خرید خانه در تهران از خرید خانه در نیویورک سخت‌تر است! / بازار مسکن ایران از دسترس خارج شد

طبق آمار و دادهای منتشر شده در numbeo که به بررسی جدیدترین داده‌های اقتصادی کشورها و محاسبه هزینه زندگی در سراسر جهان می‌پردازد، نسبت قیمت مسکن به درآمد، در کشورهای توسعه‌یافته کمتر از ۱۰ برابر درآمد سالانه خانوار است؛ به‌طوری که حتی در برخی از کشورها این مقدار بین دو تا سه برابر اعلام شده است.

با این‌حال در ایران این مقدار به رقم ۲۳.۴ برابر رسیده است. با این‌وجود در کشورهای همسایه به‌ویژه کشورهای حاشیه خلیج‌ فارس این شاخص بسیار کمتر است؛ به‌طوری‌که عمان با ۲.۹ برابر رتبه آخر این فهرست را در اختیار دارد.

نسبت قیمت مسکن به درآمد حتی در کشورهای پیشرفته‌ای مانند آمریکا به‌ویژه ایالت (شهر) نیویورک که همیشه به‌عنوان یکی از گران‌ترین شهرهای جهان شناخته می‌‎شود، به‌مراتب بسیار کمتر از ایران است؛ به‌طوری که ایالت نیویورک تقریباً ۱۰۰ پله با ایران فاصله دارد و نشان‌دهنده آن است که قدرت خرید خانه در این شهر نسبت به ایران وضعیت مناسب‌تری دارد.

بررسی‌های انجام شده از سایت numbeo نشان می‌دهد شهر آدیس‌آبابا در کشور اتیوپی با شاخص ۵۴.۲ برابری قیمت مسکن به درآمد، در رتبه اول این فهرست قرار گرفته است.

جایگاه دوم، متعلق به شهر دوآلا از کشور کامرون با ۴۸.۳ برابر و جایگاه سوم نیز شهر کلمبو در کشور سری‌لانکا با ۴۲.۷ برابر نسبت قیمت مسکن به درآمد است.

رده چهارم این لیست به تهران با شاخص ۳۸.۱ برابری تعلق دارد و رتبه پنجم نیز در اختیار شانگهای چین با ۳۷.۲ برابر نسبت قیمت مسکن به درآمد است.

14 شهر پایانی این لیست متعلق به ایالات متحده آمریکاست و رتبه آخر آن به شهر دیترویت واقع در ایالت میشیگان با شاخص ۱.۲ برابر اختصاص  دارد؛ به عبارت دیگر، شهروندان این شهر به طور میانگین با ۱.۲ برابر درآمد سالیانه خود می‌توانند خانه بخرند.

گفتنی‌ست، نیویورک که به‌عنوان یکی از گران‌ترین شهرهای جهان شناخته می‌شود، در رتبه ۱۰۳ با نسبت قیمت مسکن به درآمد 13 برابری قرار دارد.

این بدان معناست که شهروندان تهرانی با ۳۸ برابر درآمد سالیانه خود، با فرض ثابت ماندن قیمت‌ها و هیچ‌گونه هزینه اضافه دیگری، می‌توانند خانه بخرند. درصورتی‌که این مقدار در شهرهای گران جهان و حتی کشورهای حاشیه خلیج فارس بسیار کمتر است. به‌عنوان‌مثال شهر ریاض در عربستان سعودی با شاخص ۲.۸ برابری در رتبه ۲۵۷ قرار دارد.

تجارت نیوز

 

وبگردی