عباس علی آبادی، وزیر نیرو در پاسخ به خبرنگار رکنا؛
امسال سال بسیار خشکی است / صنایع مؤثر در جی دی پی در اولویت تأمین برق قرار دارند / تولید 20 هزار مگاوات برق از نیروگاه های اتمی در دستور کار
رکنا اقتصادی: وزیر نیرو در مراسم آغاز طرح ملی مدیریت مصرف برق اعلام کرد با اجرای 36 بسته مصرف و تغییر ساعت رسمی، صرفه جویی بیش از هزار مگاواتی در تابستان هدف گذاری شده است. وی همچنین در پاسخ به خبرنگار اقتصادی رکنا تأکید کرد: صنایع مؤثر در تولید ناخالص داخلی در اولویت تأمین برق قرار می گیرند و توسعه نیروگاه های اتمی در دستور کار است.

به گزارش رکنا، صبح امروز روز سه شنبه دوم اردیبهشت ماه 1404 و به میزبانی شرکت توزیع برق تهران بزرگ، آیین رسمی آغاز طرح ملی مدیریت مصرف برق کشور با حضور عباس علی آبادی، وزیر نیرو و مدیران ارشد صنعت برق کشور در شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ برگزار شد.
در این مراسم وزیر نیرو با حضور در قرارگاه رصدخانه مصرف برق شهر تهران، ضمن افتتاح مرکز جامع مدیریت و کنترل هوشمند شبکه برق مشترکان شهر تهران، به صورت برخط با مدیران و مسئولان شرکت های توزیع نیروی برق سراسر کشور گفتگو کرد و با اشاره به اهمیت راهبردی مدیریت مصرف برق در پایداری شبکه در فصل گرم، بر لزوم مشارکت همه جانبه مردم و تمامی مشترکان، از خانگی تا صنعتی، در اجرای موفق این برنامه ها تأکید کرد.
صرفهجویی هزار مگاواتی برق با تغییر ساعت رسمی؛ معادل یک نیروگاه حرارتی
عباس علی آبادی، وزیر نیرو با اشاره به روند رشد مصرف برق در کشور اعلام کرد: مصرف برق ایران طی دهه های گذشته تا 22 برابر افزایش یافته، در حالی که جمعیت کشور از دهه 50 تاکنون تنها 2.5 برابر شده است. این موضوع ضرورت مدیریت مصرف برای حفظ پایداری شبکه به ویژه در فصل گرم سال را دو چندان میکند.
علی آبادی ادامه داد: صرفه جویی در مصرف انرژی همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری، ریاست محترم جمهوری و آموزه های دینی ما بوده و وزارت نیرو نیز این سیاست را در دستور کار خود قرار داده است.
وزیر نیرو با بیان اینکه افزایش ظرفیت تولید برق در بخش حرارتی و تجدیدپذیر به صورت همزمان پیگیری می شود، گفت: علاوه بر توسعه ظرفیت تولید، در فصل گرم امسال 36 بسته مدیریت مصرف برای بهینه سازی مصرف برق اجرایی خواهد شد.
علیآبادی با قدردانی از همکاری مردم برای صرفه جویی در مصرف انرژی در فصل زمستان، ابراز امیدواری کرد که در فصل گرم نیز همچون گذشته مردم با صنعت برق همراهی کنند.
وی با اشاره به اقدامات دولت برای الگوسازی در حوزه مدیریت و بهینه سازی مصرف تصریح کرد: دولت مدیریت و بهینهسازی مصرف را از خود آغاز کرده و ضمن اجرای گسترده برنامه های کاهش تلفات شبکه برق، ادارات را به توسعه انرژی های تجدیدپذیر فراتر از الزامات قانونی موظف کرده است.
وزیر نیرو همچنین از پیشبینی صرفهجویی چشمگیر با تغییر ساعت رسمی کشور خبر داد و گفت: با تغییر ساعت رسمی، انتظار داریم بیش از هزار مگاوات صرفهجویی در مصرف برق محقق شود که معادل ظرفیت تولید یک نیروگاه بزرگ حرارتی است.
صنایعی که در افزایش جی دی پی نقش داشته باشند، در اولویت تامین برق هستند
علیآبادی در پاسخ به خبرنگار رکنا که باتوجه به شعار سال سرمایه گذاری برای تولید، تامین برق صنایع نسبت به برق بخش خانگی در اولویت قرار دارد، گفت: مدیریت و بهینه سازی مصرف برق تنها محدود به بخش خانگی نیست و همه مشترکان از جمله صنایع، باید در این زمینه اقدامات جدی انجام دهند و مشترکانی که در مصرف برق اسراف می کنند و برق را بد مصرف می کنند باید با محدودیت مواجه شوند.
وی با اشاره به صنایعی که از یارانه انرژی استفاده می کنند، گفت: بسیاری از تولیدات صنایع کشور ارزش معادل انرژی مصرف شده را ندارند و بر همین اساس صنایعی که نسبت به بهینه سازی مصرف برق اقدام کنند و در تولید ناخالص داخلی (جی دی پی) بیشتری تولید کنند، در اولویت تأمین برق قرار دارند و در مقابل صنایعی که بهینه سازی را جدی نگیرند، در اولویت اعمال محدودیت برق خواهند بود.
تولید 20 هزار مگاوات از نیروگاه های اتمی در دستور کار است / امسال سال بسیار خشکی است
وزیر نیرو در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار رکنا درخصوص تولید برق از نیروگاه های اتمی گفت: طرح گسترده تولید 20 هزار مگاوات از نیروگاه های اتمی هدف گذاری شده است که در فازهای مختلف قرار دارد. در حال حاضر تلاش کردیم از ظرفیت اتمی کشور که محدود به هزار مگاوات است، استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه امسال سال بسیار خشکی است، گفت: سدهای کشور که تامین کننده همزمان برق هم محسوب می شوند، در وضعیت خوبی قرار ندارند. لذا تلاش داریم از ظرفیت های کشور در تابستان پیش رو استفاده کنیم و از مردم می خواهیم در این خصوص همراهی کنند، زیرا همراهی آنها نتایج خوبی در آینده به همراه خواهد داشت.
وزیر نیرو درخصوص وضعیت تعمیرات نیروگاه ها گفت: تعمیرات نیروگاه حرارتی از پاییز سال گذشته آغاز شده است و تا پایان اردیبهشت ماه به پایان می رسد. بر همین اساس واحدهای نیروگاهی به تدریج وارد مدار خواهند شد و صنعت برق آماده ورود به اوج بار فصل گرم خواهد شد.
به گزارش رکنا، در این نشست مدیران ارشد صنعت برق کشور با ارائه گزارش هایی از برنامهها و اقدامات انجام شده در حوزه مدیریت مصرف، بر آمادگی کامل صنعت برق برای اجرای 36 بسته اجرایی مدیریت مصرف در تابستان پیش رو تأکید کردند.
بر اساس این گزارش برنامه های مدیریت مصرف برق امسال با رویکردی نوین و مبتنی بر فناوریهای هوشمند، تعامل با مشترکان و اقدامات میدانی طراحی و اجرا شده تا در کاهش پیک مصرف برق و جلوگیری از ناترازی در تابستان پیش رو نقش آفرین باشد.
-
نقاشی کودکانه/ دایناسور بکشیم + فیلم
ارسال نظر