یک نماینده مجلس: زمین 99 ساله و خانه قسطی؛ هدیه فرزند سوم / خوابگاه متاهلی برای دانشجویان بومی
رکنا: رئیس کمیسیون ویژه جمعیت مجلس درباره مشوق های در نظر گرفته شده برای خانواده هایی که فرزند سوم می آورند و در شهرها و روستاهایی با جمعیت زیر 500 هزار نفر زندگی می کنند، توضیح داد: زمین هایی با مساحت 150 تا 200 متر مربع به صورت اجاره 99 ساله در اختیار این خانواده ها قرار داده خواهد شد و سپس قرار است یک واحد مسکونی در این زمین ها ساخته شود که بازپرداخت هزینه ساخت 2 سال تنفس دارد و هزینه تمام شده طی 6 سال به صورت اقساطی پرداخت خواهد شد.
امیرحسین بانکی پور عنوان کرد: توسعه خوابگاههای متاهلین از دیگر اقدامات مجلس برای رشد جمعیت است. قانون وجود داشت درباره اینکه خوابگاه متاهلین فقط برای دانشجویان غیربومی است، اما این قانون برداشته شد و دانشجویان بومی نیز می توانند از این امکان بهره مند شود.
به گزارش رکنا، دکتر امیرحسین بانکی پور، رئیس کمیسیون ویژه جمعیت مجلس شورای اسلامی در برنامه تلوزیونی «عیار» شبکه افق درباره طرح جوانی جمعیت گفت: در قرن گذشته عمده نگرانی بشر انفجار جمعیت بود، اما اکنون عمده نگرانی پیری جمعیت است. به همین دلیل، اغلب کشورهای پیشرفته مشوقهایی را برای فرزندآوری در نظر میگیرند.
وی افزود: بر اساس نظر سنجی سال 97 حدود 60 درصد خانوادهها اعلام کرده بودند که علاقه مند به داشتن سه فرزند هستند، اما موانعی وجود دارد. این در حالی است که متوسط نرخ باروری در خانواده های ایرانی 1.6 است.
بانکی پور با بیان این که فرزندآوری خواسته اصلی خانواده های ایرانی است، تاکید کرد: اولین مانع رشد جمعیت دیر ازدواج کردن است، به همین منظور مشوقهایی را در نظر گرفتیم که یک مورد آن اختصاص ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای پسران زیر ۲۵ سال و دختران زیر ۲۳ سال است. در سنین بالاتر ۱۴۰ میلیون تومان به زوجین پرداخت خواهد شد و این موضوع در بودجه ۱۴۰۰ دیده شده و بانک مرکزی آن را ابلاغ کرده است.
این نماینده مجلس ادامه داد: توسعه خوابگاههای متاهلین از دیگر اقدامات ما برای رشد جمعیت است. قانون وجود داشت درباره اینکه خوابگاه متاهلین فقط برای دانشجویان غیربومی است، اما این قانون برداشته شد و دانشجویان بومی نیز می توانند از این امکان بهره مند شود. ریل گذاری را به صورتی ترسیم کردیم تا دانشگاهها برای متاهلی خوابگاه بسازند. این موضوع باعث خواهد شد تا دانشجویانی که دست ازدواج دارند، در سال های اول زندگی از هزینه اجاره مسکن رها شوند.
به گفته وی، زندگی دانشجویی اکنون پذیرفته شده و در سال های اول زوجین به دنبال جهیزیه و مسکن که بیشترین هزینه ها را برای ایشان به دنبال دارد نیستند. اگر دانشجویی اقامت در خوابگاه را نداشت رایزنی های انجام شده تا صندوق های رفاه ۵۰ درصد ودیعه معمول یک واحد مسکونی را در قالب تسهیلات بپردازند.
توسعه مراکز همسریابی اقدام دیگری کمیسیون ویژه جمعیت بود که بانکی پور به تشریح آن پرداخت و گفت: برخی جوانان موانع را پشت سر میگذارند، اما فرد مدنظرشان را نمییابند و ممکن است حدود چهار سال معطل بماند. باید قبول کنیم شیوه سنتی دیگر پاسخگوی نیاز امروز جامعه نیست. ما در کنار اقدامات انجام شده باید مراکز همسریابی زیادی داشته باشیم و فرهنگ خانواده ها را در نظر بگیریم. این مراکز کانون در کشور نیست طبق برنامهریزی تا سه سال آینده به صورت گسترده راهاندازی خواهد شد.
رئیس کمیسیون ویژه جمعیت مجلس گفت: وقتی افراد پس از ازدواج علاقه مند به فرزندآوری هستند، اما هزینه های دوران بارداری و زایمان به آنها این اجازه را نمی دهد و فرزندآوری را به تعویق میاندازند. از این رو تمهیداتی در نظر گرفته شد، بیمه ها هزینه های دوران بارداری تا دو سالگی کودک را تقبل کنند. از سوی دیگر کسانی که زایمان طبیعی دارند هزینه هایشان رایگان خواهد بود. همچنین بهسازی محیط های زایمان طبیعی در دستور کار قرار گرفته است.
بانکی پور اضافه کرد: انجام برخی آزمایشات برای همه پروژه نیاز نبود، اما این هزینه از همه برای انجام این آزمایشات دریافت میشد که این موضوع را مدیریت کردیم. همه آزمایشات برای همه زوجین نیاز نیست.
وی به مانع سوم اشاره کرد و گفت: سه میلیون و پانصد هزار زوج نابارور در کشور داریم و هزینه بالای درمان نیز مزید بر علت شده است. در بودجه 1400 در نظر گرفته شده تا زوج های نابارور تحت پوشش بیمه قرار بگیرند هزینههای مربوط به ناباروری از طریق بیمه پرداخت شود. از سوی دیگر افزایش در مراکز درمان ناباروری همچنین متخصص در این زمینه را در نظر داریم.
این نماینده مجلس عنوان کرد: اغلب خانواده های ایرانی دیر یا زود فرزند اول و دوم را میآورند و مشکل ما در فرزند سوم است. فرهنگ تنظیم خانواده که در دهههای گذشته اجرا شد، اکنون نتایج مطلوبی را نشان می دهد و باید این موانع برداشته شود.
رئیس کمیسیون ویژه جمعیت مجلس با بیان اینکه برای فرزندآوری خانوارها باید مشوقهایی را در نظر گرفت، گفت: کسانی که فرزند سومشان دنیا بیاید در شهرهای زیر 500 هزار نفر یا در روستاها بین 150 متر تا 200 متر زمین اهدا می کنیم.
وی در پایان تصریح کرد: آیین نامه ارائه زمین به خانواده هایی که فرزند سوم می آورند، در وزارت راه و شهرسازی در حال تهیه و تدوین است. براساس این آیین نامه، زمین هایی به صورت اجاره 99 ساله در اختیار این خانواده ها قرار داده خواهد شد و سپس قرار است یک واحد مسکونی در این زمین ها ساخته شود که بازپرداخت هزینه ساخت 2 سال تنفس دارد و هزینه تمام شده طی 6 سال به صورت اقساطی پرداخت خواهد شد. آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر