک رژیم برنامه غذایی متانسب با شرایط شما و استمرار در انجام و پیگیری آن است. بجای اینکه به دنبال جدیدترین رژیمهای غذایی معرفی شده توسط دوستان و آشنایان که اکثر آنها نیز مبنای علمی مناسبی ندارند، با یک پزشک تغذیه مشورت کنید و به برنامهی خود اطمینان داشته باشید.
این ۱۲ دلیل رژیم لاغری شما را با شکست مواجه میکند.
بهتر است اهداف غیر واقعی را کنار بگذارید. ترک عاداتی که فرد سالها با آن زندگی کرده است هیچ گاه در یک شب پایان نمی-پذیرد. برای خود اهداف کوچک تعیین کنید و برای رسیدن به وزن ایده آل خود صبور باشید. کنار گذاشتن نوشابه از رژیم غذایی کوچکترین و اولین قدم برای بسیاری از افراد است.
تغییر مداوم رژیمهای غذایی در بسیاری از موارد ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را افزایش میدهد. پس روی سلامتی خود تمرکز داشته باشید، نه آنچه که از رسانهها میشنوید!
۲) بدن خود را از سموم پاکسازی کنید
بسیاری از سموم خطرناک در دنیای پیرامون ما وجود دارند که میتوانند به بدن آسیب رسانده، سطح هورمونهای بدن را تغییر داده و کاهش دمای کلی بدن را سبب شوند که همه اینها میتواند در ایجاد چاقی موثر باشد.
نمیتوان به صورت کامل از شر تمام توکسینها خلاصشد، اما میتوان با اضافه کردن مواد غذایی سرشار از فیبر و پروتئین بیشتر آنها را پاکسازی کرد یا کمتر در معرض آنها قرار گرفت.
۳) گرسنه بودن به معنای وزن کم کردن نیست
بسیاری از افراد با این تصور که گرسنه بودن و دست کشیدن از وعدههای غذایی به آنها در لاغر شدن کمک میکنند، زمانهای زیادی را بدون خوردن غذا طی میکنند. اما بهتر است بدانید که این کار شما را بیشتر در معرض چاقی قرار میدهد. بجای این کار باید در هر وعده غذایی به دنبال خوراکیهایی باشید که مدت زمان بیشتری شما را سیر نگه دارد. غذاهای سالم، سرشار از فیبر و پروتئین میتوانند بهترن گزینهها باشند.
۴) بدن شما دچار کمبود ویتامین D است
ویتامین D. یکی از مهمترین مواد برای سلامت بدن است. بسیاری از هورمون ها، تنها در صورت در اختیار داشتن مقادیر مطلوبی از این ویتامین قادر به عملکرد مناسب خود هستند.
اگر بدن شما با کمبود این ویتامین مواجه باشد، پروسهی سوختن چربیها نیز مختل خواهد شد.
۵) چربیهای سالم مصرف نمیکنید
شاید درک این مطلب کمی دشوار باشد، اما باید بدانید که بدن برای سوزاندن چربیهای اضافه خود نیز نیاز به چربی دارد؛ اما چربیهای سالم. همیشه از نقش چربیها در بدن به بدی یاد میشود. اما آنها یکی از مهمترین مولکولهای مورد نیاز برای یک بدن سالم است.
بدن شما نیز برای جایگزین سازی چربیهای مضر، نیاز به چربیهای سالمی دارد که در بسیاری از خوراکیها از جمله ماهی ها، خشکبار و دانهها و... یافت میشود.
۶) دچار استرس هستید
استرس پاسخ طبیعی بدن انسانها در مواجه با شرایط مختلف است. اما زمانی که این استرس در بدن شما بصورت مزمن پایدار شود سطح هورمونی بنام "کورتیزول" در بدن رو به افزایش میگذارد و به همین ترتیب سطح هورمون دیگری بنام "سرتونین" کاهش مییابد. همه این تغییرات به افزایش مصرف شیرینی جات منجر خواهد شد.
نقش دیگر کورتیزول در کاهش اسیدیته معده است. این اتفاق باعث میشود که هضم غذاها در معده با اختلال مواجه شود و احساس گرسنگی، حتی پس از خوردن وعدهی غذایی نیز به فرد دست دهد. همه این موارد دست به دست هم میدهند تا شما بدون اینکه حتی متوجه باشید، میزان غذای بیشتری مصرف کنید.
۷) شکر زیادی مصرف میکنید
شکر دشمن شماره اول بسیاری از رژیمهای لاغری است. اگر بیشتر وعدههای غذایی شما را خوراکیهای سرشار از شکرهای افزودنی تشکیل میدهد احتمال بیشتری دارد که با کمبود مواد مغذی ضروری بدن مواجه و چاق شوید.
در بسیاری مقالات نقش مصرف بیش از حد شکر در افزایش هورمون گرلین که افزایش دهندهی احساس اشتها و گرسنگی در فرد است بررسی شده است. علاوه بر این مصرف بیش از حد این ماده باعث القای هایپرگلایسمی و ایجاد دیابت مقاوم به انسولین خواهد شد.
در دیابت مقاوم به انسولین، گرچه سلولها به اثر این هورمون روی قند خون مقاوم میشوند، اما همچنان به نقش هورمون در ذخیره سازی چربی پاسخ میدهند به عبارت دیگر باعث افزایش ذخیره چربی میشوند. اگر به فکر سلامتی خود هستید، مصرف شکر را تا حد ممکن محدود کنید.
۸) تکرر وعدههای غذایی کوچک
احتمالاً شنیده اید که خوردن میان وعدههای کوچک و مکرر بصورت هر دو تا سه ساعت یک بار برای شما مفید است به لاغری شما کمک میکند. در بسیاری از موارد گفته میشود که این شیوه برای بالا نگاه داشتن قند خون و جلوگیری از پرخوری در وعدههای غذایی ایده آل به نظر میرسد.
اما مطالعات جدید خلاف این امر را به اثبات رسانده اند و تاکید میکنند به جای اینکه هر چند ساعت یک وعده غذایی کوچک میل کنید، گوشت بدون چربی، چربیهای سالم، غلات سبوس دار و البته میوه و سبزیجاترا در وعدههای متداول غذایی خود میل کنید. یا بعبارتی دیگر وعدههای غذایی خود را طوری انتخاب کنید که مدت زمان بیشتری احساس سیری داشته باشید.
۹) مشکلات تیروئیدی دارید
غده تیروئید مهمترین بازیگر بدن در داشتن یک چرخه متابولیسم کارآمد است. کم کاری تیروئید، سوخت و ساز بدن را با اختلال مواجه میکند و فرد در نهایت دچار اضافه وزن میشود. در بسیاری از موارد باید پاسخ شکست رژیمهای غذایی و نرسیدن به وزن مطلوب را در غده تیروئید پیدا کرد.
با یک آزمایش ساده خون میتوانید از میزان عملکرد هورمونهای تیروئیدی آگاه شوید.
۱۰) زیاد میخورم، چون میسوزونم!
این یک باور نادرست در میان افرادی است که خواهان کاهش وزن هستند. حتی اگر روزانه صدها کالری سوزانده باشید، این بدان معنی نیست که میتوانید هر آنچه را که میخواهید بخورید. همچنین زیاد خوردن و داشتن این باور که آن را خواهید سوزاندبه افزایش وزن منجر خواهد شد.
۱۱) خواب کافی ندارید
اگر شما نیز جز ۴۰ درصد جمعیت جهان هستید که کمتر از ۷ ساعت خواب شبانه دارید بدین معنی است که سطح بالاتری از انسولین، کورتیزول و قند خون دارید. همه این موارد به القای استرس و احساس گرسنگی در شما منجر خواهد شد. عدم داشتن خواب کافی، سلولهای بدن را به انسولین مقاوم میکند.
۱۲) آب کافی نمینوشید
آب به کاهش وزن شما کمک بسیاری خواهد کرد. در بسیاری از موارد متخصصان تغذیه از آب بعنوان یک سرکوب کننده اشتها یاد میکنند. از هیدارته بودن بدن خود در همه حال مطمئن باشید چراکه نداشتن سطح مطلوبی از مایعات در بدن، کلیه را با اختلالات شدیدی مواجه میسازد. اختلال در عملکرد کلیه در عملکرد طبیعی کبد نیز اختلال ایجاد میکند و باعث میشود که در نهایت چربیها بجای سوختن در نقاط مختلف بدن تجمع داشته باشند.
در کنار این موارد نوشیدن آب قبل از وعده غذایی به ایجاد احساس سیری کاذب در فرد منجر خواهد شد. طبق گزارش وبسایت WebMD اگر فقط قبل از یک وعده غذایی خود آب بنوشید، به کاهش ۷۵ درصدی کالری و کاهش مصرف ۲۷۰۰۰ هزار کالری در سال منتهی خواهد شد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر