دولت مسعود پزشکیان باید به هر قیمتی تحریم ها را بشکند / آقایان رئیس جمهور تحریم نعمت نبود!

به گزارش رکنا، محمد مهاجری ، روزنامه نگار ، منتقد و فعال سیاسی اصولگرا درباره انواع و تعداد پرونده های مطبوعاتی مطروحه علیه خود درمراجع قضایی گفت : من ابتدا بگویم که اصلا از احضار شدن و یا رفتن به دادگاه ، دادسرا یا هر جای دیگری ناراحت نمیشوم، چون کسی که خربزه می‌خورد باید پای لرزش هم بنشیند و من هم این را پذیرفتم.

تعداد پرونده ها یادم نیست به خاطر این که بعضی اوقات پرونده ها تجمیع میشود و مثلا چند شکایت را یکجا مطرح و رسیدگی می کنند اما به طور متوسط ماهی بیشتر از یکبار به دادسرا میروم. تعداد پرونده هایی که به حکم منجر بشود خیلی زیاد نیست یعنی یک پرونده مربوط به آقای کریمی قدوسی بود که منجر به صدور حکم شد و یک پرونده هم چندین سال قبل مربوط به یک روحانی بود که منجر به صدور حکم شد و اخیرا هم یک پرونده هم به دادگاه جرایم سیاسی رفت که بعدا چون دولت عوض شد آن هم تمام شد. شکایت هایی که شده همه جرایم نقدی بوده و از 500 هزارتومان تا 2 میلیون بوده و هنوز کار به زندان و شلاق و اعدام نکشیده و آمار تعداد پرونده ها و احضاریه هایی که بر علیه من آمده را نشمردم.

 

دولت سیزدهم رکورد شکایت از من را شکست

 

شکات هم اشخاص حقیقی هستند و هم اشخاص حقوقی ، دولت سیزدهم رکورد شکایت از من را شکسته بود، اما در دولت آقای روحانی هم بود و بیشتر شاکیان من شاکی خصوصی بودند، البته این که می گویم شاکی خصوصی، مثلا نماینده مجلس بود ولی به اعتبار نمایندگی مجلس شکایت نکرده بود و به اعتبار شخص حقیقی اش شکایت کرده بود.

 *این که بیشتر شکایت ها در دولت آقای رئیسی بوده برنمیگردد به این که شما را اصولگرا می دانستند و از شما انتظار این مطالب انتقادی را نداشتند؟  

اگر اصولگرا میدانستندکه نباید شکایت می کردند، و باید در خفا می گفتند که چرا این مطلب را نوشتی یا ننویس. متاسفانه فرقی هم ندارد و در هر دولتی این مسئله وجود دارد و به جای این که بیایند و اصحاب رسانه را توجیه کنند و به آنها توضیح بدهند فکر می کنند راحت ترین راه این است که بروند و شکایت کنند. در حالی که یک عنصر رسانه ای که بالاخره دارای سابقه و تجربه است و تعهدی به نظام و کشور دارد بیمار که نیست بخواهد کاری بکند که هر روز به دادسرا و دادگاه احضار شود.اگر واقعا توضیح بدهند و توجیه بکنند بسیاری از این شکایت ها قبل از اینکه بخواهند ثبت کنند حل می شود و به زحمت نمی افتند.

 

هیچ وقت اصلاح طلب نبودم و در هیچ تشکل اصلاح طلبی حضور نداشتم

 

  •  شما هنوز خود را اصولگرا می دانید؟

بله، حتماً.

  •  آیا نسبت به دو سه دهه پیش اصولگرایی تفاوت کرده زیرا مطالب شما هم با گذشته خیلی فرق دارد؟

بله یک زمانی جریان اصولگرا یک جریان پیشرو و منسجم بود، الان جریان اصولگرا یک جریان ورشکسته و فشل شده و من دلم می سوزد که جریان اصولگرا به اینجا رسیده و به سهم خودم تلاش میکنم که این جریان مرده را مجدداً احیا کنم. این که بعضی از دوستان اصولگرا خوششان نمی آید که این جریان میت دوباره زنده شود مشکل خودشان است. من هیچ وقت اصلاح طلب نبودم و در هیچ تشکل اصلاح طلبی حضور نداشتم و در بین دوستانم از هر دو جریان حضور دارند، خیلی از دوستان اصولگرا می گویند حرف هایی که میزنی کاملا قبول داریم اما بنابر ملاحظاتی توان گفتن آنها را نداریم و حالا که شما می گویید قبول داریم ولی نمیتوانیم علنی تایید کنیم.

  •  چرا بیشتر مطالب شما باب طبع اصلاح طلبان است؟

دلیلش این است که آنها عقلشان می رسد و اگر این مطالب را اصولگراها منتشر کنند به نظرم بیشتر منفعت می برند و در نقد درون خود بیشتر می توانند تاثیرگذار باشند، این هم از اشتباهات اصولگراها است که به جای این که به نقد درونی خودشان بپردازند، فکر می کنند اگر فحش بدهند یا با دیگران درگیر شوند موفق ترند و نتیجه اش همین است که می بینید.

  •  ازنظر شما اصولگراها چند گروه هستند؟

اصولگراها در کل دو گروه هستند. گروهی معتدل که به نظر من اکثریت جریان را تشکیل می دهند ولی پُربلندگو نیستند و گروهی هم اقلیت تندرو بداخلاق و ناسزاگو وجود دارند که تریبون دارند و به راحتی به صداو سیما رفت و آمد دارند و بالاخره به یک جاهایی از حاکمیت وصل هستند و می توان گفت که جریان تندرو را همان جریان اصیل اصولگرایی بزرگ کرد و مصداق همان فردی است که " اسم بچه اش را گذاشته بود رستم و می ترسید صدایش کند" که الان واقعا وضعیت همین است.

  •  در حال حاضر فکر می کنید تندروهای جریان اصولگرا در جامعه تاثیرگذارترند؟

در فضای تصمیم گیری ها شاید تا دولت قبلی هم این تاثیرات وجود داشت اما به نظرم بخش هایی مهم ازحاکمیت خطر جریان تندرو را حس کردند، آن جریان آقای رئیسی را هم داشت قربانی خودش می کرد، به نظرم از 1403 این فهم به وجود آمده که حضور جریان تندرو در حاکمیت سم مهلک است، گرچه نمی توانند آنهارا خاموش کنند.

آقای جلیلی هرگز در این کشور رییس جمهور نخواهد شد

 

  •  اگر آقای جلیلی رییس جمهور می شد جریان تندرو قویتر می شد؟

آقای جلیلی هرگز در این کشور رییس جمهور نخواهد شد واین یک وقعیت است که خود ایشان هم می دانند اما اطرافیانش نمیدانند. چون ایشان نه رای دارد و نه پایگاه رایی دارد ونوع پایگاه رایی که دارد تصنعی است و این تعداد رایی هم که ایشان آورد بنابر ملاحظات بود و خود ایشان حداکثر 5 تا 6 میلیون رای بیشتر ندارد و تندروها خیلی تلاش کردند که آقای جلیلی بیاید اما به نظرم تفکری که در نظام مدبرانه فکر می کرد به این نتیجه رسید که حضور آقای جلیلی ممکن است واقعا به اصل نظام لطمه بزند.

  •     در مجلس و بین نمایندگان چطور؟

در مجلس هم واقعا تشکیلات جبهه پایداری که از آن نام میبرند که حدود 30 تا 40 نفر هستند. من بعضی از آنها را میشناسم و استثنائا آدم های متدین و خوب و طرفدار نظام هستند، ولی در میان بعضی از جریانات پایداری قرار گرفته اند اما آنهایی که حرف های بی ربط می زنند و تندرو هستند حداکثر 10 تا 12 نفر بیشتر نیستند که سخنگوهای تندروها 4 الی 5 نفر بیشتر نیستند و جریان تندرو در این مجلس از مجلس قبل ضعیف تر است و اگر در بین نمایندگان مجلس از کل کشور و حتی در تهران هم نگاه کنیم تندروها نسبت به دوره قبل کمتر هستند.

  • در کنار دولت قانونی آقای پزشکیان دولت سایه ای هم تشکیل شده و آقای جلیلی چرا در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دعوت می شود و از ایشان نظر می خواهند؟

بیشتر فیگور است و واقعیتی وجود ندارد. آنها می خواستند آقای جلیلی که حذف شده بود را یکبار هم به کمیسیونی در مجلس دعوت کنند وهیچ اتفاقی برای ایشان در کشور نخواهد افتاد و آقای جلیلی حتی تاثیر مخربی هم که  از 20 تا 3 سال پیش عملا داشت را دیگر واقعا ندارد.

  • دولت سایه چقدرواقعیت دارد؟

سایه شما که وقتی راه می روید چقدر واقعیت دارد ؟ این دولت هم همانقدر واقعیت دارد. دولت سایه اصالت ندارد و در واقع بیشتر از اینکه واقعیت داشته باشد، دوست دارد که باشد و یک جاهایی بیشتر از واقعیتشان نشان می دهند و واقعا بخش هایی از مسئولین کشور از دولت سایه حمایت می کنند و آنها را بزرگ می کنند.

حرفهای پالیزدار باید راستی آزمایی بشود

 

  •  نظر شما در رابطه با افشاگری ها و ادعاهای آقای پالیزدار و مطالبی که در رابطه با فساد بعضی از مسئولین گفته چیست و این سوال پیش می آید که چرا بعد از گذشت سالها از مسئولیت این سخنان و ادعاها را رسانه ای کرده؟

من ایشان را اصلا نمیشناسم و اطلاعاتی راجع به ایشان ندارم و میدانم که زمانی حرف هایی زد و مدتی هم در زندان بود و اگر چند سالی ساکت بوده احتمالا مربوط به زندانی شدن او بود که نتوانسته حرفی بزند.

واقعا نمیدانم میزان اطلاعاتی که بیان می کند تا چه اندازه درست است؟ به نظر می آید بعضی از حرفهایش با واقعیت منطبق است و راجع به بعضی از حرفهایش واقعا اطلاعاتی ندارم. راجع به بعضی از آدمها اطلاعات نمی دهد و اظهار نظر می کند و نقل قول هایی از کسانی می کند که آنها دیگر زنده نیستند و در نتیجه به نظرم حرفهای ایشان باید راستی آزمایی بشود. البته ایشان زمانی در سالهای پیش هم که افشاگری می کرد بر علیه مرحوم هاشمی رفسنجانی هم حرف هایی زد که بعدا عذرخواهی کرد و نزد آقای هاشمی رفت و حلالیت طلبید و واقعا نمیدانم این بار هم در رابطه با حرفهایی که زده حلالیت خواهد طلبید یا نه و چون در رابطه با روانشناسی شخصیت ایشان هیچ اطلاعاتی ندارم بنابر این نمیتوانم در رابطه با شخص ایشان اظهارنظر کنم.

 

خدا سعید مرتضوی را نصیب گرگ بیابان هم نکند!

 

  •  پالیزدار در رابطه با روحیات سعید مرتضوی هم مطالبی گفته، نظر شما چیست؟

سعید مرتضوی از کسانی است که باید بگوییم خدا نصیب گرگ بیابان هم نکند. واقعا همان زمانی هم که در دادسرای مطبوعات بود و رییس دادگاه مطبوعات بود انصافا آدمی بود که به لحاظ رعایت موازین قانونی و اخلاقی تقریبا پایبند هیچ چیز نبود.

کاسبان تحریم در کشور ما آدمهای پرقدرتی هستند

 

 

  •  با وجود فعالیت دولت آقای پزشکیان شانس احیای برجام را چگونه می بینید؟

بهتر است بگوییم رفع تحریم ها را چقدر جدی میبینیم؟

طرفداران تحریم از زمان آقای احمدی نژاد سنگ بزرگی را به چاه انداختند که هزار عاقل برای در آوردنش واقعا در تلاش هستند که خیلی هم موفق نمی شوند و روز به روز گره تحریم ها کورتر و پیچیده ترشده است.

مرحوم شهید رئیسی اصلا اعتقاد یا توان کافی برای برداشتن تحریم ها نداشت. اراده ای جدی تر درسطوح عالی کشور می خواهد. برای حذف و یا رفع بخشی از تحریم ها باید کوتاه آمدنی هایی را به همراه داشته باشد، چه در انرژی هسته ای و چه در جاهایی دیگر. آقای پزشکیان قول هایی در دوران تبلیغات انتخاباتی اش داد. فکر میکنم مجموعه حاکمیت به این نتیجه رسیده که تداوم تحریم ها قطعاً به زیان کشوراست، حتی به زیان صنایع نظامی کشور، بالاخره وقتی شما تحریم باشید برای تهیه قطعات پول بیشتری باید خرج کنید.

من بدبین نیستم نسبت به رفع تحریم ها ، اما کاسبان تحریم در کشور ما هم به لحاظ اقتصادی و هم به لحاظ سیاسی آدمهای پرقدرتی هستند و هم به لحاظ ذهنیت سازی برای بعضی از مسئولین پرقدرتند و از آنجایی که توهم توطئه در کشور ما مشتری دارد و آنها بلدند که موضوعاتی را بسازند، مثلا اینکه اگرتحریم برداشته شود ممکن است مملکت نابود بشود – نه این که الان آباد است- ، فکر میکنم کم کم همه به نتیجه می رسند که اصل برداشتن تحریم ها کار درستی است.

وقتی مردم از فیلترشکن استفاده می کنند مگر چیزی فیلتر است؟

 

  • دررابطه با فیلترینگ و رفع آن چه راهکاری پیشنهاد می کنید؟

اصلا مگر الان چیزی فیلتراست؟ شما وقتی که فیلترشکن دارید ، وقتی 95 درصد مردم از فیلترشکن استفاده می کنند، مگر چیزی فیلتر است؟ شما هر شبکه ای می خواهید و هرکاری بخواهید می توانید انجام بدهید. اتفاقا فیلتر کردن باعث شد که در بسیاری از مردم خصوصا جوانترها ایجاد حرص یا ولعی بکند که بروند ببینند در اینترنت چه خبر است.

 در حالی که اگر اینترنت فیلتر نبود، مثلا در دولت آقای روحانی آماری داده بودند از مراجعه افراد به مطالب مستهجن در اینترنت که کمتر از 2 درصد بود. شما وقتی فیلتر می کنید که مردم به سایت های مستهجن مراجعه نکنند، با فیلتر شکن که همه می توانند به آنها مراجعه کنند.

چون ما کار فرهنگی نکردیم می خواهیم از طریق کتک زدن بچه هایمان را تنبیه کنیم، در حالی که اگر شما همه چیز را ممنوع کنید بچه ها به هر چیزی که بخواهند می رسند.

الان فیلترینگ بیشتر شبیه جوک است چون چیزی فیلتر نیست. به نظرم اگر دولت الان مانند یارانه به فیلتر شکن فروش ها درآمدشان را بدهد و فیلتر را بردارند موضوع حل می شود.

هیچ چیزی با فیلتر حل نمیشود. شاید یک زمانی می شد. البته معتقدم باید برای فضای مجازی قاعده ایجاد کرد. حتی کشورهای جهان اول و آمریکایی ها هم برای زیر 16 سال استفاده از اینترنت موبایل را محدود می کنند و ما هم میتوانیم این کارها را بکنیم ، منتها چون در حال حاضر هیچ چیزی فیلتر نیست به برکت فیلترشکن ها ، معتقدم کار عبثی انجام می دهیم. کاش فیلتر را بردارند و بعد آماری از مراجعه مردم به سایت ها و موضوعاتی که میبینند بگیرند ، من یقین دارم هیچ اتفاق منفی نخواهد افتاد.

آیا با یک روسری همه مشکلات کشور حل می‌شود؟

 

 

  •  لایحه حجاب و عفاف پس از تصویب در شورای نگهبان به مجلس ارسال شده و هنوز بطور قانونی اجرا نشده است و برای رانندگان خانم پیامک های اخطار ارسال و یا خودروشان توقیف میشود، نظرتان چیست؟

  لایحه حجاب هم یک چیزی مثل فیلترینگ ، یک زمانی درکشورمان استفاده از ماهواره ممنوع بود و با ویدیو مقابله می کردند، وقتی با موضوعات فرهنگی و اجتماعی برخورد سیاسی و بدتر از آن امنیتی می شود ، هیچ اتفاق مثبتی برای آنها نمی افتد.

وقتی قرار است من مراقب فرزند یا نوه ام باشم یک سری کارهای خود مراقبتی به عنوان پدر یا پدربزرگ انجام می دهم و مراقب فرزندم هستم، ولی وقتی که حکومت مراقبت از فرزندم را به عهده می گیرد من دیگر نیازی به مراقبت نمیبینم.

وقتی که شما می آیید و لایحه حجاب را می نویسید معنایش این است که کارهایی که باید در خانه و مدرسه انجام می شده و کارهای فرهنگی که باید انجام می شده انجام نشده و حالا از چیزهایی می ترسید.

من به عنوان یک آدم مذهبی می‌گویم بسیاری از روحانیون ما که امروزه مدافع حجاب و به اصطلاح برخورد با بی‌حجابی‌ هستند، شاید استدلال‌ های ایشان هم غلط نباشد، اما خودشان درست عمل نکردند.

شما باید از 30 سال پیش که این اتفاقات می افتاد راجع به موضوع حجاب با خانواده ها حرف می زدید. مگر صدا و سیما دست ما نبود؟ صدا و سیما و رسانه های بزرگ کشور دست ما بوده و هنوز هم هست.

به خاطر این که مقوله فرهنگ و موضوعات اجتماعی هیچکدام با زور حل نمیشود و در واقع با تکلیف های غلاظ و شداد حل نمیشود.

بن مایه حجاب عفت و سلامت خانواده است، حالا شما یک روسری به زور سر کسی بکنید همه مشکلات کشور حل می شود؟ دیدیم که نشد.

با فردی در مناظره‌ای در رابطه با مقوله حجاب صحبت می کردیم ، گفتم باید درباره حجاب کار فرهنگی بکنیم . آن فرد گفت؛  تا چند سال باید کار فرهنگی بکنیم؟ گفتم تا ۱۰۰ سال، ۲۰۰ سال، بعد از ۲۰۰ سال درست می شود اگر کار فرهنگی بکنیم و من معتقد نیستم که اینقدر زمان بر باشد.

گفت؛ یعنی شما می گویید 10 یا 20 سال این وضعیت حجاب را رها کنیم، اگر بی حجابی را رها کنیم آیا شاهد برهنگی نخواهیم بود در کشور؟

 گفتم من یقین دارم نه ، اما اگر هم چنین اتفاقی بیافتد باز هم تقصیر شماست که نتوانستید در این سالها کاری بکنید که فرهنگ پوشش مناسب در کشوراتفاق بیافتد.

مهاجری ادامه داد؛ من معتقدم بعد از وقایع 1401 این مقوله بی حجابی خیلی سفت گرفته نشد تا این که نزدیک زمان انتخابات مجلس فعلی در اسفند ماه 1402 از یک ماه قبل از آن کلا رها کردند، نتیجه آن رها شدگی چیست؟

در کل ۹۵ درصد کسانی که ما به آنها می‌گوییم بی‌حجاب،  فقط روسری ندارند. در این مدت چند درصد از افراد بی حجاب ساختارشکنی کردند؟ به نظر من که در سطح شهر رفت و آمد دارم در طول یکسال گذشته به عدد انگشتان یک دست هم ندیدم.

شاید در مکان های خاصی تعدادی وجود داشته باشد، اما به خاطر تعداد بسیار کم که نباید همه مجازات شوند. ضمن این که قانون حجاب و عفاف تا آنجایی که من دیدم این قانون همه اش پول گرفتن از مردم است، یعنی خلاف شرع بکن پول بده ، یا ممنوع الخروج شوند و موارد دیگر که بیشتر همان پول گرفتن است.

به نظرم خود این قانون بر ضد خودش تبدیل می شود و ممکن است متخلفان تصور کنند که فقط می خواهند پول از مردم بگیرند.

گفت؛ دیناری بده پنهان خود را وارهان!

گفت؛ کار شرع کار درهم و دینار نیست!

 

متاسفانه با این قانون ها کسی باحجاب نمی شود، اگر بی حجاب ترنشود

 

  • برخی از مردم از شکایت هایی که از طریق دوربین های سطح شهر در مورد برخورد با بی حجابی توسط فراجا صورت می گیرد ناراحت هستند و این مسئله فراجا را در مقابل مردم قرار نمی دهد؟

برای خودرویی ها طبق مقررات قبلی است و امیدوارم در اصلاح قانون آن هم اتفاق نیفتد. اصلا مجازات هر متخلفی دو ویژگی باید داشته باشد، یک بازدارنده باشدو دوم دیگران را هم عبرت بیاورد که دچار چنین تخلفی نشوند. اگر هر قانونی که مجازاتی را اعمال می کند این دو ویژگی را نداشته باشد قطعا آن قانون اشکال دارد و باید بازنگری شود. من فکر میکنم با دوربین و پول گرفتن و احضار کردن کسی با حجاب نمی شود.

آیا ما دنبال این هستیم که مردم باحجاب باشند؟ اگر لایحه حجاب قصد باحجاب کردن مردم را دارد ایده خیلی خوب و مقدسی است و باید پیگیر آن شد، اما متاسفانه با اینجور قانون ها کسی باحجاب نمی شود، اگر بی حجاب ترنشود.

 

ما رسانه ای ها نیامدیم مچ بگیریم ، آمده ایم سیستم را اصلاح کنیم

 

  • اخیرا در توییتی از سازمان های نظارتی خواسته بودید که با برخی از مسئولان ، مدیران و  وزرایی که فساد مالی دارند برخورد شود، توضیحی در این زمینه دارید؟

یک آدم رسانه ای کارش چیست؟ یکی از مسئولان قضایی به من گفت _ خطابی که می تواند خطاب عام تری باشد_ وقتی میبینم که خبری را منتشر کردی و یا چیزی را افشا کردی ، آن را به مثابه یک دود میبینم که باید بروم منشاء آن دود را پیدا کنم، حتما جایی اتفاقی افتاده و آتشی روشن شده که این دود از آن بلند شده، معتقدم کار رسانه جز این نیست که در واقع همان دود را ببیند.

حالا هر کدام از ما رسانه ای ها اگر بتوانیم اثبات بکنیم که واقعا قصد خراب کردن کسی را از انتشار یک مطلب نداریم و نیامده ایم که مچ بگیریم و آمده ایم سیستم را اصلاح بکنیم در نهایت مردمی که با دیدن تخلفات ناامید شده اند را با این کار امیدوار می کنیم.

آمدن پزشکیان خطر را از سر ما دور کرد و ما باید شکرگزار باشیم

 

  • دولت آقای پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟

دولت آقای پزشکیان اگر نمی آمد ، چه دولتی می آمد؟ به نظرم همین هم باعث دوری خطر از سر ما شد و ما باید بابت این موضوع شکرگزاری کنیم.

اما مدلی که آقای پزشکیان در حکومت داری انجام دادند مدل نویی است، همان داستان وفاق که مطرح کرد و تعریفی هم از آن ارائه نداد و تعریفی که استنباط شد این بود که همه دور هم باشیم و این باعث شد که همه طمع کنند و توقع داشته باشند، از سوپر چپ ها تا سوپر راست ها، چه در جریان اصلاح طلب و چه در جریان اصولگرا همه دنبال پست و سمتی بودند.

شاید اگر آقای پزشکیان ترجیحش این بود که به جای دولت وفاق یک دولت تکنوکرات تشکیل بدهد عملا هم به وفاق دست پیدا می کرد و هم شاید بعضی از وزرای او وزرای قدرتمندتری بودند.

ساده زیستی یک ویژگی شخصی و مثبت پزشکیان است

 

 آقای پزشکیان ویژگیهای شخصی دارند که آن ویژگیها از او یک برند منحصر به فرد در میان همه دوره های ریاست جمهوری ایران ساخته. طرز راه رفتن و این که به هیچ تشریفاتی پایبند نیست، البته در دیدارهای بین المللی مجبور است مسائلی را رعایت کند و انسان ساده زیستی است.

موضوعی که می خواهم بگویم تا به حال جایی عنوان نشده و برای اولین بار می گویم؛ آقای پزشکیان حتی حاضر نشد در خانه ای که در ریاست جمهوری برای مرحوم آقای رئیسی تدارک شده بود زندگی کند و آنجا را هم به اندازه کافی ساده نمی دانست که در آن زندگی کند و از آنجا بیرون آمد و به خانه ای کوچکتر ، ساده تر و قدیمی تر در ریاست جمهوری رفت.

ویژگی ساده زیستی یک ویژگی شخصی مثبت است. ممکن است این موضوع در کار حاکمیت خیلی به کار نیاید اما قطعا کسی که روحیه ساده زیستی دارد حتما از افراد دیگری که هدفشان از کسب قدرت برای رسیدن به بعضی از تجملات است جلوتر است.

به هر حال آقای پزشکیان آنقدر ساده زیست بود که حتی از سد آقای رئیسی که او هم متصف به ساده زیستی بود گذشت.

 

دولت مسعود پزشکیان باید به هر قیمتی تحریم ها را بشکند / درآمدهای ارزی در دولت احمدی‌نژاد خرج های متفرقه می شد

 

  • نزدیک به ۵ دهه از انقلاب می گذرد و حالا هیچ چیز ما تراز نیست ، در اقتصاد ، نفت ، برق ، بنزین ، وضعیت آب که شما ملاحظه می کنید و حالا هم در فصل سرما به بهانه آلودگی هوا برق قطع می شود ، یا در رابطه با قانون حمایت از فرزند آوری  ۲۰۰ هزار نفردر نوبت وام هستند و ۳۰۰ هزار نفر هم در نوبت دریافت خودرو ، چرا به اینجا رسیدیم و چه باید کرد ؟

بخشی از این مشکلات به فلسفه حکمرانی که در کشور ما گذاشته شد بر می گردد رییس جمهورهایی که آمدند وبرنامه‌هایی که برای توسعه کشور نوشته شد، خیلی از آنها  واقعاً به دلیل سلایق بعضی از آدم ها زمین گذاشته شد. اما در ۱۰ یا۱۲ سال اخیر شاید از سال ۸۹ یا۹۰  که اواخر دولت آقای احمدی نژاد بود ام الفساد مسایل کشور تحریم است.

یعنی اگرامروز برق قطع می شود یا کمبود گاز و ناترازی انرژی داریم همه اینها به تحریم مربوط می شود . آن هم بن مایه اش این بود که ما در یک مقطعی به این استدلال رسیده بودیم که تحریم نعمت است، در حالی که واقعاً تحریم هرگز برای ما نعمت نبود، نباید زیر بار تحریم می‌رفتیم، باید تحریم ها را دورمی‌زدیم و مذاکره می‌کردیم.

اگر در آن سال‌ها می‌توانستیم کاری انجام بدهیم شاید هزینه‌اش خیلی پایین بود، اما امروزه مجبوریم با هزینه‌های بالاتر انجام بدهیم. شاید الان مجبور به عقب نشینی‌هایی در وضعیت بنیان های اعتقادی خودمان باشیم. اگر نگاه توسعه‌ای و نگاه به آینده داشتیم و آن اشتباهاتی که نام ‌بردید اتفاق نمی‌افتاد ، مطمئناً  امروز از خیلی ها جلوتر بودیم .

حتما در خبرها میبینید که قطر با ذخایر گاز چه برخوردی دارد و ما چه کار می کنیم. ما در دولت آقای احمدی نژاد حدود ۶۰۰ تا۷۰۰ میلیارد دلار درآمد ارزی داشتیم ، درآمد نفتی داشتیم و می‌توانست این درآمد خرج زیرساخت‌های نفت و صنعت بشود اما نشد .

در آمدهای ارزی  در دولت آقای احمدی‌نژاد همه خرج های متفرقه می شد. بخش عمده اش خرج واردات کالاهای بی ارزش شد و اگر پولی پیدا می کرد در پی جایی بود که خرج یارانه کند.

نگاه احمدی‌نژاد توسعه ای نبود و نگاه به خرج کردن دارایی ها در لحظه و خوردن هر آنچه که داریم در آن زمان بود .  اگر دولت آقای پزشکیان توان این کار را داشته باشد و برای رفع تحریم‌ها به هر قیمتی که شده موفق شود در آن صورت شاید یک دهم این مشکلات و ناترازی ها حل نشود اما واقعاً  به سرانجام می رسد و بالاخره یک مسیر ویک اراده‌ای به سمت آینده باز می شود و من برداشتم این است که اراده آن بوجود آمده است و حرفهایی که ما در رسانه می زنیم و  بعضی از روشنفکران و کارشناسان می گویند تاثیر خود را خواهد گذاشت.

من سه چهار سال پیش رفته بودم عراق و امسال هم اربعین مشرف شدم. تفاوت توسعه ای در این چند سال واقعا زیاد بود و بغداد 4 سال پیش که مخروبه بود الان واقعا متفاوت شده و حتی شهر کربلا که شبیه شهرهای درجه 4 و 5 ما بود الان خیلی شهر پیشرفته ای شده زیرا آنها فهمیدند که دلارهای نفتی را باید خرج توسعه و آبادانی کشورشان بکنند.

مهاجری اظهار کرد : تحریم باعث می شود کشور ۳۰ درصد گرانتر اداره شود.  بودجه دولت بالای ۹۰ درصدش فقط هزینه روزمره می شود ، مانند پرداخت حقوق کارمندان و کارگران ، یارانه و....

 

ما امروز نسل تحصیل کرده را وادار به فرار از کشور می کنیم

 

ما اگر بتوانیم با رفع تحریم ها میزان صادرات نفت را مانند عراق بکنیم چرا نباید کشور ما توسعه یافته شود؟ نگرانی های من از این هم بالاتر است. ما امروز نسل تحصیل کرده را وادار به فرار از کشور می کنیم .

آدمهایی هستن که سرمایه مادی و مالی دارند آنها احساس می‌کنند در این کشور دائماً متضرر می شوند. اگر یادتان باشد در دولت آقای هاشمی این احساس به وجود آمد که در کشور می‌خواهند واقعاً کارهای عمرانی و توسعه ای انجام شود، بعضی از ایرانیان هم از خارج کشور برگشتند. حتی در برجام که در دوره آقای روحانی به جاهایی رسیده بودیم خیلی ها فکر می‌کردند الان موقع آن پیشرفت است، اما وقتی که عده‌ای آمدند وسط کار  دینامیت گذاشتند مجددا نا امیدی تشدید شد . اگر موضوع رفع تحریم‌ها را با اراده‌ پیش ببریم و تحریم ها را حذف بکنیم و به مردم امید بدهیم که ظرفیت‌های کافی برای توسعه در کشور وجود دارد.

ظرفیت‌های اقتصادی کشور ظرفیت‌های بزرگی است که آزاد نشده

 

ظرفیت‌های اقتصادی کشور ما ظرفیت‌های بزرگی است که آزاد نشده. آقای پزشکیان قبل از اینکه رئیس جمهور بشود در جریان تبلیغات ریاست جمهوری می‌گفت ما ۲۰۰ میلیارد دلار هزینه برای زیرساخت‌ها لازم داریم.

به نظرم اگر ما بتوانیم مذاکرات خوبی با غربی ها  یا شرقی ها یا هر جای دیگر داشته باشیم، با توجه به این که ایران ظرفیت های خیلی بزرگی به لحاظ استراتژیک و سوق الجیشی دارد و سدهای اصلی که در جلوی ما قرار دارد برداشته شود، واقعا دربازه زمانی ۱۰ ساله فکر می‌کنم خیلی از مشکلات  ما حل خواهد شد .

  • حتی با وجود آمدن ترامپ؟

      بله حتی با ترامپ!

البته به لحاظ تاریخی یک بدبینی نسبت به آمریکا داریم که بدبینی درست است و غلط نیست. بالاخره ایرانی ها برخلاف بسیاری از کشورهای همسایه ما همیشه تاریخ، کشوری عزتمندبوده. شما درتاریخ ایران از هخامنشیان و اشکانیان تا به امروز می بینید که شاید در برخی از جنگ‌ها هم شکست خوردیم به خصوص در زمان قاجاریه و زمان صفویه یا حتی مثلاً ساسانیان به دلیل همین جنگ‌ها، اما روح ایرانی همیشه یک روح عزت خواه بوده و فکر می‌کنم این روحیه اگر در ملت مجدداً احیا شود، حتی با نسل زدی که الان ما آنها را نمی فهمیم و رفتارهای آنها نگران کننده است، اگر آنها هم احساس بکنند همه ما بدون هیچ پیشوند و پسوندی گرد    واژه ای به نام ایران جمع می شویم تصورم این است که می شود یک ایران مورد رفاه تشکیل داد. ممکن است خیلی ها با جمهوری اسلامی هم مشکل داشته باشند ولی چون می‌خواهند زنده بمانند و در ایران زندگی کنند به نظرم آنها هم حتی پای کار خواهندآمد.

 این را شعار نمیدهم واقعا با بعضی از این نخبگان حرف زدم که بعضی از آنها می‌گویند آقا شما وقتی یک سیستمی به نام گزینش درست می‌کنید که منِ متخصص فلان رشته نمی‌توانم در فلان جای دولت کار بکنم خب طبیعی است که من کشور را از آن خودم نمیدانم.

باید در واقع یک ریل گذاری های بکنیم که هرچه بیشتر آدم‌ها در واقع طرفدار مدیریت کشور شوند. دیدید بعضی از این اپوزیسیون‌های خنده‌دار خارج از کشور دنبال براندازی و فلان کنیم و بوق بزنیم و کراوات بزنیم و اینجوری با جمهوری اسلامی در بیفتیم هستند، چرا ۹۰ درصد مردم حاضر نیستند اصلاً با این حرف ها کنار بیایند و می خندند به این حرف ها؟

به خاطر این که مردم  فهمیدند ایران باید در داخل ایران ساخته شود و هر کسی از بیرون  بگوید من طرفدار پهلوی بشوم و بگویم آنها بیایند مملکت را درست می کنند  به نظرم  کارهای مضحکی است.

اگر ایران را مونوپل چین یا روسیه بکنید آنها فقط از شما امتیاز می‌گیرند

 

  • چرا در مسیر رفع تحریم ها   یک سری  می خواهند فقط با روسیه و چین ارتباط برقرار کنیم؟

هیچ کشوری در دنیا برای رضای خدا موش نمی‌گیرد! یا هیچ گربه‌ای برای رضای خدا موش نمی‌گیرد، هیچ کشوری هم برای رضای خدا نمی آید منافع ما را در نظر بگیرد.

 هنر ماست که اگر می‌خواهیم موش بگیریم آن موش در چین باشد یا در روسیه یا در اروپا ،ازبکستان و ژاپن حتی در آمریکا و هر جای دنیا بود برویم بگیریم.  فکر می‌کنم نگاه انحصاری به شرق فهمیده شد که دیگر جواب نمی دهد، در واقع وقتی شما ایران را مونوپل چین یا روسیه بکنید آنها فقط از شما امتیاز می‌گیرند، مثل همین قضیه نفت که شما مجبورید ۸۰ درصد نفت را بفروشید به چینی ها آن هم با تخفیف‌های خیلی بالا ، حالا بعضی از این نفتی های داخلی که از این کار سود می برند می‌گویند به چینی ها خیلی تخفیف می دهید ،البته درست می گویند ما نباید به یک کشور و مشتری دل ببندیم . اگر آنها -چینی ها- بدانند شما مشتری دیگری  هم دارید  دیگر ناز نمی کنند و مجبور می شوندبا شما سر قیمت کنار بیایند.

محمد مهاجری

وبگردی