حقایق جالب درباره‌ سیاره‌ ناهید!

ـ نام این سیاره موضوع جالبی است که شاید زیاد به آن توجه نشود. این نام از الهه‌ عشق و زیبایی یونان باستان که معروف به «آفرودیت» است گرفته شده و رومی‌ها آن را در زبان لاتین «ونوس» می‌نامیدند.

ـ سیاره‌ ناهید معمولاً با نام دوقلوی زمین شناخته نیز می‌شود. این دو سیاره تقریباً به یک اندازه و یک وزن هستند که همین امر باعث تشابه این دو سیاره به هم می‌شود.

ـ پژوهشگران معتقدند تمام سیارات منظومه‌ شمسی همزمان با هم و حدوداً ۴.۶میلیارد سال پیش تشکیل شده‌اند. با این وجود سن تخمین زده شده‌ سیاره‌ ناهید، چیزی در حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون سال است.

ـ اگر فرض کنیم که دقیقاً روی خورشید ایستاده‌اید و به سیارات دیگر نگاه می‌کنید، از همان نقطه، سیاره‌ ناهید بعد از عطارد دومین سیاره‌ نزدیک به خورشید به حساب می‌آید که شما آن را مشاهده خواهید کرد.

ـ نور خورشید پس از حدود شش دقیقه به سیاره‌ ناهید خواهد رسید در حالی که نور خورشید پس از هشت دقیقه به کره‌ زمین می‌رسد؛ بنابراین سیاره‌ ناهید نسبت به کره‌ زمین بسیار گرم‌تر است.

ـ سیاره‌ ناهید یکی از درخشنده‌ترین سیاره‌های منظومه‌ شمسی محسوب می‌شود. هنگام شب اگر به دقت به آسمان نگاه کنید، می‌توانید علاوه بر ماه این سیاره را هم مشاهده کنید.

ـ این سیاره به علت نزدیکی به خورشید، دمای بالایی دارد. نکته‌ جالب در مورد این سیاره این است که با وجود اینکه سیاره‌ عطارد به خورشید نزدیک‌تر است، اما ناهید داغ‌ترین سیاره‌ منظومه‌ شمسی به حساب می‌آید.

ـ برای فهمیدن گرمای این سیاره، بهتر است بدانید که دما در این سیاره به ۴۶۲ درجه‌ سانتیگراد هم می‌رسد. دمایی که تقریباً فلز سرب در آن ذوب می‌شود.

ـ شاید شما هم این مطلب را شنیده باشید که سیاره‌ ناهید دقیقاً مانند زمین، زمستان‌های سردی دارد. اما اشتباه نکنید، با اینکه در زمستان‌ها هوا در سیاره‌ ناهید خنک‌تر می‌شود، اما هنوز به علت نزدیکی به خورشید این سیاره به شدت داغ و گرم است.

ـ تقریباً تمام سیارات منظومه‌ شمسی در جهت خلاف عقربه‌های ساعت در محور خود می‌چرخند اما این مطلب در مورد سیاره‌ی ناهید و «اورانوس» صدق نمی‌کند و مدار سیاره‌ ناهید برخلاف سایر سیارات منظومه‌ شمسی، دایره‌ای‌شکل است.

ـ با وجود هم‌اندازه بودن این سیاره و کره‌ زمین، اما فشار جوی در این سیاره بسیار بیشتر از کره‌ زمین است.

ـ در کمال تعجب ناهید با وجود شباهت زیاد به کره‌ زمین، میدان مغناطیسی ضعیفی دارد. تاکنون هیچ توضیح و استدلالی راجع به این موضوع مطرح نشده است و این موضوع یکی از اسرار نهفته در مورد این سیاره است.

ـ در سیاره‌ ناهید وزش باد در لایه‌های ابر‌های میانی می‌تواند به سرعت عجیب ۷۲۰ کیلومتر بر ساعت نیز برسد. این عدد از سرعت شدیدترین گردباد‌های رخ داده روی کره‌ زمین نیز بیشتر است.

ـ تا چندی پیش پژوهشگران بر این اعتقاد بودند که سیاره‌ ناهید نزدیک‌ترین سیاره به زمین محسوب می‌شود. با وجود اینکه سیاره‌ ناهید با چرخش به دور مدار خود به زمین نزدیک‌تر می‌شود، اما جالب است بدانید که سیاره‌ عطارد نزدیک‌ترین سیاره به کره‌ زمین محسوب می‌شود اما ناهید نیز به نوعی یکی از همسایه‌های ما به حساب می‌آید!

ـ شاید برایتان جالب باشد که بدانید، حتی اگر بتوانیم روی این سیاره گام بگذاریم، نمی‌توانیم چیزی جز ابرا‌های متراکم را ببینیم. شدت تراکم ابر‌ها در سیاره‌ ناهید به اندازه‌ای بالاست که حتی وی این سیاره، خورشید هم قابل مشاهده نیست!

ـ اگرچه دانشمندان هنوز به این نتیجه نرسیده‌اند که آیا می‌توان روی این سیاره زندگی کرد یا خیر، اما با توجه به دمای زیاد و فشار جوی بسیار بالا، هیچ یک از گیاهان یا حیوانات موجود روی کره‌ زمین نمی‌توانند روی این سیاره زندگی کنند.

ـ نخستین فضاپیمایی که روی این سیاره فرود آمد، «ونرا ۷» نام داشت که در ۱۵ دسامبر سال ۱۹۷۰ توسط دولت شوروی به سطح این سیاره فرستاده شد.

به دلیل وزش باد‌های شدید و گرمای زیاد، کاوشگر‌های معدودی می‌توانند روی سطح این سیاره فرود بیایند.

ـ هنگامی که مدار سیاره‌ ناهید از مدار کره‌ زمین عبور می‌کند، روی سطح این سیاره به جای طلوع خورشید، غروب خورشید قابل مشاهده است. به همین دلیل دانشمندان از سیاره‌ ناهید با نام‌های «ستاره‌ی صبح» و «ستاره‌ی عصر» یاد می‌کنند.

ـ در یونان باستان نیز برخی گمان می‌کرده‌اند که ناهید از دو ستاره‌ مجزا تشکیل شده است. اولین کسی که در یونان باستان متوجه شد که هر دو نما مربوط به یک سیاره است، ریاضیدان افسانه‌ای «فیثاغورس» بود. یونانیان ناهید را که در طول روز قابل مشاهده بود «ائسفروس» و این سیاره را در طول شب «هسپروس» می‌نامیدند.

ـ سیاره‌ ناهید شکلی کاملاً کروی دارد. دو سیاره‌ دیگری که شکلی کروی دارند، سیاره‌ عطارد و سیاره‌ کوتوله‌ی پولوتو هستند.

ـ دانشمندان در ابتدا گمان می‌کردند که سطح این سیاره کاملاً خشک و بدون آب است. اما پژوهش‌های جدید روی این سیاره ثابت می‌کند که قسمت‌هایی از این سیاره دارای آب است و اقیانوسی کم عمق روی این سیاره وجود دارد.

ـ سیاره‌ ناهید بیشتر از هر سیاره‌ دیگری در منظومه‌ شمسی دارای آتشفشان است. اخترشناسان توانسته‌اند تا کنون نزدیک به ۱۶۰۰ آتشفشان بزرگ را روی این سیاره شناسایی کنند.

ـ در حالی که سیاره‌های زیادی در منظومه‌ شمسی وجود دارند که قمر‌های زیادی دارند، اما سیاره‌ ناهید هیچ قمری ندارد.

ـ آیا می‌دانید چه روزی از هفته به سیاره ناهید تعلق دارد؟ جمعه! این روز در فرهنگ‌های باستانی به گوی آسمانی ناهید (زهره یا ونوس) پیوند داده شده است. در زبان انگلیسی جمعه «Friday» ریشه در کلمه Frigedaeg دارد که به معنی «روز ناهید» است.

ـ در تصاویر و داده‌هایی که در سال ۲۰۰۷ توسط یک فضاپیما به ثبت رسیده، کاملاً مشخص است که در این سیاره رعد و برق‌های زیادی اتفاق می‌افتد. در حقیقت چندین برابر کره‌ زمین در سطح این سیاره رعد و برق رخ می‌دهد.

ـ از نظر علمی یک روز، زمانی است که طی آن یک سیاره یک چرخش را به دور محور خود انجام می‌دهد. در مورد زمین این روند ۲۴ ساعت به طول می‌انجامد. این در حالی است که در مورد سیاره‌ ناهید این مسئله کمی متفاوت است. یک روز در سیاره‌ ناهید برابر با ۱۱۷ روز کره‌ زمین است و این سیاره دارای روز‌هایی واقعاً طولانی است. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

گوناگون

 

وبگردی