دبیر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر اعلام کرد: اسامی فیلمهای بخش ویژه فیلم فجر هنوز نهایی نشده است
رکنا: منوچهر شاهسواری، دبیر چهلوسومین جشنواره فیلم فجر با تاکید بر اینکه هنوز اسم هیچ فیلمی برای نمایش در بخش ویژه مشخص نشده است،گفت:باید کمی صبوری کنیم تا آنچه آئینه تمام نمایی از سینمای ایران است در بخش ویژه و بخش مسابقه سینمای ایران را به تماشای اهالی رسانه برسانیم.
به گزارش رکنا به نقل از روابط عمومی چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، منوچهر شاهسواری در گفتوگو با برنامه «استودیو ۸» رادیو نمایش درباره جزئیات جشنواره چهل و سوم به گفتوگو پرداخت.
براساس این گزارش، در ابتدای این برنامه شاهسواری درخصوص تغییرات پوستر این دوره از جشنواره گفت: پوستر اصلاح شده در روز اعلام اسامی فیلمها ارائه شد. این پوستر بر اساس نقدهای دلسوزانهای که انجام شد تغییراتی یافت، نه به معنای عوض شدن بلکه به صورت اصلاحاتی بر بستر گرافیک آن صورت گرفت و آنچه در روز اعلام اسامی فیلمها مشاهده شد نسخه اصلاح شده بود.
اسامی برخی فیلمهای بخش نمایش ویژه حاصل علائق و کنجکاوی دوستان است
وی درباره گمانهزنیها درباره نمایشهای بخش ویژه جشنواره نیز اظهار داشت: هر جشنوارهای گمانهزنیهای خود را دارد و گاهی دوستان جستجوها و علائق و کنجکاویهای خود را در این خصوص اعلام میکنند به نظرم باید کمی صبوری کنیم تا آنچه آئینه تمام نمایی از سینمای ایران است در بخش ویژه و بخش مسابقه سینمای ایران را به تماشای اهالی رسانه برسانیم. بنابراین باید برآورد دقیق روشن از آثار سینمای ایران را داشته باشیم.
شاهسواری افزود: در حال حاضر هیچ اسم فیلمی قابل بیان نیست؛ در حال بررسی و مذاکره با صاحبان آثار هستیم. به هر حال در بخش مسابقه فراخوان وجود دارد و برای نمایشهای بخش ویژه رضایت صاحبان آثار، تنظیم جدول، ساعت و سالن آن باید انجام شود که تا قبل از شروع جشنواره این مراحل انجام خواهد شد.
افتتاح سالن سینمایی جزیره بوموسی همزمان با جشنواره چهل وسوم
وی از نمایش فیلمهای جشنواره امسال برای اولین بار در جزیره بوموسی خبر داد و گفت: از هشتم بهمن ماه در جزیره بوموسی به پیشواز جشنواره خواهیم رفت. نمایش آثار سینمای ایران روی پرده بزرگ برای اهالی جزیره با تنوع موضوعی اتفاق بزرگی است که در جزیره بوموسی میافتد. البته این موضوع با بخش تجلی اراده ملی متفاوت است.
وی ادامه داد: با همت جشنواره و سازمان سینمایی این جزیره نیز به تجهیزات سینمایی مجهز میشود و از این به بعد، پس از پایان جشنواره اهالی این جزیره میتوانند فیلمهای سینمای ایران را در این سالن ببینند. این سالن مربوط به کانون کودکان و نوجوانان است که به واسطه جشنواره تجهیز فنی در حد استاندارد میشود. نمایش فیلم در پرده بزرگ در فضای باز نیز با همکاری انجمن سینمای جوان بندرعباس صورت میگیرد. تجلی اراده ملی بخشی شامل آئین و مراسم اهدای جوایز است و فرآیندی کاملا متفاوت است.
جشنواره جهانی فیلم فجر همچنان رده الف جهانی است
وی با اشاره به جشنواره جهانی فیلم فجر و نمایش برخی از آثاری که پیش از جشنواره نمایشهای جهانی داشتهاند گفت: بعضی از مقررات جشنوارههای جهانی در ردههای مختلف تفاوتهایی با هم دارد. جشنواره جهانی فیلم فجر با اینکه دو سه سال است برگزار نشده همچنان رده الف جهانی است. فستیوالهای رده الف ترجیح میدهند نمایش آثار در ان جشنواره برای اولین بار باشد. چنین قیدی برای برخی دیگر از جشنوارهها وجود ندارد.
جشنواره فیلم فجر یک جشنواره ملی است که شامل قواعد جهانی نمیشود
شاهسواری افزود: جشنواره فیلم فجر یک جشنواره ملی است که شامل قواعد جهانی نمی شود. چرا که در میانه راه تفکیک ملی و جهانی صورت گرفته است. این جشنواره از نخستین سال برگزاری بینالمللی بود و ممکن بود تفسیرهای متفاوتی از آن صورت بگیرد. حضور آثاری که در جشنوارههای جهانی شرکت کردهاند طبق مقررات سازمان سینمایی در جشنواره فجر بلامانع است.
دبیر جشنواره فیلم فجر با بیان اینکه ساختار جشنواره فیلم فجر و جشنواره جهانی تفاوتهایی دارد، یادآور شد: جشنواره جهانی از زمانی که برای اولین بار جدا شد و علیرضا رضاداد مسئول آن بود، مقدمهای شد تا زمان رضا میرکریمی و محمدمهدی عسگرپور به قواعد و مقررات روشنی دست پیدا کند. ترکیب جشنواره جهانی با جشنواره ملی درون خود تناقضاتی را ایجاد میکند. نیازمند آن هستیم کمی فاصله بگیریم و در زمان مناسب به ساختار جشنواره فیلم فجر که همزمان با دهه فجر صورت میگیرد نگاه مجدد کنیم و مطابق با نیازهای امروز سینمای ایران در آن تجدید نظر کنیم.
ارسال نظر