مرگ زودرس با احساس تنهایی

بر اساس مطالعه‌ای که اخیرا در کنگره سالانه "انجمن قلب و عروق اروپا"(EuroHeartCare) ارائه شده است، تنهایی اثر نامطلوبی بر قلب دارد و سبب مرگ زودرس می‌شود.

به گزارش  مدیکال اکسپرس، این مطالعه نشان داد که احساس تنهایی عواقب بدی برای زنان و مردان در پی دارد.

"آن وینگارد کریستنسن"(Anne Vinggaard Christensen) نویسنده ارشد این مطالعه و دانشجوی دکترا "دانشگاه کُپنهاگ"(Copenhagen University) گفت: امروزه اکثر افراد احساس تنهایی می‌کنند و بیشتر افراد تنهایی زندگی می‌کنند. تحقیقات پیشین نشان داده است که تنهایی و انزوای اجتماعی با بیماری قلبی عروقی و سکته مغزی مرتبط است، اما ارتباط تنهایی در بیماران مبتلا به انواع مختلف بیماری قلبی عروقی مورد بررسی قرار نگرفته است.

این مطالعه به بررسی اینکه آیا تنهایی اثر نامطلوبی بر سلامت قلب دارد یا خیر پرداخته است. این مطالعه بر روی 13 هزار و 463 فرد مبتلا به بیماری "سرخرگ تاجی" (ischaemic heart disease)، "آریتمی قلبی"( arrhythmia) و نارسایی قلبی انجام شده است. در این مطالعه از بیماران خواسته شد تا به پرسشنامه‌ای درباره سلامت جسمی و روانی و درباره حمایت اجتماعی پاسخ دهند. از آنها سوال‌هایی مانند اینکه آیا در هنگام تنهایی فردی را دارند که با او صحبت کنند یا خیر، پرسیده شد.

کریستنن گفت: جمع آوری این اطلاعات بسیار مهم است زیرا گاهی ممکن است افراد تنها زندگی کنند اما احساس تنهایی نکنند در حالیکه ممکن است افراد دیگر تنها زندگی نکنند اما همیشه احساس تنهایی کنند.

محققان دریافتند که تنهایی زنان و مردان با بیماری‌های قلبی مرتبط است آنها هم چنین دریافتند که تنهایی ریسک مرگ و میر را تا دو برابر در زنان و مردان افزایش می‌دهد. تمام زنان ومردانی که احساس تنهایی می‌کردند، سه برابر بیشتر از افراد دیگر، علایم اضطراب و افسردگی داشتند و کیفیت زندگی آنها به میزان قابل توجهی پایین‌تر از کسانی بود که احساس تنهایی نمی‌کردند.

کریستنسن در ادامه افزود: افرادی که از حمایت اجتماعی ضعیفی برخوردار هستند، جسم و روان آنها در وضعیت خوبی قرار ندارد.

به گفته‌ی محققان، افرادی که تنها هستند و یا از دیگران جدا شده ‌اند، در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و مرگ زودرس قرار دارند.