فواید سبزیجات برگدار تیره برای ناخن چیست؟

به گزارش رکنا، شاید کمتر به این موضوع فکر کنیم که مواد غذایی موجود در بشقاب ما می‌توانند بر سلامت ناخن‌ها تاثیرگذار باشند. یکی از این مواد غذایی مهم، سبزیجات برگدار تیره هستند که منابع غنی از آهن محسوب می‌شوند. آهن از مواد معدنی ضروری برای رشد قوی و سالم ناخن‌ها است. کمبود آهن در رژیم غذایی می‌تواند از راه‌های مختلف خود را نمایان کند، از جمله شکنندگی ناخن‌ها و ایجاد شیارهای عمودی بر روی آنها.

سلامت ناخن‌ها و نشانه‌های بیماری

پزشک خانواده، وضعیت ناخن‌ها گاه می‌تواند بازتاب مشکلات داخلی بدن ما باشد. مواردی مانند تغییر رنگ ناخن، پوسته‌پوسته شدن کنار ناخن‌ها، لکه‌های سفید یا رگه‌های زرد، شکنندگی شدید ناخن‌ها و حتی ناخن‌های قاشقی‌شکل می‌توانند نشانه‌هایی از ممکن بودن بیماری‌های پنهان در بدن باشند.

اگرچه چنین تغییراتی همیشه به معنای وجود بیماری نیستند، اما احتمال ارتباط آن‌ها با مشکلات سلامتی جدی‌تر مانند عفونت‌های قارچی، بیماری‌های قلبی، سیروز کبدی، بیماری کلیوی یا حتی ملانوما (سرطان پوست) وجود دارد. در صورت مشاهده تغییرات غیرعادی، مراجعه به پزشک امری ضروری خواهد بود.

رژیم غذایی راهی پیشرو برای تقویت ناخن‌ها

دکتر کانر پیشنهاد می‌دهد که پیش از استفاده از مکمل‌ها، کمبودهای احتمالی را از طریق رژیم غذایی جبران کنید. غذاها، برخلاف مکمل‌ها، دارای ترکیبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند که بدن از جذب و استفاده مؤثر‌تر آنها بهره‌مند می‌شود.

البته بعضی مواقع ممکن است استفاده از مکمل‌های تغذیه‌ای نیز لازم باشد، مخصوصاً برای افرادی که نمی‌توانند مواد مغذی موردنیاز خود را تنها از رژیم غذایی دریافت کنند؛ مثل افراد مبتلا به بیماری‌های جذب مواد مغذی مانند کرون یا سلیاک، یا کسانی که رژیم غذایی گیاهی یا وگان دارند.

مواد مغذی ضروری برای سلامت ناخن‌ها

در ادامه، مجموعه‌ای از ویتامین‌ها و مواد مغذی مفید برای تقویت سلامت ناخن‌ها معرفی می‌شود که هم در غذاهای طبیعی و هم در مکمل‌ها یافت می‌شوند.

بیوتین

این ماده ضروری در تولید کراتین نقش دارد که پروتئین اصلی تشکیل‌دهنده ناخن‌ها است. کمبود بیوتین ممکن است باعث شکنندگی ناخن‌ها، ریزش مو و جوش‌های پوستی شود.

بر اساس تحقیقات منتشرشده در سال ۲۰۱۷، درمان مشکلات ناخن با بیوتین نتایجی امیدوارکننده داشته است، اگرچه به مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است. بیوتین را می‌توان در مواد غذایی مثل زرده تخم‌مرغ، ماهی، آووکادو و مغزها یافت. همچنین بسیاری از مکمل‌های تقویت ناخن شامل بیوتین هستند.

آهن

آهن نقش مهمی در انتقال اکسیژن به ریشه ناخن‌ها و تقویت رشد آنها دارد. کمبود آهن ممکن است به ناخن قاشقی شکل، رگه‌های عمودی و شکنندگی ناخن‌ها منجر شود. سبزیجات برگدار تیره، حبوبات و غلات غنی‌شده منابع خوبی برای تامین آهن هستند.

ویتامین ب۱۲

ویتامین ب۱۲ در تولید گلبول‌های قرمز خون نقش دارد. کمبود این ویتامین می‌تواند باعث شکنندگی ناخن‌ها یا بروز خطوط سفید شود. منابع غنی ب۱۲ شامل گوشت قرمز، ماهی و محصولات لبنی هستند.

روی

روی (زینک) برای رشد سالم ناخن‌ها ضروری است. کمبود این ماده باعث لکه‌های سفید و نازک شدن ناخن‌ها می‌شود. گوشت قرمز، مرغ، مغزها و دانه‌ها از منابع خوب روی هستند.

منیزیم

این ماده نه‌تنها در سنتز کراتین نقش دارد، بلکه به سلامت عمومی ناخن ها نیز کمک می‌کند. بهترین منابع منیزیم شامل سبزیجات برگ‌سبز مثل اسفناج، مغزها و غلات کامل هستند.

ویتامین C

این ویتامین به تولید کلاژن، ماده‌ای که به حفظ استحکام ناخن‌ها کمک می‌کند، ضروری است. مرکبات، گوجه‌فرنگی و توت‌ها منابع خوب این ویتامین هستند.

کلسیم

کلسیم یکی از عناصر اساسی برای حفظ استحکام ناخن‌ها است. کمبود آن ممکن است باعث خشک شدن یا ترک خوردن ناخن‌ها شود. ماست و سبزیجات برگ‌سبز از منابع عالی کلسیم هستند.

ویتامین E

ویتامین E ناخن‌ها را از آسیب‌های محیطی محافظت کرده و به رطوبت‌رسانی آنها کمک می‌کند. روغن‌های گیاهی، مغزها و غلات غنی‌شده از جمله منابع مهم این ماده‌اند.

اخبار تاپ حوادث

وبگردی