ردیابی ضربان قلب با فناوری RFID
رکنا: محققان دانشگاه استنفورد موفق به ساخت یک حسگر بیسیم شدهاند که روی پوست قرار میگیرد و با استفاده از فناوری RFID نشانگرهای پوستی از جمله ضربان را ردیابی میکند.
بسیاری از سیگنالهای فیزیولوژیکی بدن از طریق پوست قابل ردیابی هستند. محققان بر مبنای این واقعیت یک حسگر بیسیم توسعه دادهاند که روی پوست قرار میگیرد. این حسگر BodyNet نام دارد. این فناوری در ابتدا برای ردیابی اختلال خواب و بررسی شرایط قلب مورد استفاده قرار گرفت.
محققان در تلاش بودند تا حسگرهایی طراحی کنند که استفاده از آن ساده و فاقد هرگونه باتری یا مدار سخت باشد تا مانع از کشیدگی و خم شدن بدن نشود. در نتیجه تمام این تلاشها حسگری توسط محققان استنفورد طراحی شده است که بر مبنای فناوری سامانه بازشناسی با امواج رادیویی یا RFID توسعه یافته است. سامانه RFID از سیگنالهای الکترونیکی و الکترومغناطیسی برای خواندن و نوشتن دادهها بدون تماس استفاده میکند.
زمانی که فردی از یک کارشناسایی (ID card) استفاده میکند و به گیرنده RFID نزدیک میشود، آنتن کارت شناسایی مقدار کمی از انرژی RFID را از گیرنده جمعآوری و از آن برای تولید یک کد استفاده میکند که مجدد به گیرنده ارسال میشود. طرز کار برچسب BodyNet دقیقا شبیه به کارت شناسایی است؛ در آن آنتنی قرار دارد که مقدار کمی از انرژی ورودی RFID را از گیرندهای که روی لباس تعبیه شده دریافت میکند تا توان لازم برای عملکرد حسگرها فراهم شود. علائم مختلف از جمله کشش و ضربان از طریق پوست درک و به گیرنده ارسال میشوند. مشکلی که در این میان وجود داشت ساخت آنتنی بود که امکان خمش و کشش سطح پوست را داشته باشد که با استفاده از تکنیک چاپ سیلک (screen printing) جوهر فلزی روی یک برچسب لاستیکی حل شد؛ از طرفی تضعیف و ناپایداری سیگنالها که ناشی از خمش پوست بود نیز از طریق نوع خاصی از سامانه RFID که مورد استفاده قرار گرفت برطرف شد؛ این سیستم قادر به ارسال سیگنال دقیق و قوی است.
نسخه ابتدایی برچسب حاوی حسگرهای حرکتی است که قادر به ردیابی نبض و پالسهای مختلف است و محققان در تلاش برای توسعه نسخههایی برای درک دما و نشانههای دیگری از طریق عرق و سایر ترشحات پوست هستند.
محققان در تلاشند تا از این حسگرها در انواع فناوریهای پوشیدنی به منظور ردیابی سلامتی بهرهبرداری کنند.
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر