ناگفته های غمبار همسر علی معلم از یک سال فراق

آذر معماریان درباره جزئیاتی از برگزاری مراسمی به مناسبت سالگرد درگذشت علی معلم در قطعه هنرمندان بهشت زهرا، توضیح داد: روز دوشنبه ۲۱ اسفندماه همزمان با سالگرد فوت علی معلم، مراسمی را در قطعه هنرمندان بهشت زهرا برگزار خواهیم کرد. برهمین اساس دوشنبه ساعت ۹ و نیم صبح از مقابل خانه سینما Cinema شماره۲ واقع در خیابان وصال به سمت بهشت زهرا حرکت خواهیم کرد و آنجا برنامه‌ای تدارک دیده شده است و بنا است که هنرمندان حاضر در مراسم سخنرانی‌هایی داشته باشند.

او درباره دغدغه‌های انتشار مجله «دنیای تصویر» در نبود علی معلم، بیان کرد: بعد از درگذشت علی معلم، پسرمان مدیریت مجله را برعهده گرفت و با توجه به اینکه رشته تحصیلی مرتبطی هم داشته و از کودکی در همین محیط بزرگ شده است، روند انتشار مجله تغییری نکرد و با وجود آنکه تعداد زیادی از مجلات در همین یک سال دچار مشکل شدند ولی «دنیای تصویر» با ریزش مخاطب مواجه نشد و من هم مسئولیت اجرایی کارها را بر عهده داشتم و به این ترتیب راه علی معلم ادامه پیدا کرده است.

او اضافه کرد: آقای معلم از کسانی بود که جادوی بزرگ اندیشیدن را می‌دانست و هیچ گاه درگیر چشم و هم چشمی‌هایی که در جامعه امروز ما موج می‌زند نبود و همیشه آن چیزی که برای خود می‌خواست را برای دیگران هم می‌خواست و خودخواهی بیش از اندازه نداشت و دگرخواه بود. او هیچگاه از ارایه دانشش به دیگران کوتاهی نکرد و همین امر باعث ایجاد رفاقت با همکارانش شده بود. نهایتا هم همین شیوه، تداوم کار «دنیای تصویر» را تاکنون به دنبال داشته است.

معماریان با تاکید بر اینکه “علی معلم آدم راستگویی بود و هیچ‌گاه برای مصلحت روزگار حرفی نمی‌زد و همیشه جانب حق را می‌گرفت” گفت: علی معلم با وجود داشتن چنین شخصتی علاوه بر آنکه بسیاری از هنرمندانی که با او دوست بودند، از نبود او متاسف بودند در این یک سال با اظهار تاسف و افسوس آدم‌هایی مواجه شدیم که حتی ممکن بود معلم با آنها برخوردهایی تندی هم داشته است.

همسر علی معلم درباره آثار به‌جامانده از این صاحب نظر سینما بیان کرد: علی معلم در زمان حیاتش بیشتر سرمقاله‌هایش مخصوصا آنهایی که از اهمیت بیشتری برخوردار بودند را به عنوان کتاب «یادداشت‌هایی از یک دوران سپری نشده» منتشر کرد. البته کتاب دومی هم اکنون بعد از فوت این هنرمند Artist در حال تولید و انتشار است.

او ادامه داد: اکنون ساخت مستندی هم از زندگی علی معلم در حال انجام است که در مراحل اولیه تولید قرار دارد. ساخت این مستند توسط خانواده‌اش در حال انجام است و به خاطر آنکه معلم در جشنواره‌های خارجی متعددی هم حضور داشته و چهره‌ای شناخته شده در جهان است باید مستندی باشد که شایسته او و فعالیت‌های ارزشمندش باشد. بنابر این ما بنا داریم که با تیمی حرفه‌ای که تجربه چنین کاری را داشته است، ساخت این مستند را پیش ببریم.

معماریان در پایان بیان کرد: به خاطر دارم که زمانی پسرم از پدرش خواست تا مستندی راجع به زندگی او بسازد ولی ایشان مقاومت کرد و شاید این امتناع به خاطر کاری‌های زیادی بود که شوق داشت آنها را انجام دهد و فکر نمی‌کرد یک روزی به این سرعت ما را ترک خواهد کرد و واقعا خیلی چیزها در دنیا غیرقابل پیش‌بینی است.

علی معلم سال ۱۳۴۱ در دامغان متولد شد و در رشته‌ سینما تحصیل کرد، در دهه‌ی شصت فعالیت مطبوعاتی خود را آغاز کرد و در سال ۷۱ با تاسیس ماهنامه «دنیای تصویر» فصل تازه‌ای را در مطبوعات و رسانه‌های سینمایی رقم زد. معلم که به واسطه‌ی تولید و اجرای برنامه‌هایی چون «جنگ هنر»، «از واژه تا تصویر»، «سینمای اندیشه» و …به چهره‌ای شناخته شده تبدیل شده بود، اولین جشن سینمایی و تلویزیونی خصوصی ایران را تاسیس کرد و تندیس حافظ را به منظومه‌ی سینمای کشور افزود.

فعالیت معلم فقط به عرصه‌ مطبوعات و رسانه‌ها محدود نمی‌شد، «شوکران»، «گاوخونی»، «ازدواج به سبک ایرانی» و «آل» از جمله تجربیات او در مقام تهیه‌کنندگی بود. دریافت مدرک دکتری افتخاری به پاس فعالیت‌هایش در عرصه‌ی فرهنگ و هنر Art نیز یکی دیگر از عناوین متعدد او به شمار می‌رفت.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی