بزرگترین آبشار ایران و خاورمیانه + فیلم
حجم ویدیو: 7.66M | مدت زمان ویدیو: 00:00:34

آبشار شوی به عنوان یکی از آثار طبیعی و ملی به ثبت رسیده است. بهترین زمان برای سفر به آبشار شوی در اواخر فصل زمستان و اوایل بهار است.

به گزارش رکنا، بزرگترین آبشار طبیعی ایران و خاورمیانه، آبشار شوی استان خوزستان است. آبشارهای ایران به لحاظ زیبای منحصر به فرد خود مقصد بسیاری از طبعتگردان و گردشگران ایرانی و خارجی ست. و همین امر سبب شده تا این آبشار از دید طبیعت گردان و گردشگران ایرانی طبیعت دوست عنوان زیباترین آبشار طبیعی ایران را به خود گیرد.

آبشار دوم شوی

یکی از شگفتی‌های طبیعی استان خوزستان، آبشار شوی است. این آبشار از دل رشته‌کوه‌های زاگرس بیرون می‌آید. آبشار شوی که به نام آبشار تله‌زنگ نیز شهرت دارد در 29 دی‌ ماه سال 1393 به عنوان یکی از آثار طبیعی و ملی به ثبت رسید. شوی اولین اثر طبیعی و ملی استان خوزستان است.

رود و آبشار شوی

این آبشار زیبا با ارتفاعی بالغ بر 85 متر و عرض 70 متر در روستایی با نام شوی که از توابع شهرستان دزفول قرار دارد. موقعیت جغرافیایی این آبشار به گونه‌ای‌ است. که در مرز دو استان خوزستان و استان لرستان قرار گرفته و برخی از اهالی استان لرستان این آبشار را متعلق به این استان می‌دانند.

آبشار دوم شوی(آبشار سنگ مار)

در نزدیکی آبشار اصلی شوی، آبشار دیگری وجود دارد. این آبشار زیبا که به دلیل نزدیکی به آبشار اصلی آن را آبشار شوی دوم می‌خوانند، به آبشار سنگ مار شهرت دارد. سنگ مار از آبشار اصلی چندان فاصله ای ندارد و با نیم ساعت پیاده‌روی در کوه می‌توان به این آبشار رسید.

آبشار شوی

سخت بودن مسیر رسیدن به این آبشار دوم شوی یا سنگ مار سبب شده است که محیط و طبیعت این آبشار به صورت بکر و دستنخورده باقی مانده است. چشم انداز بی نظیر این آبشار و طبیعتش به اندازه ‌ای است، که به هنگام رسیدن به آن احساس می‌کنید، منطقه و سرزمینی دیگر را کشف کرده اید. به همین دلیل سختی راه ارزش دیدن این زیبایی را دارد.

سرچشمه آبشار شوی

رشته کوه‌های زاگرس به سبب داشتن قلل همیشه سفید پوش و نزولات آسمانی خود همواره مهد آبشارها و رودخانه‌های دائمی پرآب بسیاری ست. آبشار شوی نیز یکی از این آبشارهای پر آب است. سرچشمه این آبشار از کوهی با نام چورویک بوده و از درون غاری جاری می‌شود. این آب راه خود را به سمت پایین دست ادامه می‌دهد. تا از ارتفاعی بلند به پایین می‌ریزد.

جاذبه گردشگری آبشار شوی دوم

درست در قسمتی پایین و در نقطه ای که آب به پایین می‌ریزد، به راحتی می‌توان خط شکست آب را دید. سرعت و قدرت آب تا آنجایی است، که مسیر سقوط خود را صیقل داده و به صورت پله‌ای درآورده است. این آبشار که از دل کوه جاری می‌شود، سبب بوجود آمدن زندگی و طبیعتی زیبا در اطراف خود شده است. این آبشار از دید گردشگران داخلی و طبیعت گردان عنوان زیباترین جاذبه طبیعی استان خوزستان را به خود گرفته است.

نمای زیبای آبشار شوی

آبشار شوی

آب جاری رودخانه شوی در نهایت به رودخانه دز می‌ریزد. و به همراه این رودخانه به پشت سد دز می‌رسد.

آدرس آبشار شوی

آبشار زیبای شوی به عنوان بزرگترین آبشار طبیعی خاورمیانه در ارتفاعات روستای شوی از توابع شهر سردشت قرار گرفته است.  این آبشار از لحاظ موقعیت جغرافیایی در مرز استان خوزستان و استان لرستان قرار دارد. روستای شوی در 100 کیلومتری شهرستان دزفول قرار گرفته و طبیعتی بسیار زیبا و دلنواز دارد.

مسیر دسترسی به آبشار شوی

برای رسیدن به این آبشار زیبا می‌توانید از راههای مختلفی استفاده کنید. مهمترین اصل در رسیدن به آبشار آمدن به استان خوزستان و رفتن به شهرستان دزفول است. از این شهر باید به سمت جاده شیهون حرکت کرد.

سفر به آبشار شوی

در ادامه این مسیر و در 5 کیلومتری منطقه گوشه یا پیر جاده‌ای ماشین رو وجود دارد. که شما را تا نزدیکی آبشار پیش می‌برد. در انتهای مسیر باید ماشین را پارک کرده و مسیری دوساعته را پیاده تا پای آبشار طی کنید.

حس زیبایی وصف ناپذیر…

مسیر دوم مسیری است که از طریق راه آهن و ایستگاه تله‌زنگ است. این مسیر کمی کوتاه‌تر است. فاصله ایستگاه تا آبشار 10 کیلومتر است و از لحاظ دسترسی مسیری سخت‌تر خواهد بود. زیرا کوهپیمایی و راهپیمایی بسیاری دارد. همین امر سبب می‌شود، که مسیر دوم برای افراد کم توان مسیر مناسبی نباشد.

پوشش گیاهی و جانوری آبشار شوی دزفول

طبیعت اطراف آبشار شوی و اکوسیستم خاص آن مکان مناسبی برای زندگی حیوانات و رویش گیاهان است. موقعیت مکانی این آبشار سبب شده است که حیواناتی همچون کل، بز، پلنگ، سمندر ایرانی و خرس در آن زندگی کنند. به اطراف و پوشش گیاهی این منطقه که بنگرید پوشش انبوهی از درختان بلوط، افرا، زبان‌گنجشک، مو، انجیر، کیکم و بید را خواهید دید که به صورت خود رو در این منطقه روییده است. براستی بخشی از جنگل‌های بلوط زاگرس در اطراف این آبشار رویده است.

آبشار بکر شوی

یکی از گیاهان با ارزشی که در کنار این آبشار می‌روید، گیاه سیاوشان است، که خاصیت دارویی دارد. این گیاه کف بستر آبشار به صورت خودرو رویده است.

آب و هوای آبشار شوی دزفول

به دلیل وجود این آبشار در روستا، هیچ کدام از سایت‌های پیشبینی آب و هوایی این منطقه را پوشش نمی‌دهند. یکی از نزدیک‌ترین شهرها به این آبشار، شهر دزفول استان خوزستان است که در زیر پیش‌بینی آب و هوای آن در پنج روز آینده آورده شده است. درست است، که این پیشبینی با توجه به بعد فاصله کاملا منطبق بر شرایط روستا و آبشار شوی نیست، اما اطلاع از آن با توجه به تفاوت با شهر شما نیز خالی از لطف نیست.

بهترین زمان برای سفر به آبشار شوی

آبشار شوی از نظر مکانی درست در قسمت ابتدایی استان خوستان قرار گرفته و همین امر سبب گرم بودن آب و هوای این منطقه می‌شود. برای جلوگیری از گرمازدگی و داشتن آب و هوایی خوش به هنگام بازدید بهتر است، در اواخر فصل زمستان و اوایل بهار به این منطقه سفر کنید.

زیباترین آبشار استان خوزستان

به عبارتی بهترین ماه برای سفر به آبشار شوی، ماه های اسفند و فروردین خواهد بود. در این دوماه منطقه هم از لحاظ آب و هوایی و هم از لحاظ حجم آب آبشار بهترین زمان است.

عکس‌های این پست را آقایان مهرداد میثاقیان، فرهاد کولیوند و حسین رحمانی عزیز عکاسی کرده‌اند.گفتنی است این فیلم از صفحه اینستاگرام @shoja.reckless گرفته شده است.