این مطلب از صفحه وب گردی تهیه شده و فقط جنبه سرگرمی دارد
بیوگرافی داریوش مهرجویی / از ازدواج ها تا زمان قتل دردناک در ویلایش ! + عکس ها از کودکی تا پیری !
بیوگرافی، زندگی شخصی و حواشی زندگی داریوش مهرجویی را بخوانید.
داریوش مهرجویی / قتل داریوش مهرجویی / همسر داریوش مهرجویی / داریوش مهرجویی کارگردان / عکس داریوش مهرجویی
داریوش مهرجویی کارگردان سینما متولد ۱۷ آذر ۱۳۱۸ در تهران و فارغالتحصیل رشته فلسفه از دانشگاه کالیفرنیا می باشد که با ساخت فیلم سینمایی گاو و هامون به شهرت رسید. داریوش مهرجویی خالق شخصیتهای ماندگار سینمای ایران و همسرش وحیده محمدی فر ساعاتی پیش به قتل رسید او و همسرش در ویلای شخصی خود در کرج با ضربات چاقو کشته شدند.
مهرجویی یکی از کارگردانان و سینماگران معروف ایران است که از چهره های اصلی موج نو سینمای ایران محسوب میشود و تاکنون جوایز حشنواره داخلی و بین المللی را به دست آورده است.
او به دلیل علاقه ای که به فیلم های انگلیسی زبان داشت، رشته زبان انگلیسی را برگزید و سپس در ۲۰ سالگی برای ادامه تحصیل به کالیفرنیا رفته و در رشته سینما مشغول به تحصیل شد، اما پس از مدتی این رشته را رها کرد و رشته فلسفه را برای تحصیل برگزید و لیسانس فلسفه را دریافت کرد.
خانواده داریوش مهرجویی
داریوش مهرجویی در خانوادهای از طبقه متوسط در تهران به دنیا آمد. او در کودکی تحت تأثیر مادربزرگش که مسلمانی معتقد بود قرار گرفت. مهرجویی در مصاحبهای در سال ۱۳۵۱ در این باره میگوید: «مادر بزرگم از آن نمازخوانهای دوآتشه بود؛ و تحت تأثیر فضای روحانی او، من هم از سن هفت تا پانزدهسالگی، شده بودم یک مسلمان واقعی. نماز و روزهام یک بار هم ترک نمیشد.
در نوجوانی به موسیقی علاقهمند شد و مدت کوتاهی در کلاس آموزش موسیقی آقای زندی شرکت کرد. نزد پدرش که موسیقی ایرانی را خوب میشناخت به نواختن سنتور پرداخت و بعد با موسیقی کلاسیک غربی آشنا شد و به نواختن پیانو و نوشتن قطعاتی برای پیانو پرداخت.
سوابق هنری از قبل از انقلاب تا امروز
مهرجویی فعالیت هنری خود را در سینما از سال ۴۶ و از سینمای قبل از انقلاب آغاز کرد و تاکنون ۲ بار برنده سیمرغ بهترین کارگردانی و ۲ بار برنده سیمرغ بهترین فیلمنامه شده است.
او پس از برگشت از امریکا به ایران در سال ۱۳۴۶ اولین فیلم سینمایی خود به نام “الماس ۳۳″و بعد از آن، فیلم “گاو” را کارگردانی کرد که جوایز بسیاری نیز به همراه داشت و در جشنواره های جهانی حضور پیدا کرد.
فیلم الماس ۳۳ در ۵ بهمن ۱۳۴۶ در تهران روی پرده رفت و فروش متوسطی داشت و با توجه به هزینهٔ بالای ساخت شکستی تجاری محسوب شد
در سال ۱۳۸۳، مهرجویی با آفریدن هفت شخصیت، بیشترین شخصیت سینماییِ ماندگار را در سینمای ایران خلق کردهاست. همچنین، شخصیت «هامون» در فیلمی به همین نام از مهرجویی، ماندگارترین شخصیت در تاریخ سینمای ایران دانسته شدهاست.
مهرجویی بارها جزء برترین فیلمسازان تاریخ سینمای ایران انتخاب شده، از جمله در نخستین رأیگیری مجلّهٔ فیلم به سال ۱۳۶۷ ، سال ۱۳۷۸ مجلّهٔ دنیای تصویر ، در نظرسنجی سال ۱۳۸۱ مجلهٔ نقد سینما، در سال ۱۳۹۸ در مجلّهٔ فیلم به عنوان بهترین کارگردان تاریخ سینمای ایران انتخاب شد.
بسیاری از بازیگران برجسته و بزرگ ایرانی در فیلمهای مهرجویی حضور داشته اند که از جمه: عزتالله انتظامی، علی نصیریان، جمشید مشایخی، گلاب آدینه، خسرو شکیبایی، پرویز فنیزاده، صدیقه کیانفر، فخری خوروش، محمدعلی کشاورز، فروزان، سعید کنگرانی، اسماعیل محمدی، ژاله سام. مرضیه برومند، ایرج راد، حمیده خیرآبادی، اکبر عبدی، فردوس کاویانی، فریماه فرجامی، بیتا فرهی، توران مهرزاد، نیکی کریمی، علی مصفا، لیلا حاتمی، حسن پورشیرازی، محمدرضا شریفینیا، بهرام رادان، گلشیفته فراهانی، حامد بهداد، رضا عطاران، مهناز افشار، طناز طباطبایی، رضا رویگری، پارسا پیروزفر محمدعلی فردین و … را می توان نام برد.
سانسور و توقیف ها
از آغاز فعالیت فیلمسازی تاکنون شماری از فیلمهایش توقیف شده، مهرجویی همچنان به فیلم سازی ادامه میدهد. او جوایز متعدد بینالمللی دریافت کردهاست و در آبان ۱۳۹۳ نیز در سفارت فرانسه در تهران از سوی سفیر فرانسه جایزه شوالیه ادب و هنر فرانسه به داریوش مهرجویی اهدا شد. غیر از گاو، از دیگر فیلمهای مهمّ وی میتوان به اجارهنشینها ، هامون، سارا، پری، لیلا، درخت گلابی، مهمان مامان و سنتوری اشاره کرد.
شهرت با فیلم سینمایی گاو
در سالِ ۱۳۴۸ با همکاری غلامحسین ساعدی فیلمنامهٔ گاو را از روی یکی از داستانهای کوتاه مجموعهٔ عزاداران بیلِ ساعدی نوشت و فیلم کرد. این فیلم جوایز متعددی را در جشنوارههای بینالمللی به ارمغان آورد. گاو هم از نظر تجاری هم از نظر هنری فیلم موفقی از کار درآمد و فصل جدیدی در سینمای ایران گشود.
مهاجرت به فرانسه
استاد مهرجویی پس از انقلاب ۱۳۵۷ و رویدادهای پس از آن به فرانسه مهاجرت کرد و چند سالی در کشور فرانسه زندگی کرد و سپس به ایران بازگشت.
همسر اول و دوم داریوش مهرجویی
داریوش مهرجویی تاکنون ازدواج کرده است. همسر اول او، فریار جواهریان، معمار معروف ایرانی می باشد و که حاصل این ازدواج دو فرزند (مریم و صفا) است .
فریار جواهریان همسر اول داریوش مهرجویی
فریار جواهریان متولد خراسان است که در فرانسه بزرگ شده است. وی تحصیلات خود را در آمریکا و در دانشگاه های تگزاس در آستین، M.I.T و هاروارد به پایان رسانده و مهندسین «مشاور گام ما» را همراه با مهندس فریدون بدر در تهران تأسیس کرده اند که تخصصشان در زمینۀ موزه و باغ می باشد.
وی همسر داریوش مهرجویی بوده طراحی صحنۀ ۱۰ فیلم از کارهای مهرجویی (از اجاره نشین ها تا درخت گلابی) را بر عهده داشته است.
او بعد از طلاق و جدایی از داریوش مهرجویی گفته: رابطه خوبی با هم داریم و هر دو، سه روز به هم زنگ می زنیم و هر دو، سه ماه یک بار همدیگر را می بینیم، چون ما سه فرزند داریم و همچنان با هم در ارتباطیم
وحیده محمدی فر همسر دوم داریوش مهرجویی
مهرجویی پس از جدایی از همسر اولش خانم فریار جواهریان، با وحیده محمدی فر ازدواج کرد که حالا یک دختر به نام مونا دارد.
اعتراض به جلوگیری از اکران لامینور
در پی جلوگیری سازمان سینمایی از اکران نوروزی فیلم سینمایی لامینور تازه ترین اثر داریوش مهرجویی، این کارگردان بزرگ سینمای ایران را با تاکید بر اکران نوروزی و آغاز اکران از ۱۸ اسفند برای انتشار انحصاراً در اختیار مهدی خرم دل، خبرنگار و فعال رسانه قرار گرفت
– من معترضم. این پروانه نمایش فیلم من است؟ این شیر نیست، گوشت که بگویید تاریخش گذشته
– شما به من پروانه نمایش دادید؛ چرا زیر قول خودتان میزنید. مردانه رفتار کنید
– پشت پرده مثل اشباح حکم صادر میکنید
– دیگر نمیتوان تحمل میکنم. من میآیم و به همراه دستیارانم در وزارت ارشاد تحصن میکنم. تا حقم را نگیر ول نمیکنم
– وزارت ارشاد؛ وزیر محترم!؛ به حرف من گوش بده. من دیگر نمیتوانم میخواهم بجنگم. بیایید بزنید من را بکشید. این سینه من. من را بکشید ولی من حق را میگیرم
ماجرای بستری شدن داریوش مهرجویی در ای سی یو
به گفتهی حنیف سروری، داریوش مهرجویی کارگردان برجسته سینمای ایران مجددا در بخش مراقبتهای ویژه بستری شد.
چهاردهم اسفند ۱۴۰۰ وزارت ارشاد به صورت رسمی اعلام کرد که فیلم لامینور به کارگردانی داریوش مهرجویی نمی تواند در نوروز اکران شود.
حنیف سروری نیز ساعاتی پیش با انتشار یک استوری از بستری شدن مجدد داریوش مهرجویی در بخش مراقبتهای ویژه خبر داد و نوشت:
“و ما باز در پشت درهای بسته ماندهایم
استاد مهرجویی دیگر تاب این همه بیخردیها را ندارد
نکنید با این بزرگان
این رفتار شرمآور است
شما نمیدانید چه میکنید با این بزرگان
شما نمیدانید چه بلایی سرشان میآورید
این رسمش نیست”
فیلم سینمایی لامینور یک بار پروانه نمایش دریافت کرده اما با اعلام سازمان سینمایی به دلیل منقضی شدن زمان آن، مجددا باید پروانه نمایش دریافت کند.
قتل و کشته شدن
داریوش مهرجویی ۲۲ مهر ۱۴۰۲ در ویلای شخصی خود در کرج به همراه همسرش به قتل رسید.
ارسال نظر